Petak, 30 rujna, 2022

Bečki odrezak: Koja je tajna najsočnijeg i najslavnijeg austrijskog jela?

Sigurni smo da ne postoji osoba na svijetu koja nije uživala u okusima ovog svjetski poznatog specijaliteta. Ako slučajno još niste isprobali, nemojte čekati i isprobajte recept koji vam donosimo - jamčimo najsočniji odrezak koji ste ikad probali!

Bečki odrezak jedno je od najjednostavnijih i najpoznatijih jela na svijetu, pa iako ga ‘svojataju’ Austrijanci, treba napomenuti kako se taj panirani odrezak pojavljuje i u nekim drugim kuhinjama. Primjerice, u Italiji se takav odrezak naziva Cotoletta alla Milanese.



Sigurni smo da ne postoji osoba na svijetu koja nije uživala u okusima ovog svjetski poznatog specijaliteta. Ako slučajno još niste probali, nemojte čekati i isprobajte recept koji vam donosimo – jamčimo najsočniji odrezak koji ste ikad jeli!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 posušena peciva (ili 100 g krušnih mrvica)
  • 4 žlica brašna 
  • Sol, papar
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 4 tanka teleća odreska (od 150 g)
  • 250 g masla
  • 1 limun

 

Priprema:

  1. Peciva naribati ili izmiksati u fine mrvice. Staviti ih na tanjur.
  2. Na drugi tanjur staviti brašno, začiniti solju i paprom. U dubokom tanjuru razmutiti jaja i mlijeko. 
  3. Posušiti odreske te istući svaki između dvije folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljati meso u brašno, potom u jaje pa u krušne mrvice. Pritisnuti panadu uz meso. 
  4. U dvije tave ugrijati maslo (ne prejako). Pržiti odreske sa svake strane 3-4 minute do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresti tavu da se odresci ne zalijepe na dno. Potom odreske ostaviti da se ocijede na kuhinjskom papiru. Oprati limun vrućom vodom, posušiti i narezati na ploške. Poslužiti odreske s ploškama limuna te ukrasiti po želji. 

Želimo vam dobar tek! 

Pročitajte još...

Blaženka Rogan: Mobing je pokušaj ubojstva, i to sam i dokazala!

Predsjednica Udruge Mobing Stop i sama je godinama bila zlostavljana na radnom mjestu, a sve o pošasti modernog doba - mobingu - napisala je u knjizi 'Moberi: psihopati i sociopati na radnome mjestu'. Za Mixer otkriva koji su sve oblici mobingiranja, tko ga najčešće provodi te što svatko od nas treba napraviti ako primijeti zlostavljanje na radnom mjestu

Kulinarstvo i pandemija: 60% Europljana bolje kuha u zadnjih godinu dana

Mastercardovo istraživanje pokazalo da su pečenka, špageti carbonara te palačinke prvi izbor Europljana kada je riječ o jelima iz kućne radinosti 

Ove 3 namirnice nijedan gastroenterolog ne proporučuje za crijeva

Nadutost želuca i crijeva za mnoge je 'normalno’ stanje' ali zapravo je to pokazatelj da nešto nije u redu. Umor, moždana magla i alergijska stanja poput alergije, astme ili osipa na koži povezani su s lošim zdravljem crijeva. Morate pronaći osnovni uzrok, duboko kopati i pogledati ispod površine. Crijeva su temelj našeg zdravlja - od njih sve kreće

Antun Toni Zupanc: Nisu roditelji krivi za poplavu odlikaša – glavni krivac je sustav!

Predsjednik Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske Antun Toni Zupanc komentira početak nove školske godine iz perspektive nemilih scena iz Krapinskih Toplica te smatra da bi bilo puno bolje da klinci počnu odrasle odgajati i usađivati im neke vrijednosti 'jer smo se mi malkice pogubili u ovom kaosu'

Povezano

George Clooney slavi Svjetski dan kave uz – praznu šalicu

Baš zato, upravo povodom Svjetskog dana kave, 1. listopada, Nespresso je lansirao kampanju s Georgeom Clooneyjem u glavnoj ulozi. Slavni glumac u ruci drži praznu šalicu kave, upozoravajući kako je budućnost bez omiljenog crnog napitka realna opasnost – ali Nespresso već godinama radi na tome da se stvari promijene

5 healthy food profila na Instagramu uz koje ćete se zdravije hraniti

Zdravu hranu ovi profili prezentiraju na zanimljiviji i drugačiji način i dokazuju nam da zdrava hrana može biti privlačna i jednostavna za pripremiti

Otkrijte zašto je otočić Supetar mjesto gdje ljeto još nije prestalo

 Ljeto na jugu još traje, ukoliko ste u blizini ili tek planirate putovanje, jug Hrvatske i St. Pietro, svakako trebaju biti na popisu mjesta koje se ne zaobilazi

Miriše na jesen: Gdje pojesti kolače sa smokvama?

Njihova prirodna slatkoća znači da su se, prije dana rafiniranih šećera, često koristile kao zaslađivači. Upravo zato su idealan dodatak kolačima, a mi smo otkrili nekoliko mjesta na kojima možete uživati u ukusnim kolačima sa smokvama!

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime