Nedjelja, 26 rujna, 2021

Corona-cuffing: Koliko je pandemija promijenila ljubavni život samaca?

Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani zločesti dečki pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

S pojavom pandemije i karantene život se uvelike promijenio. Novo normalno podrazumijeva manje izlaženja i više odgovornosti, ali se zanemaruje problem samaca koji su ‘odsječeni’ od svijeta a time i od potencijalnih partnera.
Zato se razvio trend pod nazivom ‘Corona-cuffing’, koji podrazumijeva brz prijelaz iz faze izlaženja do faze ozbiljne veze, a sve zbog izazovnog ljubavnog iskustva tijekom karantene.

Aplikacija za spojeve Bumble otkrila je, s druge strane, kako su se navike izlazaka promijenile tijekom karantene i kako korisnici naginju upoznavanju na dubljoj i osobnijoj razini. Naime, više od polovice korisnika, njih 55% traži smislenije veze na internetu nakon što su doživjeli usamljenost u karanteni, a 43% korisnika vjeruje da će provesti više vremena čavrljajući s ljudima nego prije.

Je li kultura seksa za jednu noć pred izumiranjem?
Kada bi vam netko prije šest mjeseci rekao da će se izlasci preseliti na internet, vjerojatno im ne biste vjerovali. Iako situacija nije tako loša i povremeno možemo izaći i iz svog doma, uz pridržavanje epidemioloških mjera, pojam izlaženja se poprilično promijenio.
Dok nam je prije na pameti bila zabava i prepričavanje onoga što se dogodilo prošlu večer, sada razmišljamo o prioritetima koje tražimo kod partnera. Puno slobodnog vremena svakako je prednost kako bismo odlučili što nas zanima, a što ne.

Većina je shvatila kako su spremniji za ozbiljniju vezu nego što su mislili, a sve što im treba je prava osoba s kojem će kliknuti. I više je istomišljenika, a Corona cuffing trend to i potvrđuje

“Prije nego što nas je korona posjetila i stavila u karantensko stanje, uvijek sam govorila: ‘Previše sam zauzeta da imam dečka, kada ću uopće imati vremena da ga vidim više od jednom tjedno?’, ali dok je svijet bio u karanteni, imala sam vremena sagledati svoj život i shvatila da, iako je to mogla biti istina, podjednako je i izgovor da spriječim potencijalnu povrijeđenost”, iskreno priznaje Ivana B., korisnica jedne od dating aplikacija.

“Upoznao sam djevojku početkom veljače i nakon naleta ‘aktivnosti’ oboje smo neizbježno pribjegli isprikama ‘Previše sam zauzet/a ovaj tjedan’, ali kako je nastupila karantena, oboje smo se suočili sa sobom i onim što želimo od života te postali nerazdvojni – barem snagom FaceTimea. Ako živite sami kao ja, počinjete razmišljati koliko bi vam istinski partner obogatio život – pa nakon mjeseci razgovora svaki dan ‘izašli smo iz karantene spremni da se spojimo na ‘ispravan’ način“, objašnjava Petar Ž.

Karantena – izgovor za ostanak u vezi ili..?
S intenzitetom razvoja epidemioloških događanja, veze su se poprilično ubrzale a ljubavni odnosi napreduju brže nego u ‘starom’ normalnom. Naravno, mnogi na umu imaju činjenicu kako će im biti puno lakše ako opet dođe do karantene jer više neće biti sami. Ali mnogi su  svjesni i većih vrijednosti. Naime, ovo je vrijeme mnoge, više nego ikad, naučilo kako je lijepo biti neovisna osoba, ali u konačnici je činjenica da, ako uspiješ, pronaći nekoga tko će ti upotpuniti život, zapravo najveći dar život.

Naravno, ima i onih kojima je karantena samo ‘izgovor’ da zadrže veze u kojima i nisu najsretniji, samo zato što su očajni pri pomisli da bi u trenutku nove karantene, mogli ostati sami.

Kako god, sa zanimanjem pratimo kako će se razvijati trend Corona cuffinga i iskustva ljudi. Jesu li to priče sa sretnim završecima ili jednostavno potezi učinjeni iz straha od samoće? Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani ‘zločesti dečki’ pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

Pročitajte još...

Što trebate napisati u biografiji za online upoznavanje

Stručnjaci iz najpoznatijih svjetskih dating stranica, poput Bumblea, Tindera, Happna i Badooa otkrivaju male tajne online upoznavanja i što bi oni napisali na svom profilu...

Erotsko štivo u doba koronavirusa postalo je još pohotnije

istraživanja pokazuju da priče o seksualnim zabavama ili sklonostima sve više dobivaju na značenju zbog činjenice da je uslijed koronavirusa fizički kontakt gotovo postao tabu. A ljudi traže inspiraciju koja će im pomoći da vrijeme karantene brže prođe...

Feromon – moćni afrodizijak koji utječe na seksualnu privlačnost

Što je to što nas privlači nekoj osobi, a odbija od druge? Otkrijte harmon koji je najmoćni afrodizijak

Kako je filmska industrija mistificirala ženski orgazam

Svi bismo voljeli izgledati kao filmske zvijezde za vrijeme seksa, no koliko smo milja u stvarnosti udaljeni od izmišljenih scenarija?

Povezano

8 velikih istina o sretnim parovima i stvari koje definitivno ubijaju vezu!

Koliko znate osoba da su se rastali nakon što su sklopili brak? Doduše, koliko znate osoba da su u odnosu (partnerskom, bračnom), a da nisu sretni zajedno? 

Jasna Jasna Žmak: Žene učim da o seksualnosti govore na otvoren i pozitivan način

Jasna Jasna autorica je knjige 'One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti' a na vodi radionice na kojima je fokus na ženskoj seksualnosti, ali je i nekoliko kraćih, jednodnevnih radionica na temu "autanja" i biseksualnosti. U budućnosti se nada, jednom kada pandemija to dopusti, da će češće održavati radionice na različite teme – o grudima, menstruaciji, poliamoriji, sramežljivosti, masturbaciji, mršavosti

Zvoni li vam alarm? Ovo su znakovi da se nalazite u toksičnoj vezi!

U ljubavnom odnosu bi se trebali osjećati kao da cvjetate, a ako je on toksičan, osjećate se iscrpljeno, istrošeno. U takvom odnosu velika je doza kroničnog nepoštivanja i emocionalne nesigurnosti. Koji su znakovi da trebate bježati iz veze/braka

Učite od generacije Z: 7 savjeta kako što uspješnije dejtati – online?

Ako ste samac, i tražite ljubav - bez obzira na godine, nije loše pitati nekoga tko pripada generaciji Z za nekoliko savjeta. Mi smo skupili 7 ključnih savjeta koji će vam u startu dati prednost koju trebate

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime