Petak, 22 ožujka, 2024

Bijeg iz grada: Otkrivamo vam skrivena blaga predivne Ljubljane

Ljubljana ima zavidnu kulturnu scenu i bogatu povijesnu pozadinu te je idealan grad za jednodnevni izlet. U nastavku izdvajamo mjesta koja u Ljubljani trebate posjetiti

Ljubljana je poslijednjih godina postala moderna urbana metropola i vrlo popularna eruopska turistička destinacija. Iako slovenski glavni grad spada pod manje glavne gradove Europe, prepun je događanja. Ljubljana ima zavidnu kulturnu scenu i bogatu povijesnu pozadinu te je idealan grad za jednodnevni izlet. U nastavku izdvajamo mjesta koja u Ljubljani trebate posjetiti. 1/ Ljubljanski dvorac

Na brežuljku usred grada, nalazi se poznati Ljubljanski dvorac s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Iza drevnih zidina nalazi se bogat svijet povijesnih, kulturnih i drugih zabavnih sadržaja, što Ljubljanski dvorac čini još privlačnijim za posjetu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jelena Vitezovic (@jelena.vitezovic)

2/ Muzej lutaka

Ljubljanski Muzej lutaka nalazi se u sklopu ljubljanskog dvorca. Muzej je poseban doživljaj za djecu i sve one koji njeguju ono dječje u sebi, a zasigurno će uljepšati vaš posjet dvorcu i u vama probuditi svijet mašte.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Boris Šavija (@boris_savija)

3/ Križevniška ulica

U Križevniškoj ulici nalaze se brojni restorani i jedinstvene trgovine, a cijela je ulica svojim izgledom vrlo primamvljiva za fotografiranje. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Vida Nômade ◦ Viagem (@vidanomade.br)

4/ Park Tivoli

Park Tivoli je najveći, i vjerojatno najljepši, park u Ljubljani. Nalazi se u samom centru grada i nudi odmor od gradske buke, a idealan je za šetnju ili vožnju biciklom. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Murat OSMANAGAOGULLARI (@thewanderingengineer)

5/ Prešernov trg

Prešernov trg je glavni ljubljanski trg i jedan od rijetkih svjetskih trgova kojeg krasi kip pjesnika, a ne nekog političkog ili vojnog heroja. Ime je dobio po jednom od najpoznatijih slovenskih pjesnika, Franceu Prešernu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Visit Ljubljana (@visitljubljana)

6/ Tromostovje

Nekoliko metara od Prešernova trga nalaze se tri mosta koja povezuju dvije strane grada. Tromostovje je djelo poznatog slovenskog arhitekta Jože Plečnika koji je ovim projektom stvorio jedinstvenu arhitektonsku posebnost Ljubljane. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Visit Ljubljana (@visitljubljana)

7/ Metelkova

Neizostavni dio posjete Ljubljani je i Metelkova, kvart koji je nedavno ponovno postao popularan, pogotovo među turistima. Metelkova je alternativni kulturni centar u kojem se okupljaju brojni bendovi, održavaju se redoviti programi koncerata i klupskih događanja. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @w_voyage_y

8/ Union Experience

Union Experience za Ljubljanu ono je što Guinness Storehouse za Dublin. U Pivovari Union možete vidjeti kako se pivo proizvodi i saznati više o dugogodišnjoj povijesti Uniona, a nakon obilaska pivovare, možete i isprobati Union na kojeg su Slovenci izrazito ponosni.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bryan Longworth (@doohickey99)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime