Subota, 23 ožujka, 2024

Saznajte kako srediti ormare, uštedjeti i izgledati najbolje ikad!

Možete imati super stil bez dodatnih troškova - donosimo 15 top savjeta o garderobi koje će vam pomoći da oslobodite prostor, uštedite novac i izgledate najbolje ikad

Proteklih godinu i pol dana bilo je posebno razdoblje za sve. Velik dio naših života – od mjesta na kojem radimo i načina kako provodimo odmor, do onoga koga možemo vidjeti i što nam je dopušteno raditi – uvelike se promijenilo. Među ostalim, manje važno, ali jednako drastično, promijeni se naš pristup onome što nosimo svaki dan.Bez obzira na to jeste li živjeli u staroj odjeći ili ste kupovali putem interneta više nego ikad prije, u protekloj godini je došlo do dosta promjena u našem pristupu modi. No, jedna pozitivna strana jest to što smo imali više vremena kod kuće i imali smo priliku procijeniti što nam zaista treba u ormarima – i, sada kad se vraćamo u normalan život, možemo shvatiti što bi trebalo ostati, a čega bismo se trebali riješiti.

Od čuvanja stare odjeće, koju nikad ne nosimo, do kupnje komada koje ćemo odjenuti samo jednom, svi smo odgovorni za donošenje manje razumnih odluka kad su u pitanju predmeti u našim ormarima. No, ne mora biti tako. Donosimo 15 odluka o garderobi koje će vam pomoći da oslobodite prostor, uštedite novac i izgledati najbolje ikad:

1. Ne kupujte nešto samo za jednu priliku

Svi smo ovo napravili barem jedanput. Vjenčanje, božićna zabava, okupljanje u petak navečer u omiljenom restoranu. Odlazak na uzbudljivo mjesto nam  budi osjećaj kao da nam je potrebno nešto posebno – a time i nešto novo. Umjesto da za određene događaje kupujete nešto posebno, pokušajte u ormaru imati nekoliko komada koji su svestraniji. Ako se odlučite za nešto jednostavno i klasičnije, moći ćete taj odjevni predmet nositi iznova i iznova. Uz dobro osmiljene dodatke, nikada neće izgledati jednako.

2. Ne kupujte i ne čuvajte nešto što vam ne odgovara

Nije neuobičajeno držati se za predmete koji nam više ne odgovaraju. Također nije neuobičajeno kupiti premale veličine kao poticaj za mršavljenje ili zato što je trenutno taj predmet popularan, a nemaju vašu uobičajenu veličinu. Međutim, čuvanje ovih predmeta – koje fizički ne možete nositi – jedna je od najgorih stvari koje možete učiniti ako pokušavate smanjiti veličinu svoje garderobe. Budite realni i iskreni prema sebi. Ako vam ne odgovara, vrijeme je da ga prodate ili donirate.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Hannah | COCOBEAUTEA (@cocobeautea)

3. Ne kupujte nešto samo zato što je povoljno

Lako je pasti na veliki popust, ali nije uvijek pametno. Trebali biste maksimalno iskoristiti ogromne popuste, osobito kad su u pitanju dizajnerski komadi u koje vrijedi uložiti, ali samo ako je to nešto što doista trebate u svom ormaru. Nikada ne kupujte nešto samo zato što je super sniženo. Bez obzira na to koliko je nešto pristupačno, ako ga nikad ne nosite, potpuni je gubitak novca.

4. Kad nešto kupite, riješite se nečeg staroga

Izvrstan način da svoju garderobu zadržite na razumnoj veličini je usvojiti politiku “jedan unutra, jedan van”: svaki put kad dodate nešto novo, izvadite komad iz ormara (i prodajte ga ili donirajte u dobrotvorne svrhe). Ne samo da će spriječiti gomilanje predmeta, već ćete postati sigurniji u ono što kupujete. Nikada nećete kupiti nešto ako to ne trebate, znajući da ćete morati izbaciti nešto posebno iz svoje garderobe.

Mučite se kako organizati prostor u kojem živite: Ivana Šušković ima rješenje!

5. Zamijenite odjeću sa svojim prijateljima

Jedan sjajan način da vaš ormar ostane svjež je zamjena komada s prijateljima. Sprovedite svoju politiku „jedan unutra, jedan van“ tako što ćete se riješiti nečega što niste nosili mjesecima i zamijeniti to za komad koji je vašem prijatelju dosadilo nositi (a uvijek ste ga imali na oku). Bez obzira na to hoćete li organizirati zamjenu odjeće s velikom grupom ili s jednim prijateljem, ovo je izvrstan način za dobivanje uzbudljive garderobe bez trošenja novca ili stvaranje dodatne štete za okoliš.

6. Ne idite u ekstravagantne shoppinge

Često zaglavimo u stilskim kolotečinama, osjećamo se kao da mrzimo sve u svojim ormarima i nemamo što odjenuti. Kad se to dogodi, češće odlazimo u veliku kupnju i na kraju potrošimo goleme količine novca upravo na trendovske predmete koji zauvijek sjede u našim ormarima i nikad se ne odjenu. Ne dopustite da dođe do ove točke.

Umjesto toga, tijekom cijele godine pazite na komade koje volite i zabilježite stvari koje vam nedostaju u ormaru. Zamislite to kao stalan proces koji se razvija, umjesto da se vraćate na početak svakih nekoliko mjeseci. Dopuštajući si da svaki mjesec kupite jedan zaista lijep komad, umjesto da imate dvije velike kupnje godišnje, vjerojatno će rezultirati mnogo bolje promišljenim odlukama i, kao rezultat, daleko nosivijom odjećom.

7. Izgradite prepoznatljiv stil

Jedna od velikih zabluda u vezi sa odjećom je ta da nikada ne biste trebali kupiti nešto slično onome što već posjedujete. Naravno, nikome nije cilj imati cijeli garderobu koja se sastoji samo od 15 tamnoplavih džempera i 10 identičnih parova crnih uskih traperica. Međutim, ne bojte se najbolje iskoristiti znanje o tome što vam odgovara. Sve najmodernije žene na svijetu imaju svoju uniformu – jednostavne su, znaju u čemu dobro izgledaju i drže se ove formule pri odabiru novih komada.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

 

8. Ako niste sigurni u nosivost komada, isprobajte trik s vješalicom

Na početku sezone postavite sve svoje vješalice u isti smjer. Svaki put kada nosite komad, vješalicu okrenite na drugu stranu. Vrlo brzo u ćete vidjeti što nosite, a što ne. Žene obično nose samo 40 do 60 posto svog ormara. Riješite se onoga što ne nosite.

9. Nije važna kvantiteta nego kvaliteta

Da biste uvijek izgledali sređeno, nije potreban veliki proračun ili tri garderobe prepune dizajnerske odjeće, zapamtite da ne trebate puno da biste izgledali dobro. Ono što vam ipak treba je da donosite dobre, razumne odluke. Kupi ono što ti treba, kupi ono u čemu se osjećaš dobro i pazi na odjeću. Možete imati samo 15 komada i uvijek izgledati kao milijun dolara.

10. Potrudite se otkriti nove brendove

Još jedan razlog zašto zapinjemo u stilskim kolotečinama je taj što se vežemo i osjećamo ugodno u određenim trgovinama. Sjajno je imati svoje favorite kojima vjerujete i koje dobro znate, ali na tržište dolazi toliko novih, nevjerojatnih marki koje čekaju da budu otkrivene. Kupovinom njih ćete završit s nekim doista posebnim, elegantnim komadima koje nitko drugi nema.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime