Utorak, 28 ožujka, 2023

Znamo gdje su najbolje jesenske slastice u Zagrebu!

Vječna inspiracija jesenskim slasticama je kesten, koji svoj puni sjaj doseže upravo u hladnije doba godine, a ove sezone zasjao je u čak 7 Orijentovih slastica

Jesen u Zagrebu trenutačno pokazuje svu svoju raskoš, a jednako raskošna je i ponuda u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent, gdje se ovih dana šire opojni mirisi maka, jabuka, šljiva, cimeta i karamele. Ipak, kao vječna inspiracija jesenskim slasticama ističe se kesten. On svoj puni sjaj doseže upravo u hladnije doba godine, a ove sezone zasjao je u čak 7 Orijentovih slastica, uz neizostavni kesten pire.



Kesten je kralj jesenskih slastica

Novitet u ovosezonskoj vitrini je kesten torta, ljupki spoj ovog jesenskog ploda i slasne bijele čokolade. Tu su i kesten rolada, divna kombinacija mekog biskvita, kestena i čokolade te Maron, idealan odabir za ljubitelje jednostavnih, ali efektnih okusa. Prave gurmane oduševit će Medvedgradska torta od tankog čokoladnog prhkog tijesta, kestena, moussea od čokolade i šlaga. I Crna kraljica, koja zavodi čarobnim okusima kestena, moussea od nugata, karamele i čokolade.

Ako volite “kesten bombu”, svidjet će vam se Kesten nutty, kao spoj kesten moussea i kesten pirea sa čokoladnim insertom, a sve na prhkoj košarici. Legenda o jeseni i imenom i odabirom sastojaka kao što su mak, kesten i šljive, obećava pravi jesenji doživljaj. Na meniju se, naravno, nalazi i mnogima omiljen jesenki slatki zalogaj, u kojem kesten najviše dolazi do izražaja – kesten pire. 

Okuse jeseni ‘brani’ Martinova torta, čiji je glavni sastojak grožđe, a slavi krštenje vina poznatije kao Martinje, koje se tradicionalno održava u studenom. Međimurska gibanica with a twist – tako bi se mogao opisati Međimurski rafung, desert inspiriran tradicionalnim međimurskim kolačem, uz dodatak čarolije Orijenta – tanki biskvit s makom, kremom od mascarponea, slatkog vrhnja i čokolade te pireom od jabuke garantirano će oduševiti i najizbirljivija nepca.

Svoju premijeru ove jeseni doživjela je i slastica pod nazivom 9. simfonija –  prava simfonija savršeno izbalansiranih okusa lješnjaka, kakaa, crvenog i crnog ribiza, bijele čokolade i čokolade od naranče.

Nesvakidašnji okusi sladoleda

Osim kolača i torti, Orijent ove jeseni donosi nove i nesvakidašnje okuse sladoleda. Jesenska čarolija se nastavlja pa ćete imati priliku okusiti Jesen stiže, koja donosi aromatičan spoj šljiva i maka. Okus krušaka okupanih u rizlingu nosi naziv Bablje ljeto, koji nostalgično podsjeća na posljednje toplije dane. One najodvažnije čeka sladoled okusa Black Špek, odnosno kuglica mješavine crne čokolade, kakao čokolade i kave sa špekom kao hrskavim posipom. Povratak u djetinjstvo pruža Brown Hi, koji neodoljivo podsjeća na bombone Bronhi. Klasičan jesenski okus kestena i čokolade sadržan je u Maronu, a Tarte Tatin zapravo je najukusnija pita od jabuke i karamele s dodatkom cimeta u kuglici sladoleda.

Zlata vrijedan: Otkrivamo recept za najbolje zagrebačke krafne – star 84 godine!

Slastičarnica s dugo povijesti i tradicijom

Slastičarnica Orijent još od davne 1936. oduševljava i privlači sve ljubitelje slatkih okusa. Smještena na dvije zagrebačke lokacije, poznata je po pomno odabranim receptima i jedinstvenom interijeru koji se isticao plavim kristalima, zbog čega je Orijent bio poznat i pod nazivom Plava Slastičarnica. 

9. simfonija
Legenda o jeseni
Kesten Nutty
Crna kraljica
Kesten rolade
Kesten pire
Medvedgradske
Međimurski rafung
Maron
Martinova torta
9. simfonija Legenda o jeseni Kesten Nutty Crna kraljica Kesten rolade Kesten pire Medvedgradske Međimurski rafung Maron Martinova torta

Foto Nives Milješić

 

Pročitajte još...

3 prijedloga za gurmanski ručak s tartufima by David Skoko

Legende o tartufima zanimljive su i intrigiraju maštu baš kao što njihov miris intrigira nepca. Hrani daju jedinstven okus, a mnogi mu pripisuju i afrodizijačka svojstva. Zato jedva čekamo isprobati ove genijalne recepte

Bademovo ili zobeno mlijeko: Koje je bolje za vaše zdravlje?

Alternativni mliječni proizvodi postaju sve popularniji u svijetu. Konkretno, zobeno mlijeko i bademovo mlijeko pojavili su se kao predvodnici koji zamjenjuju obično mlijeko u receptima i pićima. Je li jedno od njih bolje za vaše zdravlje?

5 recepata koji vam mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava

Vrijeme je promjenjivo, a broj zaraženih koronavirusom raste iz dana u dan. Kako bi osnažili svoj imunološki sustav, zavirite u kuhinjske kabinete i ojačajte svoj imunološki sustav uz pomoć hrane

Da, i to postoji: 4 znaka da biste mogli biti alergični na šećer

Sve je više ljudi koji intolerantni na šećer, a postoji i mali broj onih koji su alergični. Koja je razlika između simptoma jednog i drugog, kako prevenirati i ublažiti simptome te koje sve šećere treba(mo) izbjegavati...

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime