Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Najpoznatije haljine princeze Diane idu na aukciju

Ove haljine poznate su kao osvetničke haljine, budući da ih je princeza Diana nosila u godinama poslije razvoda od Princa Charlesa

Marokanski dizajner Jacques Azagury možda nije ime koje ćete odmah prepoznati, ali on igra veliku ulogu u kasnijim godinama princeze Diane – dizajnirao je mnoge haljine nakon razvoda za nju, poznate kao “Famous Five”. Ove haljine poznate su kao “osvetničke haljine” (iako ne osvetnička haljina koju je dizajnirala Christina Stambolian), budući da je nosila ove prilično glamurozne dizajne u godinama poslije razvoda od Princa Charlesa. Jacques se prihvatio zadatka repliciranja svih ovih poznatih haljina i sada ih stavlja na dražbu kako bi obožavatelji mogli udahnuti novi život u haljine.Jacques je za The Times rekao da želi prenijeti radost na nekog drugog. “Svaka haljina koju sam napravio za Dianu za mene je bila posebna i više od 20 godina osjećam veliku radost kada vidim te haljine, ali sada […] volio bih da ta radost prijeđe na nekog drugog i da tako može i dalje biti prisutna”, rekao je dizajner.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Diana’s Fashion Archive (@dianasfashionarchive)

Poseban dar uz haljinu

Predviđeno je da komadi prikupe između 10.000 i 20.000 funti svaki – međutim, s obzirom na povijesni značaj haljina, unatoč tome što nisu originali, mogle bi na kraju koštati mnogo više. Među haljinama koje je Jacques replicirao uključuje Dianinu svjetlucavu crnu haljinu, koju je nosila na svečanoj proslavi stote obljetnice Tatea, koja je pala na Dianin 36. rođendan u srpnju 1997. Zapravo, kad je Diana od Jacquesa primila haljinu, napisala mu je osobno pismo, zahvalivši mu za prekrasan dizajn. “Bila sam poprilično ushićena kad sam otvorila vašu pošiljku! Apsolutno sam oduševljena što sam dobila tako lijepu haljinu za rođendan”, stajalo je u poruci – a kopija poruke prodat će se uz haljinu za bilo koju sretnicu koja je kupi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by TAKE ME HOME | 𝘀𝗵𝗲/𝗵𝗲𝗿 (@anjalianandt0803)

Iako će svih pet haljina od “slavne petorke” ući u povijest kao neke od najlegendarnijih haljina ikada napravljenih, možda je najprepoznatljivija Dianina mini haljina “Labuđe jezero”, koju će Jacques replicirati i prodavati. Svjetlucavu pastelno plavu mini haljinu nosila je princeza kada je prisustvovala izvedbi Labuđeg jezera u Royal Albert Hallu – i nažalost, pokazalo se da je to bilo njezino posljednje javno pojavljivanje prije smrti 31. kolovoza 1997.

Zainteresirani ste za kupnju ovih replika? Aukcija će se održati u Cornwallu 7. prosinca 2023. Ako se ovog Božića osjećate posebno boujie i ekstravagantno, možda bi mogli poslužiti kao lijep dar? To jest, ako imate 20.000 funti.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime