Četvrtak, 18 srpnja, 2024

FoodTech Startup Competition: Digitalizacija i održivost budućnost su gastronomije!

FoodTech Startup Competition među domaćim, regionalnim i europskim startupovima traži one čija ponuda proizvoda ili usluga ne donose rješenje samo pojedinačnim segmentima industrije, već potiču transformaciju svih uključenih u cijeli lanac vrijednosti

Iako na prvu možda ne dvije ne spojive grane, hrana i tehnologija itekako se ljube. Stvaranjem potrebe za što zdravijom, raznolikijom i nutritivno bogatijom prehranom, dolazi do novih trendova u gastronomiji. Sve više tvrtki odlučuje se za proizvode kojima je cilj održavanje zdravlja (crijeva, srca i ostalih organa), očuvanje ekologije i poticanje zdravijeg načina života. Iako sam početak nečega što je u potpunosti drugačije od onoga na što smo u Hrvatskoj navikli može biti težak, ipak će se dugoročno isplatiti.Ljudi svugdje u svijetu, ali sve više i u Hrvatskoj, objeručke prihvaćaju trend zdrave i održivije prehrane i polako odbacuju “tešku” i nezdravu hranu. Malo po malo se mijenjaju prehrambene navike cjelokupnog društva, a to zahtjeva i razvoj novih kompanija. One će pomoći društvu u promjeni rutine i u navikavanju na zdravije i bolje izbore namirnica i pripreme hrane. Važnost podržavanja kompanija koje mijenjaju gastronomiju prepoznalo je i FoodTech Startup Competition.

Ovo natjecanje za startupove koncipirano je s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške brojnim novim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije. Na tragu održive budućnosti i pronalaska dugoročnih rješenja i odgovora u ovoj sve zahtjevnijoj branši, Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint pokrenuli su FoodTech Startup Competition koji će okupiti startupove koji svojim radom daju doprinos u rješavanju izazova suvremene prehrambene i ugostiteljske scene.

Edukacija novih nada domaće start up scene

Teme digitalizacije i održivosti aktualne su u svim industrijama, a pritom prehrambena i ugostiteljska industrija, koje okupljaju ogroman broj tvrtki i pojedinaca, od kuhara, konobara, menadžera, proizvođača, distributera pa do gostiju, nisu iznimke. FoodTech Startup Competition među domaćim, regionalnim i europskim startupovima traži one čija ponuda proizvoda ili usluga ne donose rješenje samo pojedinačnim segmentima industrije, već potiču transformaciju svih uključenih u cijeli lanac vrijednosti.

Glavni kandidati su tvrtke koje su usmjerene na proizvodnju, isporuku, prilagodbu zdravstvenim potrebama potrošača, kao i one koje nude nova viđenja i načine upravljanja hotelima, restoranima i kafićima. Osim rješenja usmjerenih na unutarnju strukturu poslovanja, FoodTech Startup Competition traži i inovacije u procesima usmjerenima na klijente, digitalizaciju u kupnji i uživanju te odlaganju hrane korištenjem tehnologije koja promiče učinkovitost i održivost.

 

Uz pronalazak nositelja kvalitetnih ideja, FoodTech Startup Competition napravit će i korak prema većoj održivosti pružanjem podrške i edukacijom novih nada domaće startup scene kroz specijaliziranu obuku te mentorstvo stručnjaka i lidera u industriji.

Prijave kreću za koji dan

Poziv na natječaj će biti službeno predstavljen na Weekend Food Festivalu, koji se održava od 5. do 8. svibnja u Rovinju, gdje će potencijalni natjecatelji imati priliku sudjelovati i razgovarati sa članovima stručnog žirija. Ujedno će moći čuti novitete i trendove iz industrije od nekih od najvećih imena gastro industrije kao što su Massimo Bottura, Rasmus Munk i Ana Roš. Tim žirija, kojeg čine predstavnici Maistra Hospitality Group, Weekend Food Festivala, Infobipa i ostali relevantni stručnjaci, analizirat će prijavljene projekte te odabrati pobjednike koji će biti predstavljeni na Weekend Media Festivalu u rujnu, gdje će se ujedno i proglasiti pobjednik.

Pobjednik natječaja će imati jedinstvenu priliku razviti svoja znanja sudjelovanjem u “Mentoring Bootcampu” s timom relevantnih stručnjaka partnera natječaja, online ili uz posjet Infobip Pangea Campusu u Vodnjanu. Uz priliku za učenje u stimulativnom okruženju uz neke od najvećih profesionalaca industrije pobjednik će na raspolaganju imati 20 tisuća eura u protuvrijednosti korištenja Infobipove globalno nagrađivane komunikacijske platforme u oblaku te druge vrijedne nagrade partnera natječaja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime