Utorak, 15 listopada, 2024

Mljac: Recept Mary Berry za kolačiće od jabuka i badema za prste polizati!

Mary su svojoj emisiji "Recepti Mary Berry" vodi gledatelje kroz jednostavne i kreativne recepte za svaku priliku. Ovog vikenda uživajte u pripremi kolača od jabuka i badema!

Iako su pripreme za ljeto u punom tijeku, a to znači da pazimo na izbalansiranu i zdravu prehranu, ipak si dopustimo poneki užitak. Za istinski užitak u slatkom, donosimo recept Mary Berry, poznate britanske kuharice, spisateljice i televizijske voditeljice.



Mary je napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Sada, Mary ima svoju emisiju koja s emitiranjem kreće na 24Kitchen koja s emitiranjem započinje 27. travnja 2022., u 13 sati. Mary su svojoj emisiji “Recepti Mary Berry” vodi gledatelje kroz jednostavne i kreativne recepte za svaku priliku. Ovog vikenda uživajte u pripremi kolača od jabuka i badema!

Za 6 kolačića potrebno je 45 minuta za izradu i ovi sastojci:

Sastojci:

75 g otopljenog maslaca, odvojiti malo za namašćivanje

100 g samodizajućeg brašna, odvojiti malo za posipanje

100 g šećera

1 razmućeno jaje (po mogućnosti iz slobodnog uzgoja)

½ žličice ekstrakta badema

60 g jabuka Bramley, oguljenih i tanko narezanih

15 g nasjeckanih badema

crème fraîche, za posluživanje (po želji)

Photography copyright Love Productions 2014

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Namastite kalup maslacem, posipajte brašnom i stavite papir za pečenje.
  3. Izlijte otopljeni maslac u veliku zdjelu. Dodajte šećer, brašno, jaje i ekstrakt badema pa miješajte dok se smjesa ne sjedini.
  4. Dodajte po žlicu mješavine na svaku bazu i preko nje složite kriške jabuke. Zatim dodajte preostalu mješavinu na vrh te sve izravnajte žlicom.
  5. Po svakom kolačiću posipajte komadiće badema. Pecite u pećnici 25–30 minuta, ili dok ne narastu i postanu zlatno smeđe boje.
  6. Izvadite i ostavite da se hlade 10 minuta prije nego što ih izvadite iz kalupa. Poslužiti toplo uz žlicu crème fraîchea.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime