Nedjelja, 13 listopada, 2024

Recept za brzi ručak: Pileće polpete

Pileće polpete su savršena alternativa pilećim medaljonima i prava poslastica za sve članove obitelji. Osim što su brzo pripremljene, ove ukusne polpete donose svježu promjenu u svakodnevnu prehranu, čineći je ukusnom i zdravom. Idealne su za opuštena vikend druženja, a eventualne ostatke možete iskoristiti za slasne sendviče. Poslužite ih uz prilog po izboru – krumpiriće, […]

Pileće polpete su savršena alternativa pilećim medaljonima i prava poslastica za sve članove obitelji. Osim što su brzo pripremljene, ove ukusne polpete donose svježu promjenu u svakodnevnu prehranu, čineći je ukusnom i zdravom. Idealne su za opuštena vikend druženja, a eventualne ostatke možete iskoristiti za slasne sendviče. Poslužite ih uz prilog po izboru – krumpiriće, omiljeno povrće ili osvježavajuću salatu.



Recept by Gladuša

Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša. Za pileće polpete potrebno vam je:

  • 500g pilećeg filea
  •  1 manji luk
  • 1 žlica worcestershire umaka (opcija)
  • Sol
  • Papar
  • Mljeveni đumbir
  • Kumin
  • Slatka crvena paprika

Priprema je brza i jednostavna. Za početak pileći file nasjeckajte na komade i, radi lakšeg
miksanja, stavite pola sata u zamrzivač.

Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu, prodinstajte na malo maslinovog ulja.

Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke ubacite u Kenwood MultiPro Go i miksajte dok ne bude kompaktno.

Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke).

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min ili na tavi.

Kako biste bili sigurni da je meso gotovo – provjerite koristeći kuhinjski termometar.

Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva jer tada označava kraj
pečenja i početak uživanja. Dobar tek! 🙂

Naslovna fotografija: PR

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime