Utorak, 26 ožujka, 2024

Ove emisije pomažu da postanete kuhari puni samopouzdanja i ideja!

Za sve vjerne pratitelje popularnog kanala scepijaliziranog za kuhanje posebno 'upozoravamo' na dvije premijere u kolovozu. Upoznajte dvije dame koje suvereno vladaju u svakoj kuhinji - Lorraine Pascale i Şerife Aksoy

Svatko od nas želio bi poboljšati barem neke kulinarske sposobnosti, jer čak i ako nam je to profesija (a većini ipak nije) intrigiraju nas neke nove tajne i načini spremanja namirnica te kreiranja jela koja će zadovoljiti i najistančanija nepca.



Jer kuhanje je i relaksacija i posvećenost i zabava i užitak… zar ne? Zato za sve vjerne pratitelje popularnog kanala scepijaliziranog za kuhanje posebno ‘upozoravamo’ na dvije premijere u kolovozu. Upoznat ćete Lorraine Pascale koja je ušla u svijet kulinarstva preko popularne serije o kulinarstvu koja je emitirana na kanalu BBC 2.

Umjesto manekenske karijere, odabrala kuhanje

Lorraineine su emisije gledatelji od samog početka odlično prihvatili, njezin topao i pristupačan stil omogućio je da je mnogi okarakteriziraju kao “prijatelja u kuhinji”, što je Lorraine oduvijek željela biti. Iako je Lorraine imala bogatu manekensku karijeru surađujući sa svjetskim dizajnerima kao što su ChannelLagerfeldJohn Galliano, Versace, Benetton ili Donna Karan, odrekla se takvog života u potrazi za nečim strastvenim, nečim što bi je okupiralo u potpunosti i poslije tridesete godine života. Tako je najprije završila kulinarski tečaj, a potom dobila i diplomu Međunarodne kulinarske akademije za slastičare. Radila je u najboljim restoranima svijeta kao što su PetrusThe Mandarin OrientalGilagamesh The Wolseley. Lorraine i dalje surađuje s najvećim svjetskim kuharima kao što je Pierre Koffmann. Trenutačno ima svoju tvrtku za proizvodnju svečanih kolača. 

Jedna od najtalentiranijih turskih kuharica

Şerife Aksoy, jedn aod najtalentiranijih turskih kuharica, svojoj publici predstavlja samoodrživi način života koji je za sebe izgradila i u kojem u potpunosti iskorištava svaki dio proizvoda, od listova do korijena, te nam otkriva jedinstvene recepte u epizodama koje nose ime namirnice koje koristi.
Serife također naglašava važnost jedenja sezonskog voća i povrća, otkriva stare obiteljske tehnike čuvanja viškova hrane, te univerzalnim tehnikama transformira lokalnu kuhinju u potpuno novi festival okusa.

Lorraine Pascale: Kako postati bolji kuhar S1

Srijeda u 13:00

Mnogi od nas žele kuhati za svoje najdraže, ali nam za to nedostaje samopouzdanja, pogotovo kada se radi o pripremanju jela za posebne prigode. Upravo zato u ovoj seriji Lorraine izlazi iz svoje kuhinje i odlazi na put kako bi pomogla nesigurnim kuharima prilikom stvaranja nezaboravnih obroka za njihove najmilije. 

Lorraine kuharima amaterima otkriva jednostavne kuharske tehnike i trikove u njihovom vlastitom domu, nudeći im genijalne savjete kojima izgrađuje njihovo kuharsko samopouzdanje. Na kraju svake epizode njezini učenici pripremaju ukusan ručak kojim iznenađuju svoje obitelji i prijatelje. 
Prva sezona kreće s emitiranjem 4. kolovoza 2021. u 13 h na 24 Kitchen.

Na Serifin način S1-2

Ponedjeljak – petak u 12:00
Premijera je 02. kolovoza 2021.

Prva epizoda emisije usredotočena je na jedan od najvrjednijih proizvoda na svijetu – med. Serifa za sebe želi stvoriti samodostatan način života, te vadi med iz košnice u svom vrtu, koji je strpljivo čekala cijelu godinu.
Zatim je na redu je grah pa će Serifa ubrati različite vrste graha i podijeliti trik za biranje savršenog graha za svaki recept. Zatim kreće na jedan od najstarijih oblika hrane poznat čovječanstvu koji je hranio zajednice stoljećima kroz razne vrste upotrebe – kukuruz. Kuharica Serifa Aksoy ubrat će vlastiti kukuruz i pokazati razne vrste upotrebe. Serifa Aksoy bere vlastite tikvice, vlastite uzgojene rajčice, od listova do korijena, a bit će tu i purica jer se Serifa bavi i peradarstvom, kao i recepti u kojima se koristi jedno od najstarijih voća poznatih čovjeku – jabuka. Koristit će jabuke i đumbir, koji je ubrala u isto vrijeme kada i jabuke, kako bi napravila ukusnu marmeladu

Prva i druga sezona kreću s emitiranjem 2. kolovoza 2021. u 12:00 h na kanalu 24 Kitchen.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime