Subota, 1 travnja, 2023

Zagrebačka pivovara predstavila novo ruho Božićnog piva

Riječ je o tradiciji dugoj više od 30 godina kojom Zagrebačka pivovara uz pomoć poznatih hrvatskih umjetnika stvara prigodna mala umjetnička djela na svojim etiketama koje imaju svoje mjesto u hrvatskoj vizualnoj kulturi

Zagrebačka pivovara i ove godine, već 33. put za redom, predstavlja posebno blagdansko izdanje omiljenog hrvatskog piva. Ožujsko Božićno ima novo ruho koje, kao i prošle godine, potpisuje mlada umjetnica i ilustratorica Tea Jurišić. Riječ je o tradiciji dugoj više od 30 godina kojom Zagrebačka pivovara uz pomoć poznatih hrvatskih umjetnika stvara prigodna mala umjetnička djela na svojim etiketama koje imaju svoje mjesto u hrvatskoj vizualnoj kulturi. 



Do sada su brojni umjetnici među kojima i Ivan Lacković Croata, Miroslav Šutej, Vasko Lipovac, Miron Milić, Zlatan Vehabović i mnogi drugi dali svoj doprinos tradiciji ukrašavanja Božićnog piva.   

Teu su za etiketu inspirirali njezini najdraži

Kao i prošle godine, Teu su i za novu etiketu inspirirali njeni najbliži – obitelj. “Moj rad simbolizira osobe s kojima sam najviše povezana i koje me najsrčanije podržavaju u radu. Za mene je Božić upravo sinonim za obitelj, veselje i druženje i ovim malim omažem nazdravljam za svoje najdraže”, otkrila je.

Tea Jurišić diplomirala je na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svojim radom i ilustratorskim tehnikama privukla je pažnju publike i zaljubljenika u umjetnost. Već godinama surađuje s klijentima iz cijelog svijeta, a najviše se pronalazi u tehnikama akvarela na papiru te raznim crtaćim i digitalnim tehnikama. Osim toga, poznata je i po dojmljivim muralima koji krase ulice gradova Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Italije i Norveške.

„Tea je prvu etiketu Božićnog piva oslikala prošle godine, a taj motiv se i potrošačima i nama toliko svidio da smo nastavili suradnju. Ponosni smo i na sve dosadašnje suradnje s hrvatskim umjetnicima i na umjetnička djela koja stvaraju na našim etiketama te što ćemo i ove godine na taj način približiti svečani osjećaj blagdana našim potrošačima. Božićno vrijeme je mnogima najljepše vrijeme u godini i zato ovim prigodnim etiketama želimo dodatno probuditi blagdanski duh“, rekla je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija u Zagrebačkoj pivovari.

15.12.2021., Diana Jokić (manager korp. komunikacija) i gosp. Zlatka Novakovic (senior mktg manager za Ozujsko pivo).

Božićno pivo je dostupno u trgovinama diljem Hrvatske u pakiranju od PET 2L.

Pročitajte još...

Corona-cuffing: Koliko je pandemija promijenila ljubavni život samaca?

Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani zločesti dečki pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

Anamaria Laslo: Život uz strogu bezglutensku dijetu može biti kvalitetan i zabavan!

Kako je doista živjeti s celijakom od rođenja otvoreno nam je ispričala novinarka i turistička djelatnica Anamaria Laslo, kojoj je u dobi od svega godinu dana dijagnosticirana celijakija te cijeli život provodi strogu bezglutensku dijetu kako bi sačuvala zdravlje

Blagdanska okupljanja: Je li i 10 osoba na jednom mjestu – prerizično?

Pazite ovih blagdana na sebe i svoje voljene. Možda su zagrljaji i poljupci prerizični, no u ovakvim okolnostima puno vrijedi i činjenica da se vidite (pa makar i udaljeni 2 metra) sa svojim roditeljima i najbližima

Budućnost društvenih mreža: Instagram je mrtav (samo on to još ne zna)!

Iako IG još uvijek nastoji 'prodati' imidž platforme koja prikazuje 'pravu stvarnost', iza kulisa mu prijeti propast. Jer, poput matične tvrtke, Facebooka, i megalitski mamut društvenih mreža suočava se s 10 potencijalno nepremostivih izazova koji će dovesti do njegovog neizbježnog izumiranja u godinama koje dolaze

Povezano

Mmmljac: Stigao je novi sladoled – King Harmony

 Riječ je o sladoledu koji idealno spaja raskošni okus pistacije obogaćen mekanim preljevom pistacije, uronjen u bogati preljev bobičastog voća i belgijsku bijelu čokoladu

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime