Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Bečki odrezak: Koja je tajna najsočnijeg i najslavnijeg austrijskog jela?

Sigurni smo da ne postoji osoba na svijetu koja nije uživala u okusima ovog svjetski poznatog specijaliteta. Ako slučajno još niste isprobali, nemojte čekati i isprobajte recept koji vam donosimo - jamčimo najsočniji odrezak koji ste ikad probali!

Bečki odrezak jedno je od najjednostavnijih i najpoznatijih jela na svijetu, pa iako ga ‘svojataju’ Austrijanci, treba napomenuti kako se taj panirani odrezak pojavljuje i u nekim drugim kuhinjama. Primjerice, u Italiji se takav odrezak naziva Cotoletta alla Milanese.



Sigurni smo da ne postoji osoba na svijetu koja nije uživala u okusima ovog svjetski poznatog specijaliteta. Ako slučajno još niste probali, nemojte čekati i isprobajte recept koji vam donosimo – jamčimo najsočniji odrezak koji ste ikad jeli!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 posušena peciva (ili 100 g krušnih mrvica)
  • 4 žlica brašna 
  • Sol, papar
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 4 tanka teleća odreska (od 150 g)
  • 250 g masla
  • 1 limun

 

Priprema:

  1. Peciva naribati ili izmiksati u fine mrvice. Staviti ih na tanjur.
  2. Na drugi tanjur staviti brašno, začiniti solju i paprom. U dubokom tanjuru razmutiti jaja i mlijeko. 
  3. Posušiti odreske te istući svaki između dvije folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljati meso u brašno, potom u jaje pa u krušne mrvice. Pritisnuti panadu uz meso. 
  4. U dvije tave ugrijati maslo (ne prejako). Pržiti odreske sa svake strane 3-4 minute do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresti tavu da se odresci ne zalijepe na dno. Potom odreske ostaviti da se ocijede na kuhinjskom papiru. Oprati limun vrućom vodom, posušiti i narezati na ploške. Poslužiti odreske s ploškama limuna te ukrasiti po želji. 

Želimo vam dobar tek! 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime