Srijeda, 17 srpnja, 2024

Adventski vijenac: 10 ideja za izradu najljepših ukrasa za vrata – u zadnji tren!

Ako ste kojim slučajem ove godine, iz raznih razloga zaboravili ili zakasnili kupiti adventski vijenac, ili namjeravate iskoristiti onaj od prošle godine, donosimo vam 10 brzih i jednostavnih ideja kako ga u pola sata ukrasiti da izgleda - jedinstveno i bajkovito!

Adventski vijenac obješen na vrata s godinama se ustalio i kao dio naše tradicije, premda, skeptici će reći kako on nema nikakve veze s pravom hrvatskom tradicijom. U svakom slučaju, prelijep je to običaj kojim se svugdje u svijetu slavi adventski ugođaj i dočekuje Božić. Njegov kružni oblik predstavlja vječnost, jer nema početak i kraj. Iz kršćanske vjerske perspektive, on predstavlja neprekinuti krug života, a zimzelen, koji se najčešće koristi u izradi vijenaca, simbolizira rast i vječni život.10 brzih i jednostavnih ideja

Ako ste kojim slučajem ove godine, iz raznih razloga zaboravili ili zakasnili kupiti adventski vijenac, ili namjeravate iskoristiti onaj od prošle godine, donosimo vam 10 brzih i jednostavnih ideja kako ga u pola sata ukrasiti da izgleda – jedinstveno i bajkovito!  Dovoljno je iz vrta ili dvorišta, šume ili polja ubrati nešto grančica raznog grmlja, jelke ili trave te im pripojiti jesenske plodove, sušeno voće ili božićne figurice – i sve ih zajedno isplesti u krug.

Na ovakav Adventski vijenac nećete potrošiti puno novca, a bit će unikatan ukras na vašim ulaznim vratima (ili prozorima)!

Vodič za izradu vlastitog vijenca

Iako može izgledati komplicirano, izrada vijenaca može biti jednostavna i zabavna. Okupite cijelu obitelj i izradite svoj personalizirani vijenac. Donosimo nekoliko videa za jednostavnu izradu.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime