Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Adventski vijenac: 10 ideja za izradu najljepših ukrasa za vrata – u zadnji tren!

Ako ste kojim slučajem ove godine, iz raznih razloga zaboravili ili zakasnili kupiti adventski vijenac, ili namjeravate iskoristiti onaj od prošle godine, donosimo vam 10 brzih i jednostavnih ideja kako ga u pola sata ukrasiti da izgleda - jedinstveno i bajkovito!

Adventski vijenac obješen na vrata s godinama se ustalio i kao dio naše tradicije, premda, skeptici će reći kako on nema nikakve veze s pravom hrvatskom tradicijom. U svakom slučaju, prelijep je to običaj kojim se svugdje u svijetu slavi adventski ugođaj i dočekuje Božić.



Njegov kružni oblik predstavlja vječnost, jer nema početak i kraj. Iz kršćanske vjerske perspektive, on predstavlja neprekinuti krug života, a zimzelen, koji se najčešće koristi u izradi vijenaca, simbolizira rast i vječni život.

10 brzih i jednostavnih ideja

Ako ste kojim slučajem ove godine, iz raznih razloga zaboravili ili zakasnili kupiti adventski vijenac, ili namjeravate iskoristiti onaj od prošle godine, donosimo vam 10 brzih i jednostavnih ideja kako ga u pola sata ukrasiti da izgleda – jedinstveno i bajkovito!

Dovoljno je iz vrta ili dvorišta, šume ili polja ubrati nešto grančica raznog grmlja, jelke ili trave te im pripojiti jesenske plodove, sušeno voće ili božićne figurice – i sve ih zajedno isplesti u krug.

Na ovakav vijenac nećete potrošiti puno novca, a bit će unikatan ukras na vašim ulaznim vratima (ili prozorima)!

Vodič za izradu vlastitog vijenca

Iako može izgledati komplicirano, izrada vijenaca može biti jednostavna i zabavna. Okupite cijelu obitelj i izradite svoj personalizirani vijenac. Donosimo nekoliko videa za jednostavnu izradu.

 

Pročitajte još...

Nema Božića bez njega: Imamo recept za najukusniji panettone u gradu!

Rijetko koji Božić može proći bez tradicionalnih delicija i punog stola, a jedna od njih zasigurno je panetone, tradicionalni desert koji nam u blagdansko vrijeme krasi stol poput najljepše skulpture, a nepca nam nagrađuje nježnom teksturom i punoćom okusa

5 genijalnih koktela od gina – za party kod kuće!

Umjesto masovnih okupljanja, vrijeme je za otvaranje boce jednog od naših najdražih alkoholnih pića i isprobavanje novih koktela - u manjem krugu prijatelja ili u društvu najdraže osobe...

Chez Darling: Tart Tatin ilitiga sapiranje ljage sa Stephanieinog imena

Tart Tatin jedna od najpoznatijih svjetskih slastica, a naši ljudi ju uglavnom ne poznaju. A ako i znaju za nju, onda znaju krivu legendu. Želim naglasiti genijalnost ovog deserta i odati svojevrsni hommage preopterećenim kuharicama...

Što s korama od voća? Napravite od njih delikatese i uštedite kućni budžet

Uobičajena je zabluda da se kora određenih plodova ne može jesti. Uz prave recepte i metode kuhanja, voćne kore koje se obično bacaju mogu se pretvoriti u nešto vrlo ukusno

Povezano

IN MEMORIAM: Žare Batinović: Najzaposleniji spotovski redatelj na hrvatskoj glazbenoj sceni

Gotovo da nije bilo glazbenog imena iz Splita, a potom i šire kojima Žare nije odradio barem jednu ekranizaciju singlova u formi video spota

No Bra Day: Je li napokon vrijeme da grudnjaku zauvijek kažemo – ne?

Bilo da ste zagovornica nošenja grudnjaka ili ne, važno je da znate da su obje odluke osobni izbor i ne čine vas manje ili više ženstvenom i samostalnom. No, preventivni godišnji pregled grudi svima je obavezan

Tri godine nakon zagrebačkog potresa obnova i dalje stoji na mjestu

Od 2020. i potresa do danas, došlo je do rasta troškova građevinskih radova i materijala kao ključnih sastavnica za obnovu i gradnju od preko 40% čime smo, uslijed nečinjenja javnog sektora u proteklom periodu – doslovno izgubili više od 40% sredstava za obnovu

Velike promjene: Pluton ulazi u Vodenjak i tamo će biti 20 godina!

Suočeni s monumentalnim promjenama, naši dugi i sumorni povijesni zapisi pokazuju nam da mi, na kraju, uvijek preživimo, unatoč (ili zbog) promjena koje nam prijete

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime