Utorak, 28 ožujka, 2023

Isprobajte nesvakidašnje okuse omiljenog ljetnog deserta!

Na brojnim zagrebačkim lokacijama moguće je utažiti želju za slatkim, no posebno se ističe jedna slastičarnica čija tradicija pravljenja slastica već nekoliko desetljeća mami građane metropole, ali i brojne turiste

Sunce i visoke temperature najbolji su pokazatelji da je ljeto pred vratima te da je pravo vrijeme za pronalazak načina kako da suzbijemo istu. U moru načina kojima možemo sniziti tjelesnu temperaturu nalazi se ledeni desert, omiljen u cijelome svijetu.  Sladoled, kralj među ljetnim slasticama, još od daleke povijesti uveseljava zaljubljenike u ukusnu ledenu kremu različitih okusa. Na brojnim zagrebačkim lokacijama moguće je utažiti želju za slatkim, no posebno se ističe jedna slastičarnica čija tradicija pravljenja slastica već nekoliko desetljeća mami građane metropole, ali i brojne turiste.



Riječ je o slastičarnici Orijent, koja krije posebnu recepturu pravljenja najboljih sladoleda u gradu staru 86 godina. Kroz godine su promijenili preko 50 recepata, a svako malo eksperimentiraju s novim dodacima koji im omogućuju da budu kreativni i na samom vrhu svoje branše. Ono što njihovu kremu čini posebnom je činjenica da ne koriste praškove i gotove smjese, već da je kuhana vlastita baza, što je danas uistinu rijetkost za pronaći. Fokusirani na okus i kremastu teksturu na bazi jaja, stvaraju kompaktne sladolede bogate sezonskim namirnicama te često spajaju nespojivo, što na kraju ispadne originalno i unikatno.

Novi okusi su veoma zanimljivi

Neki okusi koji se ne mogu nigdje drugdje pronaći, prate njihove popularne kolače, što im ostavlja mjesta da budu kreativni i drugačiji. Ove godine u svoju bogatu ponudu, uvrstili su i 2 nova božanstvena okusa sladoleda, 9. simfonija i Pistachio Gentleman. Crveni i crni ribiz koji daju kiselkasto-sladak okus, čokolada od naranče i neodoljivi graham keksi čine savršen spoj 9. simfonije, satkan u kremastu smjesu koja nepcima stvara osjećaj raja na zemlji. Orašasti pistacije, naranča i kraljica voća, borovnica, čine pravi bogati i gospodski spoj okusa, interpretirani u naziv Pistachio Gentleman.

Tu su i favoriti poput Red Velveta, napravljenog od mlade cikle s dodatkom nezaobilazne čokolade i začina kardamona, te Coffe Toffee koji sladokuscima pruža uživanje u okusima kave, čokolade i slanog karamela. Omiljeni među brojnim kupcima je Fred & Ginger, napravljen od kandirane naranče, pikantnog đumbira i osvježavajuće naranče, čiji spoj okusa donosi pravo osvježenje.

Osim premium primjeraka, ponuda obiluje i brojnim vječitim klasicima u svijetu sladoleda poput čokolade, vanilije, lješnjaka i jagode, koju najviše obožavaju djeca jer nije napravljen od paste od jagoda, kao što je običaj u drugim slastičarnica, već od pasirane svježe jagode.

Tradicija, inovativnost i originalna receptura prepoznati su kod stalnih klijenata, koji čak i avionom najbližima prenose sladoled na drugi kraj svijeta jer su oduševljeni unikatnim okusima. Tu je i jedan klijent koji svake godine djevojci u Švedsku odnese oko 10 kilograma sladoleda u termo posudama, kako se ne bi otopio.

Foto: Luka Cerovina

Pročitajte još...

Zlata vrijedan: Otkrivamo recept za najbolje zagrebačke krafne – star 85 godina!

Svaka domaćica sasvim sigurno ima svoj 'tajni' recept, no mi smo onaj pravi - 'zlata vrijedan' potražili u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent. Otkrili su nam kako napraviti savršenu krafnu, onu koja se topi u ustima

Znamo gdje su najbolje jesenske slastice u Zagrebu!

Vječna inspiracija jesenskim slasticama je kesten, koji svoj puni sjaj doseže upravo u hladnije doba godine, a ove sezone zasjao je u čak 7 Orijentovih slastica

Ovdje se jako fino jede i pije: Zagrebačke gastro latino tajne

U Zagrebu postoji niz odličnih, autentičnih mjesta koja vas teleportiraju na drugi kraj svijeta bez da zapravo morate spakirati kovčege i isplanirati cijeli put. Predstavljamo autentična mjesta na kojima možete isprobati fenomenalne specijalitete latinske kuhinje

Vrsna čokolada i LaChocolate: Hrvatske ‘etičke’ čokolade osvajaju svijet!

Upoznajte hrvatske brendove koji posebnu pažnju pridaju korištenju najkvalitetnijeg kakaovca koji dolazi s plantaža koje posluju etički. U ponudi imaju razne kombinacije - od čokolada s medom i kiselom višnjom, do onih s pivom i rakijom!

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime