Četvrtak, 21 ožujka, 2024

A313 je krema koja je zaludjela društvene mreže, a znamo i zašto!

Prvi put smo za njega čuli na TikToku, a navodno su rezultati nevjerojatni te je mnogima postao najdraži proizvod s retinoidom svih vremena (i to puno govori!)

Do sada, gotovo svi koji su ikada pročitali članak o njezi kože znaju za moć retinola. Davno prije nego što su fileri i botox bili na sceni, retinol je hvaljen kao čudotvorac njege kože. To je sastojak koji uspori proces starenja, potakne proizvodnju kolagena, poveća izmjenu stanica i popunjava fine linije i bore (pritom čisti kožu i čini je sjajnom). Iako nije za svakoga – oni s osjetljivom kožom, psorijazom, ekcemom i rozaceom trebali bi ga izbjegavati – to je čudesan sastojak za opću populaciju i proizvod koji je postojan u odnosu na priljev tretmana koji nude brže i lakše rezultate. Zašto? Jer djeluje.Francuskinje su poznate po svojoj besprijekornoj koži bez pudera, a A313 je možda razlog tome. Baš kao i njegov prethodnik, Avibon, to je krema s vitaminom A farmaceutske kvalitete koja se prodaje u slobodnoj prodaji. Ali ne treba vam let do Pariza da biste je kupili (iako bi to bilo lijepo!).

A313 je također dostupan u Hrvatskoj i za kremu nije potreban recept. Prvi put smo za njega čuli na TikToku, a navodno su rezultati nevjerojatni te je mnogima postao najdraži proizvod s retinoidom svih vremena (i to puno govori!).

Ali što je uopće A313?

A313 je lokalni retinoidni tretman za kožu. Retinoidi su derivati vitamina A i mogu riješiti širok raspon kožnih problema, uključujući fine linije i bore, akne, pigmentaciju, neujednačenu boju kože i oštećenja od sunca. Pisali smo o retinolu, a više informacija možete pronaći na linku.

Postoje dvije verzije pakiranja. “A313 Vitamin A Pommade” tako se zove ako je kupite u Europi. U Sjevernoj Americi, to je “A313 Cosmetic Cream with Retinyl Palmitate” radi usklađivanja s propisima u zemljama, ali nema razlike u samoj formuli. Tako da ako budete istraživali i naiđete na dvije opcije, da znate koja je koja.

@cheerupoldbeanbeauty 2 month A313 update! It’s bringing on a purge my friends!! #a313retinol #a313 #retinol #frenchpharmacy #frenchpharmacyskincare #skincareover40 #over40skincare ♬ original sound – Leah

Radi li A313?

Pharma Développement ne daje nikakve posebne tvrdnje o tome što A313 može liječiti. Međutim, na temelju trenutačnih istraživanja o retinil palmitatu, evo što možete očekivati:

Zadebljuje kožu: Lokalni retinil palmitat povećava debljinu epidermisa i povećava kolagen unutar dermisa. U studiji o retinil palmitatu u kombinaciji s glikolnom kiselinom, istraživači su otkrili da su zadebljali epidermis kao i poboljšali hidrataciju kože.

Smanjuje fine linije i bore: retinil palmitat značajno smanjuje bore u području oko očiju nakon 30 dana. Također poboljšava cjelokupno boranje lica. 

Popravlja štetu od sunca: U 12-tjednoj studiji, ulje na bazi retinil palmitata dovelo je do poboljšanja ne samo s finim linijama i bora, već i pigmentaciju, neujednačeni ton, hrapavost, čvrstoću i bistrinu kože. Druga skupina istraživača otkrila je da je krema s retinil palmitatom pridonijela djelomičnom oporavku fotostarjele kože povećanjem naslaga kolagena u dermisu.

Čisti akne: Iako specifični podaci o retinil palmitatu i aknama nisu dostupni, znamo da su derivati vitamina A priznati tretman za akne, s učincima na izmjenu stanica, upalu i lučenje sebuma.

@dermdude We love a good #skincare #controversial. #retinylpalmitate #a313 #frenchskincare #retinoid ♬ Lady – Hear Me Tonight – Modjo

Ako ste se suočili s nekim od ovih problema na koži, A313 će vam možda pomoći da ponovno potignete kožu iz snova. Vrijedi isprobati, zar ne?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime