Vikend je idealan da si priuštite odmor, ali i malo slatkog zadovoljstva. Kako biste osladili svoja nepca dok brbljate s obitelji ili prijateljima, kupate se i uživate na plaži ili, pak, gledate omiljenu seriju na Netflixu, donosimo jedinstven desert gotov za 10 minuta – tortu od sira s jagodama i rabarbarom!
Sastojci:
150 g jagoda (mogu i smrznute)
150 g rabarbare izrezane na duljine od 5 cm
75 g šećera u prahu
50 g zobenih keksića
25 g otopljenog maslaca
125 g kozjeg sira
Sitno naribana korica polovice limuna
2 žlice jogurta
Jagode za ukrašavanje
Postupak
Korak 1: Stavite jagode i rabarbaru u srednji lonac s dvije trećine šećera. Lagano zagrijte dok se šećer ne otopi, a zatim pričekajte dok zavrije i lagano kuhajte 10-ak minuta dok voće ne omekša. Stavite sa strane da se ohladi.
Korak 2: Zdrobite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Omekšajte kozji sir u posudi, a zatim postupno dodajte preostali šećer, koricu limuna i jogurt dok ne postane glatko i gusto.
Korak 3: U 4 čaše napravite biskvit od keksa, na to dodajte sir i na kraju voće te ohladite najmanje sat vremena. Poslužite ukrašeno jagodom na vrhu. Uživajte!