Pileće polpete su savršena alternativa pilećim medaljonima i prava poslastica za sve članove obitelji. Osim što su brzo pripremljene, ove ukusne polpete donose svježu promjenu u svakodnevnu prehranu, čineći je ukusnom i zdravom. Idealne su za opuštena vikend druženja, a eventualne ostatke možete iskoristiti za slasne sendviče. Poslužite ih uz prilog po izboru – krumpiriće, omiljeno povrće ili osvježavajuću salatu.
Recept by Gladuša
Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša. Za pileće polpete potrebno vam je:
- 500g pilećeg filea
- 1 manji luk
- 1 žlica worcestershire umaka (opcija)
- Sol
- Papar
- Mljeveni đumbir
- Kumin
- Slatka crvena paprika
Priprema je brza i jednostavna. Za početak pileći file nasjeckajte na komade i, radi lakšeg
miksanja, stavite pola sata u zamrzivač.
Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu, prodinstajte na malo maslinovog ulja.
Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke ubacite u Kenwood MultiPro Go i miksajte dok ne bude kompaktno.
Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke).
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min ili na tavi.
Kako biste bili sigurni da je meso gotovo – provjerite koristeći kuhinjski termometar.
Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva jer tada označava kraj
pečenja i početak uživanja. Dobar tek! 🙂
Naslovna fotografija: PR