Petak, 19 srpnja, 2024

Instagram: Ovo su najljepši gradovi na svijetu za vožnju bicikla

Ova bi lista trebala poslužiti kao idealna inspiracija za putovanja za sve zagrižene bicikliste, kao i ideje za vožnju onima koji stanuju u blizini

Širom svijeta postoji mnoštvo gradova prilagođenih za vožnju biciklima, ali koje je uistinu najbolje mjesto za putovanja na dva kotača?Novo istraživanje tvrtke MoneyBeach analiziralo je više od 350.000 hashtagova specifičnih za pojedine gradove na Instagramu – kako bi pronašli najljepše gradove za vožnju biciklom. Studija je odmjerila količinu biciklističkih fotografija snimljenih i objavljenih na platformi u odnosu na veličinu određenog grada. Hashtagovi koji su korišteni u ovom istraživanju uključuju #(naziv grada)bybike, #(naziv grada)cycling i #cycle(naziv grada).

“Nadamo se da će naša ljestvica poslužiti kao idealna inspiracija za putovanja za sve zagrižene bicikliste, kao i ideje za vožnju onima koji stanuju u blizini”, izjavio je Mike Rees, izvršni direktor MoneyBeacha.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by เชียงใหม่นิวส์ Chiang Mai News (@chiangmainews)

Ukupno 1. mjesto drži Ciang Mai na Tajlandu. Hashtag #chiangmaicycling upotrijebljen je 6.000 puta. Ovaj prekrasni grad ima obilje živopisnih ruta koje vas vode do prekrasnih hramova i još ljepših planinskih lanaca.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Anahi (@anahiboesch)

Sjedinjene Države zauzele su drugo mjesto s Miamijem kao najslikovitijim mjestom za vožnju u SAD-u. Ne samo da je vrijeme dovoljno toplo da se izađe vani u bilo koje doba godine, u ovom je gradu puno parkova, plaža, ulične umjetnosti i znamenitosti na brojnim biciklističkim rutama.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Marc The-eye (@marko_the_eye)

Pariz, Francuska, zauzeo je treće mjesto, što je prilično iznenađujuće budući da grad provodi mnoge ekološke inicijative – pa je biciklistima ugodniji nego ikad. Uz to, grad ima puno zelenih površina i parkova. Također su počeli zabranjivati određena vozila u središtu grada, što je za bicikliste odlično.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by London Cycling Campaign (@london_cycling_campaign)

Top 10 odredišta za bicikliste uključuju i Bejrut, Libanon; Cambridge, Barcelonu, London, Dublin i Atenu u Grčkoj.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime