Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Slavimo Dan deserta: Ova čokoladna torta je za prste polizati!

Danas je dan kada ne trebate imati grižnju savjesti zbog konzumiranja slatkoga pa evo prilike da iznenadite sebe i bližnje. Donosimo jednostavan recept za fenomenalnu tortu koja će vas oraspoložiti i potaknuti 'hormon sreće'

Na današnji dan, svjetski Dan deserta, donosimo recept za prefinu čokoladnu tortu s kremom od vanilije. Danas je, naime, dan kada ne trebate imati grižnju savjesti zbog konzumiranja slatkoga pa evo prilike da iznenadite sebe i bližnje. Proučite recept i na kraju isprobajte ukusan kolač koji će vas oraspoložiti i potaknuti “hormon sreće”.

Sastojci za podlogu:

  • 300 g keksa od čokolade
  • 150 g omekšanog maslaca
  • Suncokretovo ulje

Sastojci za nadjev:

  • 8 listića bijele želatine
  • 150 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g jogurta od vanilije
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 10 g kakaa

Priprema:

  1. Kekse sameljite i dobro pomiješajte s maslacem. Unutrašnjost obruča kalupa za tortu (promjera 26 centimetara) premažite suncokretovim uljem, stavite ga na pladanj obložen papirom za pečenje, unutra stavite 2/3 tijesta te ga dobro utisnite pomoću stražnje strane žlice. Žlicu povremeno namočite u hladnu vodu kako biste lakše raspoređivali smjesu. Držite podlogu od keksa oko tri sata u hladnjaku da se stisne.
  2. Za kremu namočite želatinu. Mlijeko zagrijavajte u loncu na tihoj vatri sa šećerom i vanilin šećerom, u njemu otopite ocijeđenu želatinu i ostavite kremu da se prohladi.
  3. Čim se smjesa počne želirati, umiksajte jogurt od vanilije i nakon toga tučeno slatko vrhnje. Dobivenu kremu podijelite u dva dijela te u polovicu umiješajte kakao.
  4. Na podlogu od keksa naizmjence stavljajte po žlicu tamne i svjetle kreme i na kraju zagladite površinu. Sve pospite sačuvanim mrvicama od keksa, pokrijte i ostavite preko noći u hladnjaku da se stisne.
  5. Uklonite obruč kalupa pa pažljivo izvucite papir.

Mali savjet: kekse žete najlakše usitniti u stroju za mljevenje oraha. No, isto tako, možete ih dio po dio stavljati u veliku plastičnu vrećicu i fino razmrviti valjkom za tijesto. Vrećicu ne zatvarajte.

Slatkoljupci, uslast!

Pročitajte još...

Napravite desert, za kojim su svi poludjeli, za samo 10 minuta

Ova jedinstvena torta od sira s jagodama i rabarbarom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a vrlo ju je jednostavno napraviti, i to za malo vremena

Nema Božića bez njega: Imamo recept za najbolji panettone u gradu!

Rijetko koji Božić može proći bez tradicionalnih delicija i punog stola, a jedna od njih zasigurno je panetone, tradicionalni desert koji nam u blagdansko vrijeme krasi stol poput najljepše skulpture, a nepca nam nagrađuje nježnom teksturom i punoćom okusa

Tanja i Branimir Kovač otkrili su nam najbolje recepte za kolače iz svoje Receptture!

Tanja i Branimir Kovač kreatori su bloga Recepttura i partneri u poslovnom i privatnom životu. Njihov blog prati više od 200.000 fanova na društvenim mrežama, a obožavaju sve njihove recepte - i slane i slatke - jer su objašnjeni tako da ih s lakoćom mogu napraviti i početnici u kuhinji!

Vrsna čokolada i LaChocolate: Hrvatske ‘etičke’ čokolade osvajaju svijet!

Upoznajte hrvatske brendove koji posebnu pažnju pridaju korištenju najkvalitetnijeg kakaovca koji dolazi s plantaža koje posluju etički. U ponudi imaju razne kombinacije - od čokolada s medom i kiselom višnjom, do onih s pivom i rakijom!

Povezano

Neodoljiv desert za nedjeljni ručak: Vatrena čokladna pita sa šumskim voćem

Donosimo recept za čokoladnu pitu s kojom nikada nećete pogriješiti - idealan je izbor i kad je pripremate samo za svoje ukućane, ali i kada vam dolaze posebni gosti!

Iz pelješkog Malog Pariza: Vina kojima malo tko može odoljeti

Vino plavca malog iz janjinskih vinograda ima različite karakteristike, što je odlična materija za blend vina Peljeških vinograda, koja su zbog raznovrsnosti karakteristika drugačija od ostalih Plavaca

Bečki odrezak: Koja je tajna najsočnijeg i najslavnijeg austrijskog jela?

Sigurni smo da ne postoji osoba na svijetu koja nije uživala u okusima ovog svjetski poznatog specijaliteta. Ako slučajno još niste isprobali, nemojte čekati i isprobajte recept koji vam donosimo - jamčimo najsočniji odrezak koji ste ikad probali!

Veganski ćevapčići iz Hrvatske u finalu za prestižnu međunarodnu nagradu

Među tri finalista u kategoriji naziva Positive Impact, od 577 prijava iz 36 različitih država odabrani su upravo veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino!

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime