Utorak, 26 ožujka, 2024

Ne propuštate ‘The Crown’? Evo što donose sljedeće sezone

Pogledali ste i četvrtu sezonu Krune? Želite znati kada i kako se serija nastavlja? Otkrivamo kada očekivati ​​posljednje epizode Netflixova hita, tko će glumiti kraljevsku obitelj u posljednje dvije sezone i druge informacija o kraju serije

Kreator ‘Krune’ Peter Morgan najavio je početkom ove godine da će njegova serija koja bilježi vladavinu kraljice Elizabete II završiti nakon pet sezona. Dakle, ne šest, koje je prvotno zacrtao kad je seriju proslijedio na Netflix.



Nekoliko mjeseci kasnije, promijenio je planove. Nakon detaljne analize povijesti i događaja koje prati dramska serija, zaključio je ipak kako će mu još dvije sezone omogućiti da dublje pokrije isto vremensko razdoblje.

Nastavak snimanja u 2021. – s novim glumcima
Iako Morgan nije točno potvrdio gdje će završiti seriju, usput je ostavio nekoliko tragova. Glavne uloge za posljednje dvije sezone će se mijenjati, a serija bi se trebala nastaviti snimati početkom 2021. godine.

Ali kada će biti premijerno prikazana, što će obuhvatiti i tko je u novoj glumačkoj postavi? Otkrivamo sve što se može znati o zaključku Netflixove serije krunskih dragulja.

Peter Morgan oduvijek je zamišljao višesezonski vijek trajanja za seriju, sa originalnim tro-sezonskim planom koji pokriva 60 godina, a koji će svake sezone uvoditi drugačiju glumačku postavu. U početku se činilo da će svaka sezona serije obuhvaćati oko dva desetljeća vladavine kraljice Elizabete II, završavajući negdje oko 2000-ih. Morgan će tu odluku preinačiti rekavši: “Kad smo počeli raspravljati o pričama za petu sezonu, ubrzo je postalo jasno da, kako bismo udovoljili bogatstvu i složenosti priče, serija zahtjeva šest sezona.”
To ne znači da će posljednja sezona obuhvatiti više terena i završiti seriju bliže današnjem danu, već će nam ‘jednostavno omogućiti da detaljnije pokrivamo isto razdoblje’, rekao je tada Morgan.

U očekivanju platinastog jubileja na prijestolju
Morganov 60-godišnji plan mogao bi priču dovesti sve do Kraljičinog dijamantnog jubileja 2012. godine, prve proslave te vrste od kraljice Viktorije 1897. (Kraljica je jubilej proslavila s malo pompe 2017. godine.) Svoj će platinasti jubilej i 70 godina na prijestolju, pak,  proslaviti 2022. godine.
Krajnja točka 2012. značila bi da će biti vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, koje se dogodilo 2011. godine, ali ne i udvaranje i brak princa Harryja s Meghan Markle (i naknadni prekid veza samog para sa kraljevskom obitelji).
Ako bi Morgan umjesto toga završio oko kraljičina zlatnog jubileja 2002. godine, serija bi uključivala smrt princeze Margaret – koja se dogodila u danima prije službene obljetnice.

“Po mom mišljenju, trebate barem desetljeće da biste se odvojili od događaja o kojima pišete”, rekao je Morgan. 
Peta sezona će se emitirati početkom 2022. godine. Slično tome, serija je pauzirala godinu dana između druge i treće sezone, dok je Olivia Colman zamijenila Claire Foy kao kraljica. Druga sezona premijerno je izvedena u prosincu 2017. dok je treća sezona debitirala tek u studenom 2019.

A evo i ključnih glumačkih promjena

Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta
Morgan i Netflix su službenom objavom najavili da je Imelda Staunton izabrana za ulogu njezinog veličanstva. No, vraćanje smjera na prvobitni plan znači da će imati dvije sezone da naslijedi ulogu kraljice, baš kao što su to učinile Claire Foy i Olivia Colman.
“Iskrena mi je čast što sam se pridružila tako izuzetnom kreativnom timu i dovela sam The Crown do svog zaključka”, rekla je u izjavi nakon najave da je odabrana za ulogu Kraljice Elizabete.
Još važnije, sigurno postoji mogućnost da se Colman pojavi u nekoj od nadolazećih sezona. Čini se da je pogodila kreativnu žicu kad je Morganu sugerirala: “Možda će postojati neka vrsta slijeda snova i flash-backova”, pitajući bi li mogla biti u sceni sa Imeldom Stauntonom. “Da, to zvuči kao jako dobra ideja”, izjavio je Morgan. “Ne znam još. Poigravam se s nekoliko ideja. Vidjet ću što mogu učiniti.”

Lesley Manville kao princeza Margaret
Kraljičinu mlađu sestru Margaret, koju je prvo glumila Vanessa Kirby, a zatim Helena Bonham Carter, sada će glumiti zvijezda filma „Phantom Thread“, Lesley Manville. “Ne bih mogla biti sretnija da glumim princezu Margaret. Štafetu prenose dvije veličanstvene glumice, a ja stvarno ne želim iznevjeriti publiku. Nadalje, glumiti braću i sestre s mojom dragom prijateljicom Imeldom Staunton neće biti ništa drugo do potpuna radost”, izjavila je Manville.
Bonham Carter je naglasila kada je raspravljala o tome koliko je tužna što je njezino vrijeme u seriji prošlo, iako je “vrijeme da [Margaret] glumi netko drugi: “…Vanessa, moram reći, bila je tako velikodušna i rekla mi je svašta. Pričekat ću Lesleyin poziv. Možda je neće zanimati ono što imam reći. To je poput predavanja palice. To je poput štafete, ali nikad se više neće vratiti. Ali ja želim joj predati moj držač cigareta i reći: “Sretno s ovim. To bi bilo lijepo, zar ne?“

Jonathan Pryce kao princ Philip
Vojvodu od Edinburgha, kojeg je prvo glumio Matt Smith, a zatim Tobias Menzies, igrat će Netflixova zvijezda iz serije The Two Papes (i Game of Thrones), Jonathan Pryce. Na premijeri je Menzies rekao: “Mislim da bi bilo pomalo bahato kad bih Jonathanu Pryceu nominiranom za Oscara dao nekoliko savjeta.”

Elizabeth Debicki kao princeza Diana
Dok je novajlija Emma Corrin glumila Dianu dok je od tinejdžerice u vrtiću prešla u brak s kraljem, najburnije godine života pokojne princeze dokumentirat će Elizabeth Debicki.
Puno je pritiska na one koji igraju takvu voljenu figuru, ali Corrin je na premijeri četvrte sezone rekla da je sigurna i spremna: “Ovo je nevjerojatna i velika stvar za mene ali mislim da imam sve u svojim rukama. Duh princeze Diane, njezine riječi i njezini postupci žive u srcima mnogih. Moja je prava privilegija i čast pridružiti se ovoj maestralnoj seriji, koja me apsolutno povezala sa epizodom jedan.”

Dominic West kao princ Charles
Iako tinta službeno nije presušila prije nego što je dospjela do medija, zvijezda The Affair-a Dominic West glumit će nasljednika princa Charlesa u posljednje dvije sezone serije.
Josh O’Connor, koji je glumio princa od Walesa od momka sa širom otvorenim očima od 20-ak godina do puno hladnijeg muškarca zarobljenog u prijepornom braku, izjavio je: “U cjelini, mislim da je privilegija igrati ove uloge i biti dio ove predstave. Mi Pred nama su poput Claire Foy, Matta Smitha i Vanesse Kirby, a imali smo i sreće da smo među Olivijom Colmans, Helenom Bonham Carters, Tobiasom Menziesom – mnoštvom briljantnih britanskih glumaca. Osjećam se jako počašćen što sam dio toga i što sam dio onoga tko uđe nakon nas. Moj jedini savjet zaista je samo uživati ​​u njemu i uživati ​​u svakoj minuti, jer je pravo zadovoljstvo biti dio Krune.”

Toliko o novitetima koji nas čekaju u ‘Kruni’.

A ako još niste pogledali jednu od najpopularnijih serija u javnosti, sve četiri sezone dostupne su vam na Netflixovoj streaming platformi.

Život na sjeveru: Prava priča za ‘The Crown’ ipak je – u Norveškoj!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime