Petak, 24 rujna, 2021

TikTok trik: Jesmo li dosad pogrešno zagrijavali hranu u mikrovalnoj?

Rješenje problema jest pronalazak savršene temperature za podgrijavanje ostataka, a prema TikTok triku to je vrlo lako

Koliko su vas puta ostaci tjestenine sa sirom od ručka (dan ranije) spasili kada ste došli kući mrtvi umirni s posla (ili gladni od bilo kuda)? No, zagrijavanje ove siraste poslastice često može biti pomalo zastrašujući zadatak.

Ili ostane hladno ili bude prevruće, a često je sir vruć dok tjestenina ostaje hladna. Rješenje problema jest pronalazak savršene temperature za podgrijavanje ostataka, a prema TikTok triku to je vrlo lako. Naime, u nedavnom TikTok videozapisu @howdoesshe objašnjava da svi trebamo preispitati način na koji zagrijavamo hranu u mikrovalnoj pećnici.

@howdoessheChange the way you microwave! So simple! #lifehacks #momhacks #kitchenhacks #cookinghacks♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

Lakše je nego što zvuči!

Ovaj trik ne zahtijeva posebne alate ili kuhinjski pribor – sve što trebate učiniti jest izbjegavati postavljanje hrane u središte tanjura, odnosno tamo gdje radio frekvencije mikrovalne pećnice koje griju hranu imaju ’poteškoća’.
Za razliku od uobičajene pećnice, naime, mikrovalne pećnice šalju radio valove kroz unutrašnjost komore. Ova se frekvencija kreće u obliku vala, stvarajući korita i vrhove koji ne zagrijevaju uvijek jednolično sve dijelova hrane. TikTok blog @howdoesshe slaže sloj tjestenine u prsten oko perimetra ploče. Ova metoda pomaže u izbjegavanju neravnih i neravnomjerno podgrijanih ostataka stvaranjem veće površine za mikrovalnu pećnicu da temeljito i ravnomjerno zagrije hranu. Ista se tehnika može primijeniti i na drugu hranu poput riže, krumpira ili čak povrća.

Trik su mnogi stručnjaci isprobali i doista vrijedi! Nažalost, jedini istinski problem ovog genijalnog trika je taj što neće nužno djelovati za svako jelo.
Podgrijavajući jela poput lazanja ili pilećih prsa možda se ipak neće ravnomjerno zagrijati na svim mjestima, jer se ne mogu tako lako raširiti po tanjuru poput tjestenine. Ali vrijedi pokušati, zar ne?

Pročitajte još...

Koji je rok trajanja ostataka hrane iz hladnjaka, a kada ih treba baciti

Kod ostataka namirnica ključno je planiranje unaprijed, tako da sve rezerve hrane iskoristite maksimalno prije nego što se pokvare - a za to je potrebno znati točno koliko one mogu trajati

Ne bacajte hranu: Poznati kuhari savjetuju kako iskoristiti i zadnje mrvice!

Ako ste zagriženi kuhar, ali znate da u kuhinji nastaje mnogo otpada, zahvaljujući ovim održivim kuhinjskim navikama sedam vodećih kuhara, smanjit ćete njegovu proizvodnju

Branka Ilakovac: U Hrvatskoj godišnje bacimo više od 380.000 tona hrane!

Znate li da se u Hrvatskoj po osobi na razini kućanstva godišnje baci 75 kilograma hrane? Istina je da je to nešto manje od europskog prosjeka koji iznosi 92 kilograma po osobi, no činjenica je da su kod nas kućanstva dominantniji proizvođač otpada od hrane od ostalih sektora.

Nika Pintar i Bruno Balen: U 2020. razvili najinovativniji europski food-tech start up

Iluzorno je očekivati da je žlica octa magično rješenje. Ipak, ta žlica može pomoći stabilizirati šećere u krvi, ojačati imunitet, ubrzati metabolizam i obnoviti crijevnu mikrofloru, tako da je neupitno vrijedan saveznik u borbi za istinsko zdravlje - objašnjavaju Nika Pintar i Bruno Balen, vlasnici dvaju brendova koji se bave proizvodnjom jedinstvenih formula fermentirane hrane

Povezano

Idemo u berbu gljiva, jabuka ili jagoda: Ovaj vikend je prava prilika za to!

Nama je jesen najljepše vrijeme za vikend izlete! Zato ovog vikenda idemo i na gljivarijadu u Liku, i u samoberbu jabuka u Lekenik, a bome nećemo propustiti ni samoberbu 'jesenskih' jagoda kod Sesvete. Jedva čekamo!

10 zamjena namirnica: Unesite dodatnih 30 g vlakana za bolju probavu!

Napravite neke vrlo jednostavne zamjene hrane i na jednostavan način unesite vlakna u organizam - ne samo da su dobra za bolji rad naše probave nego i smanjuju rizik od mnogih bolesti!

Upoznajte Damjana Bistričića, chefa čije burgere jedu i u Tokiju!

Poznati puležanski kuhar objašnjava zašto je svaki chef u svojom misaonoj nutrini zapravo slikar, kipar, alkemičar, liječnik i svećenik, što samurajski kodeks ima s gastronomijom, kako je bilo kuhati za Papu i razne plemiće te što znači njegov novi gastronomski smjer 'Le art brut cuisine'

Brzi i zdravi doručak: 5 jednostavnih recepata gotovih u 10 minuta!

Ako krenete u dan sa zdravom hranom, to će vas motivirati da tako i nastavite do odlaska u krevet. Svaki dan radnog tjedna započnite s jednim od ovih jednostavnih recepata za doručak

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime