Prva pomisao na kinesku hranu je raznolikost i jednostavnost u tzv. Wok pripremi. ta jela su bogata povrćem, a dolaze u rzanim kombinacijama mesa, ribe i začina. Ne čudi nas što mnogi kinesku kuhinju smatraju jednom od najzdravijih na svijetu.
Postoje dvije vrste ljudi na svijetu, oni koji obožavaju kinsku kuhinju, ali i oni koji nisu veliki ljubitelji. Naravno, ukusi su različiti, no mi bismo svakako svim aprpeoručili da joj daju šansu, obzirom da su ukusi posebniji od drugih. Pravim ljubiteljima kineske hrane svakako je poznatno jelo KUNG PAO. Ovo jednostavno jelo se u početku sastojalo od piletine(puretine), kikirikija i sečuanskog papra te uobičajeno riže kao priloga, no kasnije se počelo pripremati i kombinirati na druge načine (razne vrste mesa,začini…) kako bi se prilagodilo široj masi. Nama je ovo jedno od omiljenih jela, te ne prođe tjedan dan ga ne naručimo. Kako biste i vi, uživali poput nas, donosimo vam naša omiljena mjesta na kojima možete probati ukusan Kung Pao u Zagrebu.
SOI FUSION
View this post on Instagram
IZAKAYA
View this post on Instagram
TORI STREET FOOD
View this post on Instagram
SNOGU
View this post on Instagram