Nedjelja, 26 rujna, 2021

Iva Goluža: Prvi smo hrvatski brend za ljubimce koji je osvojio zlatnu medalju!

Samo dan nakon gubitka voljenog psa Baka, koji je i razlog pokretanja brenda, Qushin je osvojio zlatnu medalju na European Product Design Award. Iza Ive i njezinog tima su tjedni pomiješanih osjećaja, tuge i sreće u isto vrijeme...

Život piše čudne priče, a u to se uvjerila i Iva Goluža, osnivačica brenda Qushin. Samo dan nakon gubitka voljenog psa Baka, koji je i razlog pokretanja brenda, Qushin je osvojio zlatnu medalju na European Product Design Award. To je prva nagrada koju je osvojio neki hrvatski brend koji se bavi proizvodima za ljubimce. 

Iza Ive i njezinog tima su tjedni pomiješanih osjećaja, tuge i sreće u isto vrijeme. Otkrila nam je što ova nagrada znači za nju i njezin tim, zašto je Qushin brend namjenjen ljubimcima, ali i njihovim vlasnicima te što možemo očekivati u budućnosti.

Bak je bio inspiracija za cijelu ideju i projekt

Posljednjih nekoliko dana vrlo su emotivni za vas. Nakon 10 godina izgubili se voljenog Baka. Upravo on je razlog zbog kojeg Qushin postoji. Žao nam je zbog vašeg gubitka. A samo dan nakon osvojili ste European Product Design Award za Sofa jastuk, na čemu vam čestitamo. Kako se osjećate?

Osjećaji su podijeljeni… S jedne strane ogromna tuga i bol za mojim Bakom, a s druge strane neopisiv osjećaj ponosa, sreće i zadovoljstva. Gubitak Baka desio se iznenada i neočekivano u njegovoj 10. godini života. Svi koji poznaju mene i Qushin, znaju da je Bak zaštitno lice Qushin proizvoda od početka. Bak je bio moja inspiracija za cijelu ideju. On je taj koji je meni potpuno promijenio život, profesiju, sve… Znam da je svakom vlasniku psa njegov pas najbolji, ali Bak je zaista bio poseban pas. Pri našem prvom susretu on je odabrao mene, a danas znam i zašto.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli QUSHIN ® (@qushin_)

To je zapravo prva nagrada za neki hrvatski proizvod za kućne ljubimce. Koliko vam znači upravo ta činjenica?

Točno tako. Upravo iz tog razloga jako sam ponosna. Ta nagrada ima zaista ogromno značenje za mene. Prvenstveno jer je došla neposredno nakon gubitka mog voljenog Baka. Tu nagradu smatram krunom svog dosadašnjeg rada, posebno ako uzmete u obzir da je Qushin prije 6 godina, kada je započeo s radom na hrvatskom tržištu, bio pionir u ovoj industriji. Nakon Qushina pojavilo se puno novih brendova i volim misliti da sam barem djelomično svojim primjerom nekima bila inspiracija. Dizajn Sofe koja je dobila zlatnu medalju na European Design Product Award za 2021. godinu u svojoj kategoriji je isključivo moj. Izuzetna mi je čast što je moj inovativni dizajn prepoznat od strane dizajnera profesionalaca u konkurenciji zaista respektabilnih profesionalaca.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli QUSHIN ® (@qushin_)

Svaki naš proizvod mora zadovoljavati visoke estetske zahtjeve i biti i dekorativni ukras svakog doma. Ne želimo jastuke koje trebate gurati i skrivati u ormar kada vam dolaze gosti. Naša misija je raditi proizvode koje će oduševljavati i četveronožne njuške i njihove vlasnike

Qushin u ponudi ima razne proizvode za pse, poput jastuka, prostirki, dekorativnih jastuka te čak i yacht kolekciju za ljubimce koji borave na brodovima. Po čemu se razlikuje od ostalih proizvoda na tržištu koji imaju istu namjenu?

Prvenstveno dizajnom, funkcionalnošću i kvalitetom. Imamo široku paletu proizvoda koji pokrivaju različite afinitete i ljubimaca i njihovih vlasnika. U Qushinu možete odabrati ležaj za svog ljubimca od njegove šteneće dobi do starije dobi. Tako da sukladno tome imamo puno vjernih kupaca koji su uz nas već 6 godina, ali i mi uz njih i njihove ljubimce. Kod svih proizvoda vodimo računa da su prilagodljivi i funkcionalni, znači da se mogu jednostavno održavati, ali i da se može regulirati količina ispuna jer ima pasa koji vole spavati na mekšem odnosno tvrđem ležaju. Uz tu primarnu karakteristiku Qushin proizvoda, jednako je bitan i dizajn. Svaki naš proizvod mora zadovoljavati visoke estetske zahtjeve i biti i dekorativni ukras svakog doma. Ne želimo jastuke koje trebate gurati i skrivati u ormar kada vam dolaze gosti. Naša misija je raditi proizvode koje će oduševljavati i četveronožne njuške i njihove vlasnike.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli QUSHIN ® (@qushin_)

Dekorativni jastuci namijenjeni i ljubimcima i ljudima

Jesu li Vaši proizvodi namijenjeni svim veličinama pasa te mogu li ih koristiti i psi koji trebaju posebne anatomske jastuke zbog zdravstvenih tegoba?

Naši svi proizvodi dolaze u različitim veličinama koji pokrivaju potrebe svih pasmina. Isto tako, u ponudi imamo i Orthopedic liniju ležajeva s memory pjenom koja je namijenjena psima sa zdravstvenim tegobama, ali i svima onima koji preferiraju spavanje na tvrđoj podlozi.

U ponudi imate i dekorativne jastuke za dom, kao i torbe za ljubimce koje je moguće nositi svaki dan. Kako ste došli na ideju spajanja predmeta za ljubimce s predmetima koje mogu koristiti i vlasnici?

Vrlo jednostavno. Sve više pasa provodi sve više vremena sa svojim vlasnicima. Sve češće ih se može vidjeti i u uredima, restoranima i na raznim javnim mjestima, tako da je ‘uparivanje’ proizvoda došlo kao logičan slijed. Ako, primjerice, imate Qushin jastuk za psa i držite ga u dnevnom boravku, sasvim je logično da vaši dekorativni jastuci budu u istom dezenu. Ali isto tako, moram napomenuti da imamo i kupce koji nemaju ljubimce, ali jako vole naše dezene i žele ih imati u svom domu.

Mogu li se Vaši proizvodi na neki način personalizirati?

Ne svi, ali većina naših proizvoda se može personalizirati.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli QUSHIN ® (@qushin_)

Planiram kolekciju pod nazivom BaQ u spomen na Baka. Bit će namijenjena prvenstveno djeci. Njome želim Qushinu dati vječni pečat tog posebnog bijelog psića, da ga nitko nikada ne zaboravi

Iako je vaša priča počela s jastucima, u ponudi imate i ogrlice i vodilice za šetnju, torbe za nošenje kućnih ljubimaca, igračke i još mnogo toga. Hoćete li još širiti ponudu?

Od proizvoda su u planu keramičke zdjelice. Nakon toga posvetit ćemo se kolekciji pod nazivom BaQ u spomen na Baka. Bit će namijenjena prvenstveno djeci. Njome želim Qushinu dati vječni pečat tog posebnog bijelog psića, da ga nitko nikada ne zaboravi. On to zaslužuje, ali zaslužuju i djeca. Voljela bih da svako dijete na svijetu u jednom razdoblju života ima svojeg Baka.

Proizvode li se svi proizvodi u Hrvatskoj i je li Vam to važno?

Svi proizvodi se proizvode u Hrvatskoj i to uvijek naglašavamo svim našim kupcima diljem Europe. Premda, iskreno, biti proizvođač u Hrvatskoj je iznimno teško.

Jastuci se biraju prema navikama ljubimaca

Koji je vama osobno omiljeni proizvod koji Qushin ima u ponudi? Što biste preporučili nekom tko prvi put kupuje nešto kod vas za svog ljubimca?

Moj omiljeni proizvod je Cloud model jastuka za ljubimce. Od tog modela je počela cijela Qushin priča. Cloud volim jer možete kupovati samo navlake i mijenjati ih, možete regulirati količinu punjenja, unutarnja navlaka je nepromočiva i ima neodoljivi Qushinetto, jastučić za glavu. Bak je jako volio taj model. Svakog kupca volimo pitati o navikama njegovog ljubimca i pokušavamo onda detektirati koji model bi mu najbolje odgovarao. Isto tako, vlasnici sve češće nabavljaju više jastuka, ili za drugu sobu, vikendicu, ured i sl. I tada se vrlo često odlučuju za različite modele.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli QUSHIN ® (@qushin_)

Osim u Hrvatskoj, vaši proizvodi su dostupni i EU. Gdje ih je sve moguće pronaći?

Svakim je danom popis dućana diljem Europe u kojima se mogu naći Qushin proizvodi sve veći. Najviše smo prisutnu na njemačkom tržištu. Imamo odličan feedback na naše proizvode. Svi nam čestitaju na EPDA nagradi za Sofu. Vani se to jako cijeni i zahvaljujući takvim priznanjima ulazite u posebnu dimenziju – gdje vas sasvim drugačije počinju doživljavati. Mogu reći da tek sada Qushin postaje pravi europski brend.

Koji su vam planovi za dalje?

Prioritet nam je širenje prodaje na zapadnoeuropskom tržištu. Trenutno pregovaramo s distributerima za francusko i švicarsko tržište. Osim toga, prioritet je širenje proizvodnje. U planu je novi, puno veći proizvodni pogon koji će zadovoljiti i logističke zahtjeve koji su nam svakim danom sve veći. Paralelno sa svime time, radimo na novom webu koji bi se trebao predstaviti javnosti u 11. mjesecu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli QUSHIN ® (@qushin_)

Pročitajte još...

I kućni ljubimci mogu dati svoj doprinos za zeleniji Planet

Definitivno će im trebati vaša pomoć, ali kućni ljubimci se doista mogu pridružiti svjetskom pokretu za održivi razvoj. Osim toga, otkrivamo i tko je najveći 'zagađivač' među ljubimcima, a tko 'najzeleniji' među njima

Freddie je imao puno mačaka! Filmske (ne)istine o životu Freddieja Mercuryja

Gotovo dvije godine nakon premijernog prikazivanja, oduševljenje i dalje traje, a film diljem svijeta fascinira brojne ljubitelje glazbe

7 najvećih zvijezda društvenih mreža čiji će vas profili – rastopiti!

Otkrijte svijet jedinih pravih zvijezda na društvenim mrežama, eklektičan miks pasa, mačaka i drugih stvorenja koja imaju podjednak broj pratitelja kao mnoge slavne osobe, ako ne i više od njih!

100% uspješni: Psi postaju najprecizniji ‘detektori’ koronavirusa

Kako miriše pandemija? Kada bi psi mogli govoriti, sve bi nam otkrili. Trenutno se u nekoliko zemalja u svijetu izvode obuke pasa koji uspješno otkrivaju zarazu virusom Covid 19 i prije nego osoba razvije simptome

Povezano

Zlatko Dalić: U životu me pokreće želja da ponovimo uspjeh iz Rusije!

Osim Zlatka Dalića, kampanju su podržali TV voditeljica Marijana Batinić, glumac Goran Bogdan, skijaš Ivica Kostelić, PR stručnjakinja Ines Preindl, Martina Matušin, Dario Marčac i brojni posjetitelji Weekend Media Festivala

Goran Bogdan otkrio što ga u životu pokreće!

Započeo je Weekend Media Festival, a s njim i kampanja #onostomepokrece. Mixer.hr i organizatori kostimirane humanitarne utrka Zagreb Advent Run s ciljem promocije kvalitetnog života i širenja poruke o tome kako moramo pronaći i probuditi #onostomepokrece

Počeo je dugo iščekivani 14. Weekend Media Festival

Ella Dvornik-Pearce, Nikola Dujmović, Stjepan Orešković, Ivica Kostelić... samo su neki od poznatih panelista koji su otvorili ovogodišnji 14. Weekend Media Festival

6 zadivljujućih zvjezdanih događaja koje možete dodati u kalendar

Evo nekoliko astronomskih događaja koje ne smijete propustiti, a koji se događaju u razdoblju od listopada do prosinca 2021. godine

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime