Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Jeste li znali? Na ovih 5 načina još možete koristiti ulje za lice

Bitno je znati pravilno koristiti proizvode za njegu lica kako bi postigli najbolje rezultate. Uz ove korake nećete pogriješiti kada koristite ulje za lice u vašoj njezi lica

Ulje za lice sadrži brojne benefite za našu kožu, od hidratacije pa sve do zaštite kože. Osim što ju hidratiziraju i štite, mogu poboljšati i teksturu kože, izbalansirati proizvodnju ulja i dati nam zdrav, blistav i svjež sjaj. Njega lica je vrlo bitna, baš kao i proizvodi koje koristimo. Također je bitno znati pravilno koristiti proizvode za njegu lica kako bi postigli najbolje rezultate. Uz ove korake nećete pogriješiti kada koristite ulje za lice u vašoj njezi lica. 1/ Priprema prije šminke

Većina ljudi misli da se ulje za lice koristi samo navečer, ali preporuča se da ga koristite i prije nanošenja šminke. Ono će vam stvoriti glatku i sjajnu podlogu za puder koji će izgledati besprijekorno. Ako ulje koristite u svrhu njege kože onda obratite pozornost na to koju vrstu ulja nanosite ovisno o vašem tipu kože. Ulje jojobe se najviše koristi u te svrhe jer odgovara gotovo svakom tipu kože. Ukoliko želite usporiti starenje ili vam se koža mora oporaviti od ožiljka preporučuje se korištenje ulja od šipka. 

2/ Masaža lica

Masaža lica je uvijek dobra opcija za vaše lice, a zbog ulja imati još više efekta. Nakon što nanesete ulje možete proći cijelo lice sa gua shaom kako bi se ulje bolje upilo. Sa prstima ili gua shaom pređite šest do osam puta od lica do ključne kosti sa svake strane vrata (i gore i dolje). Stisnite kažiprst i srednji prst u obliku škara te stisnite bradu i kliznite od čeljusti do ušnih resica. 

Viva Luna Studios Unsplash

3/ Čišćenje lica

 Ukoliko je ulje sastavni dio vaše rutine, koristite ga nakon što ste očistili lice. To se odnosi i na bilo koji drugi hidratantni proizvod (npr. serum) jer on vašu kožu priprema za sve korake koji slijede. Na vama je hoćete li najprije nanjeti ulje pa hidratantnu kremu, ali savjet stručnjaka je da prvo nanesete proizvode na bazi ulja pa tek onda ulje za lice. 

4/ Ulje za lice nahrani kožu

Ulje za lice može i nahraniti vašu kožu ako ga promješate sa maskom za lice ili hidratantnom kremom. Kada idete staviti kremu ili masku na lice dodajte još dvije- tri kapi ulja kako biste još više nahranili lice. Također možete dodati par kapi i pri nanošenju pudera. 

5/ Obnavlja kožu

Temelj za zdravi ten kože je jaka kožna barijera koja onda pomaže u učinkovitijoj apsorciji hranjivih tvari i spriječava vanjskim agresorima poput onečišćenja i bakterija da uđu u kožu. Ulje licu daje glatkoću i ostavlja ga vlažnim, čvrstim i blistavim. Ako vaša koža treba dodatan faktor za obnovu i osvježenje lagano ga utapkajte u lice. 

 Naslovna fotografija: Photo by Shiny Diamond Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime