Srijeda, 9 listopada, 2024

Nova cool mjesta u Zagrebu: Uživanje uz ekološki osvještene projekte

Peaches & Cream Bar te Rougemarin park nova su hit mjesta za druženje i uživanje u posebnim ponudama, a posebno za kavoljupce novi Nespresso boutique nudi iznimnu ponudu te posebnu izložbu hrvatskih ilustratorica kako bi potaknuli sve na recikliranje i ekološki osviješteno djelovanje

Dolaskom ljepših i sunčanijih dana i uslijed popuštanja epidemioloških mjera, Zagreb se vraća na scenu zabave, ali i hvalevrijednih projekata. Tako su nova mjesta s posebnim pričama i inicijativama otvorena u glavnom gradu i pozivaju ljude na ugodno druženje i ekološki osviješteno djelovanje.



Peaches & Cream Bar te Rougemarin park nova su hit mjesta za druženje i uživanje u posebnim ponudama, a posebno za kavoljupce novi Nespresso boutique nudi iznimnu ponudu te posebnu izložbu hrvatskih ilustratorica kako bi potaknuli sve na recikliranje i ekološki osviješteno djelovanje.

Peaches & cream bar: zero waste koncept kao ultimativni trend

Originalan i drugačiji bar nedavno je otvoren na zagrebačkoj Trešnjevci, intrigantnog naziva Peaches & Cream Bar, a koncept su osmislila dvojica vrhunskih barmena i stručnjaka u svojoj profesiji, ali prije svega i jako dobra prijatelja – Dominik Bečvardi i Mišel Posavac.
Posebno su ponosni na kartu pića, koju su podijelili na jutarnju i večernju varijantu. Bazirali su je na nesvakodnevnim pićima, primjerice, poslužuju kavu koja se, osim s kravljim, može naručiti s nekoliko vrsta biljnog mlijeka poput rižinog, zobenog, sojinog i bademovog, što je sve veći trend u svijetu, ali i u Hrvatskoj.


Nemaju slatke generičke sokove iz masovne produkcije, već se njihovi gosti mogu osvježiti zdravim pićima poput kombuche iz domaće proizvodnje i gaziranim sokovima iz bio proizvodnje. U jutarnjem dijelu dana poslužuju se i pića s bezalkoholnim ginom i ostalim bezalkoholnim destilatima te lagani kokteli, s manjom alkoholnom bazom, dok se s dolaskom večeri atmosfera suptilno podiže na jednu intimniju, barsku atmosferu.
Jedan od stalnih koktela koji pokazuje sjajnu kreativu barmena je Candy JAR, osmišljen da vrati ljude u djetinjstvo – omiljeni Kiki bomboni infuzirani su u votki, dok je rub čaše umočen u pucketave puc-puc bombone. Ljubitelji cigara ovdje će pronaći svoj novi omiljeni kutak – u ponudi bara nalazi se i smoking experience s uparivanjem vrhunskim kubanskim cigarama i destilatima, a posebna selekcija pomno odabranih cigara će se moći kupiti u Peachesu, u kojima će uživati u cigar lounge corneru.


Mišel i Dominik jako su ekološki osviješteni, što se ogledava u Peaches & Cream zero waste konceptu: odvajaju otpad, ne koriste plastičnu ambalažu, a imaju šarmantne slamke napravljene od jabuke koje se mogu i grickati. Kažu kako im je želja vratiti zabavu u bar i pića, stoga je glavni moto Peachesa opuštenost, feel good atmosfera i kvalitetna, fina pića, uz neizostavnu podlogu funky-jazz ritmova. 

Rougemarin park: dani su gina i jela koja se sljubljuju s njim

Nakon što je osvojio brojne posjetitelje sjajnom chef’s ponudom, novo hit mjesto u gradu, Rougemarin Park, sada donosi novi menu i poslastice za ljubitelje vrhunskog gina. 
Ususret Svjetskom danu gina, 12. lipnja, u Rougemarinu traje Gin Park, ponuda i menu pića i hrane osmišljen na temelju karakteristika i sastojaka poznatih ginova. Kako su osnova gina borovice uz dodatak začina, tako će svi posjetitelji moći uživati u Beefeater ginovima koji se razlikuju po okusima, aromama i začinima, a prezentirat će ih vrhunski gin znalci poput Marka Benkovića.


Chef Marin Medak osmislio je posebnu ponudu specijaliteta koji se odlično slažu s ginom: juneći šiš posipan s mješavinom začina koju čine sjemenke korijandera, borovice, chili i limunska korica, serviran na salati od bulgura, krastavaca i rajčice. Pulled pork također dolazi u novom izdanju začinjen s koricom limete, kardamom, zrnom komorača, kajenskim paprom i sjemenkama korijandera, a sjajan snack uz omiljeni gin je samosa punjena junetinom s mrkvom, đumbirom, limunskom travom, pinjolima i curryjem s umakom od kikirikija i miso paste.


U Gin Parku, sve do 10. lipnja, slavit će se okusi, arome i kombinacije omiljenog ljetnog pića, a u ponudi će biti i posebni kokteli na bazi gina. Uz gostovanja chefova i barmena koji će se pobrinuti za odličnu hranu i pića, za zabavu u Rougemarin parku zaduženi su brojni gostujući DJ-i koji će svojim nastupima podići atmosferu. Za one koje zanima obiteljska zabava, vikendima se u parku organiziraju radionice za djecu, a Park ima i brojne zone prikladne za dječju igru te kućne ljubimce.

 

Nespresso boutiqueu: Izložba domaćih ilustratorica i sjajna kava – na istom mjestu 

Doing is everything! Poručuju ilustratorice Maja Beus, Tea Jurišić, Mateja Kovač, Maja Milocanovich i Lara Žigić svojim djelima i vizijom kako je, ako još niste počeli reciklirati Nespresso kapsule, pravo vrijeme da ih odnesete u Life recycling kutak u novootvorenom Nespresso boutiqueu u Ilici 19.


Na toj su adresi izloženi radovi kojima pet domaćih ilustratorica dijeli svoju viziju održivosti. Pridruživši se Nespresso Recycling inicijativi, Maja, Tea, Mateja, Maja i Lara izradile su divne ilustracije kojima su vizualizirale tvrdnju ‘Doing is everything’. Svojim idejama održivosti u kontekstu proizvodnje i tome što priprema kave znači za njih, ilustratorice su svakoga od nas pozvale na recikliranje kapsula. Uz motive kapsula iz kojih rastu nova zrna kave i rada vrijednih farmera na plantažama kave, do stiliziranog prikaza omiljenog rituala ispijanja kave, ‘Doing is everything’ je dobio i jedinstveni vizualni prikaz s hrvatskim potpisom.  

Isticanjem poruke ‘Doing is everything’ i idejom ‘Reduce, reuse, recycle’, Nespresso nas je još početkom svibnja pozvao da svoj neizbježni jutarnji self-care ritual pretvorimo u čin brige o prirodi. Kapsule u kojima dolazi njihova kava izrađene su od aluminija koji se može reciklirati beskrajno mnogo puta, a istrošeni talog uvijek se može prenamijeniti u kompost za regeneraciju tla ili biomasu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime