Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Slavimo Dan deserta: Ova čokoladna torta je za prste polizati!

Danas je dan kada ne trebate imati grižnju savjesti zbog konzumiranja slatkoga pa evo prilike da iznenadite sebe i bližnje. Donosimo jednostavan recept za fenomenalnu tortu koja će vas oraspoložiti i potaknuti 'hormon sreće'

Na današnji dan, svjetski Dan deserta, donosimo recept za prefinu čokoladnu tortu s kremom od vanilije. Danas je, naime, dan kada ne trebate imati grižnju savjesti zbog konzumiranja slatkoga pa evo prilike da iznenadite sebe i bližnje. Proučite recept i na kraju isprobajte ukusan kolač koji će vas oraspoložiti i potaknuti “hormon sreće”.



Sastojci za podlogu:

  • 300 g keksa od čokolade
  • 150 g omekšanog maslaca
  • Suncokretovo ulje

Sastojci za nadjev:

  • 8 listića bijele želatine
  • 150 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g jogurta od vanilije
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 10 g kakaa

Priprema:

  1. Kekse sameljite i dobro pomiješajte s maslacem. Unutrašnjost obruča kalupa za tortu (promjera 26 centimetara) premažite suncokretovim uljem, stavite ga na pladanj obložen papirom za pečenje, unutra stavite 2/3 tijesta te ga dobro utisnite pomoću stražnje strane žlice. Žlicu povremeno namočite u hladnu vodu kako biste lakše raspoređivali smjesu. Držite podlogu od keksa oko tri sata u hladnjaku da se stisne.
  2. Za kremu namočite želatinu. Mlijeko zagrijavajte u loncu na tihoj vatri sa šećerom i vanilin šećerom, u njemu otopite ocijeđenu želatinu i ostavite kremu da se prohladi.
  3. Čim se smjesa počne želirati, umiksajte jogurt od vanilije i nakon toga tučeno slatko vrhnje. Dobivenu kremu podijelite u dva dijela te u polovicu umiješajte kakao.
  4. Na podlogu od keksa naizmjence stavljajte po žlicu tamne i svjetle kreme i na kraju zagladite površinu. Sve pospite sačuvanim mrvicama od keksa, pokrijte i ostavite preko noći u hladnjaku da se stisne.
  5. Uklonite obruč kalupa pa pažljivo izvucite papir.

Mali savjet: kekse žete najlakše usitniti u stroju za mljevenje oraha. No, isto tako, možete ih dio po dio stavljati u veliku plastičnu vrećicu i fino razmrviti valjkom za tijesto. Vrećicu ne zatvarajte.

Slatkoljupci, uslast!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime