Srijeda, 4 listopada, 2023

Corona-cuffing: Koliko je pandemija promijenila ljubavni život samaca?

Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani zločesti dečki pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

S pojavom pandemije i karantene život se uvelike promijenio. Novo normalno podrazumijeva manje izlaženja i više odgovornosti, ali se zanemaruje problem samaca koji su ‘odsječeni’ od svijeta a time i od potencijalnih partnera.
Zato se razvio trend pod nazivom ‘Corona-cuffing’, koji podrazumijeva brz prijelaz iz faze izlaženja do faze ozbiljne veze, a sve zbog izazovnog ljubavnog iskustva tijekom karantene.Aplikacija za spojeve Bumble otkrila je, s druge strane, kako su se navike izlazaka promijenile tijekom karantene i kako korisnici naginju upoznavanju na dubljoj i osobnijoj razini. Naime, više od polovice korisnika, njih 55% traži smislenije veze na internetu nakon što su doživjeli usamljenost u karanteni, a 43% korisnika vjeruje da će provesti više vremena čavrljajući s ljudima nego prije.

Je li kultura seksa za jednu noć pred izumiranjem?
Kada bi vam netko prije šest mjeseci rekao da će se izlasci preseliti na internet, vjerojatno im ne biste vjerovali. Iako situacija nije tako loša i povremeno možemo izaći i iz svog doma, uz pridržavanje epidemioloških mjera, pojam izlaženja se poprilično promijenio.
Dok nam je prije na pameti bila zabava i prepričavanje onoga što se dogodilo prošlu večer, sada razmišljamo o prioritetima koje tražimo kod partnera. Puno slobodnog vremena svakako je prednost kako bismo odlučili što nas zanima, a što ne.

Većina je shvatila kako su spremniji za ozbiljniju vezu nego što su mislili, a sve što im treba je prava osoba s kojem će kliknuti. I više je istomišljenika, a Corona cuffing trend to i potvrđuje

“Prije nego što nas je korona posjetila i stavila u karantensko stanje, uvijek sam govorila: ‘Previše sam zauzeta da imam dečka, kada ću uopće imati vremena da ga vidim više od jednom tjedno?’, ali dok je svijet bio u karanteni, imala sam vremena sagledati svoj život i shvatila da, iako je to mogla biti istina, podjednako je i izgovor da spriječim potencijalnu povrijeđenost”, iskreno priznaje Ivana B., korisnica jedne od dating aplikacija.

“Upoznao sam djevojku početkom veljače i nakon naleta ‘aktivnosti’ oboje smo neizbježno pribjegli isprikama ‘Previše sam zauzet/a ovaj tjedan’, ali kako je nastupila karantena, oboje smo se suočili sa sobom i onim što želimo od života te postali nerazdvojni – barem snagom FaceTimea. Ako živite sami kao ja, počinjete razmišljati koliko bi vam istinski partner obogatio život – pa nakon mjeseci razgovora svaki dan ‘izašli smo iz karantene spremni da se spojimo na ‘ispravan’ način“, objašnjava Petar Ž.

Karantena – izgovor za ostanak u vezi ili..?
S intenzitetom razvoja epidemioloških događanja, veze su se poprilično ubrzale a ljubavni odnosi napreduju brže nego u ‘starom’ normalnom. Naravno, mnogi na umu imaju činjenicu kako će im biti puno lakše ako opet dođe do karantene jer više neće biti sami. Ali mnogi su  svjesni i većih vrijednosti. Naime, ovo je vrijeme mnoge, više nego ikad, naučilo kako je lijepo biti neovisna osoba, ali u konačnici je činjenica da, ako uspiješ, pronaći nekoga tko će ti upotpuniti život, zapravo najveći dar život.

Naravno, ima i onih kojima je karantena samo ‘izgovor’ da zadrže veze u kojima i nisu najsretniji, samo zato što su očajni pri pomisli da bi u trenutku nove karantene, mogli ostati sami.

Kako god, sa zanimanjem pratimo kako će se razvijati trend Corona cuffinga i iskustva ljudi. Jesu li to priče sa sretnim završecima ili jednostavno potezi učinjeni iz straha od samoće? Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani ‘zločesti dečki’ pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

Pročitajte još...

Što trebate napisati u biografiji za online upoznavanje?

Hoćete li biti smiješni? Kako pokazati svoje najbolje ja bez da zvučite hvalisavo? Pitajte bilo koga u predanoj, sretnoj vezi koja je započela preko aplikacije za druženje što su točno napisali na svom profilu i u 99% slučajeva će vam reći da su zaboravili

Erotsko štivo u doba koronavirusa postalo je još pohotnije

istraživanja pokazuju da priče o seksualnim zabavama ili sklonostima sve više dobivaju na značenju zbog činjenice da je uslijed koronavirusa fizički kontakt gotovo postao tabu. A ljudi traže inspiraciju koja će im pomoći da vrijeme karantene brže prođe...

Znate li koji je najmoćniji afrodizijak koji utječe na seksualnu privlačnost?

Što je to što nas privlači nekoj osobi, a odbija od druge? Otkrijte harmon koji je najmoćni afrodizijak

Kako je filmska industrija mistificirala ženski orgazam

Svi bismo voljeli izgledati kao filmske zvijezde za vrijeme seksa, no koliko smo milja u stvarnosti udaljeni od izmišljenih scenarija?

Povezano

Što trebate napisati u biografiji za online upoznavanje?

Hoćete li biti smiješni? Kako pokazati svoje najbolje ja bez da zvučite hvalisavo? Pitajte bilo koga u predanoj, sretnoj vezi koja je započela preko aplikacije za druženje što su točno napisali na svom profilu i u 99% slučajeva će vam reći da su zaboravili

Sve što znamo o vezi Kendall Jenner i Bada Bunnyja

Iako su mnogi mislili da je u pitanju još jedan u nizu PR stuntova, sedam mjeseci kasnije Bad Bunny i Kendall su još uvijek zajedno

Nedostaje vam strasti u vezi? Ovo su navike zadovoljnih parova

Već mali podsjetnik na ono kako je bilo nekada – najbolje tijekom zajedničkog bijega od rutine - rasplamsat će strast

Kako orgazmi utječu na gospodarski rast zemlje?

Ako se globalna produktivnost poveća za 20%, to može imati ogroman utjecaj na smanjenje stopa siromaštva i poboljšanje životnog standarda

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime