Srijeda, 18 lipnja, 2025

Produženi vikend je pred nama: Ovi jednostavni kokteli i snackovi su idealni za druženja

Glavna zvijezda koktela, ali i snackova je Barun, biljni liker s reputacijom i dugogodišnjim iskustvom

Postoje dva tipa ljeta: ono kad brojiš komarce i čekaš jesen, i ono kad ti je stalno u ruci ledena čaša s koktelom, a zalogaji nestaju brzinom svjetlosti. Mi biramo ovo drugo.



Barunovo ljeto uključuje koktele koji će te osvježiti i uz koje ćeš postati glavni koktel-majstor u ekipi, a ako želiš izbrusiti svoje vještine u kuhinji, imamo rješenje i za to. Jednostavni ljetni snackovi koji zahtijevaju samo malo volje i koju kapljicu Barun biljnog likera spašavaju svako druženje uz ventilator, u hladu kraj mora ili rijeke.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Biljni liker Barun (@barun_biljni_liker)

Glavna zvijezda koktela, ali i snackova je Barun, biljni liker s reputacijom i dugogodišnjim iskustvom. S potpisom Marka Markote i Romana Rabika, ove ćete koktele svladati čak i
ako nemate iskustva, a kreativni ljetni snackovi iz Studija Kotluša Mihaele Vargašević i
Vedrana Boškovića oduševit će čak i one najmrzovoljnije koji ljeti ne izlaze iz stana prije
nego što padne noć. Produženi vikend pred nama idealna je prilika da isprobate ove sjajne
recepte – uživajte!

Barun Jagoda 

Sastojci:

  • 30ml Barun biljni liker
  • 30ml cordial od jagode
  • Top up Tonic

Cordial od jagode:

  • 100g jagode
  • 100g šećera
  • 3g limunske kiseline
  • 200ml vode

Otopiti kiselinu i šećer u vodi te dodati na pola narezane jagode. Kuhati 60 min na laganoj
temperaturi.

Priprema: Procijediti i spremiti u praznu bocu. Može stajati u frižideru do 2 tjedna.

Confit od rajčica

Sastojci:

  • 1 kg cherry rajčica ili domaćih rajčica u ljetnim mjesecima
  • 250 ml maslinovog ulja
  • 3 – 4 dobra prstohvata morske soli
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • Svježi timijan i bosiljak
  • 200g ricotte
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Korica limuna
  • 5 žlica aceto krema
  • 1 žlica Barun biljnog likera
  • Sourdough kruh

Postupak:

1. Rajčice operite i odstranite im peteljke, a ukoliko imate veće primjerke možete ih i
narezati.

2. Složite ih u jednom redu u posudu za pečenje pa ih prelijte uljem. Rajčice ne moraju
plivati u ulju, ali bi trebale biti u kontaktu s njim.

3. Dodajte sol, češnjak i začine po želji.

4. Ubacite u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pecite 35 – 40 minuta. Ulje u nijednom
trenutku ne bi trebalo ključati, može tek lagano krčkati pa prema potrebi smanjite
temperaturu.

5. Pečene rajčice poslužite odmah, a ohlađene zajedno s uljem prebacite u staklenke i
zatvorite. Čuvajte ih desetak dana u hladnjaku.

6. Ricotta stavite u zdjelu pa dodajte maslinovo ulje te koricu limuna. Mješajte do glatke
teksture.

7. Aceto kremu pomiješajte s Barunom te pripremljenu kremu koristite za završetak jela.

8. Servirajte sve na sourdough kruhu i uživajte!

Najštrukaniji Barun 

Sastojci:

  • 30ml Barun biljni liker
  • 30ml Cordial od čaja

Cordial od čaja:

  • 3g milky oolong čaj
  • 3g bijeli čaj
  • 500ml vode
  • 250g šećera
  • 9g limunske kiseline

Priprema:

Skuhati oba čaja zajedno u vodi. Procijediti te dodati šećer i kiselinu. Otopiti sve u čaju te spremiti u bocu. Može stajati u frižideru do 2 tjedna.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Biljni liker Barun (@barun_biljni_liker)

 

Toplo hladna salata od breskvi, mozzarelle i pršuta 

Sastojci:

  • Zrele breskve
  • Mozzarella
  • Pršut
  • Listići svježe mente
  • Rukola
  • Maslinovo ulje
  • Limun/limeta
  • Chili mrvice
  • Tostirani bademi
  • Jestivo cvijeće
  • Barun biljni liker

Postupak:

1. Breskve operite te narežite na kriške a pršut natrgajte na trakice ili male komadiće.

2. Breskve pecite na maslinovom ulju dok se lagano ne karameliziraju, polijte ih Barunom te flambirajte.

3. U tanjur položite posteljicu od rikole, zatim na nju dodajte breskve i mozzarellu, pa sve
začinite solju, paprom i s malo chilija. Dodajte preko svega pršut i natrgane listiće mente te
zalijte nježno maslinovim uljem. Dodajte i tostirane bademe i cvijeće.

4. Na kraju preko salate izlijte sok pola limuna. Malo pomiješajte kako bi se okusi sjedinili i
zatim poslužite. Završite salatu s aceto kremom.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime