Subota, 10 veljače, 2024

Otkrivamo zašto je Zadar idealna destinacija za obiteljski odmor

Zadar je odlično povezan s cijelom Hrvatskom, a osim što je popularno odredište tijekom ljeta, kada vrvi turistima i visokim temperaturama, predivan je i u kasnu zimu i rano proljeće

Pri odabiru destinacija za odmor svatko se trudi naći mjesto u kojem će prevladavati tip odmora koji baš njemu odgovara. Za razliku od većine mjesta na našoj obali, u Zadru ćete u isto vrijeme vidjeti obitelji s djecom kako šeću centrom grada, rekreativce koji se vraćaju iz posljednje pustolovine i ljude koji su došli odmoriti dušu i tijelu.Bijeg iz svakodnevice nam je svima potreban, bilo da se želimo u potpunosti odmoriti ili provesti kvalitetnije vrijeme s obitelji, ponekad je putovanje izvan mjesta stanovanja jedini način za to. Zadar je odlično povezan s cijelom Hrvatskom, a osim što je popularno odredište tijekom ljeta, kada vrvi turistima i visokim temperaturama, predivan je i u kasnu zimu i rano proljeće. Temperature su niže, manje je ljudi u gradu, a sadržaja ne nedostaje, naročito u hotelima koji brojne ponude za cijelu obitelj. Ako ste u potrazi za putovanjem s obitelji, donosimo nekoliko razloga zašto su Zadar i Falkensteiner Club Funimation Borik & Falkensteiner Premium Camping Zadar, idealna mjesta za to.

Club Funimation Borik

1/ Ljubitelji povijesti 

Zadar je prepun povijesnih spomenika koji će vas s lakoćom vratiti u prošlost, ali i osigurati nove uspomene kojih ćete se rado prisjećati u budućnosti. Poseban je doživljaj posjetiti Perivoj kraljice Jelene Madijevke koji je ujedno i jedini gradski perivoj. Sagrađen u romantičkom stilu, prepun je objekata iz raznih dijelova svijeta. Pa tako možete dijelom doživjeti kineske pagode, grčke hramove, maurske kavane i slično.

Šetajući Perivojem doći ćete do Trga pet bunara. Tih pet bunara sagrađeno je u slučaju ako dođe do dugotrajnije opsade Turaka, a danas služi za razna okupljanja i koncerte. Dok se navode zadarske znamenitosti nemoguće je ne spomenuti crkvu svetog Donata. Ovo je najpoznatija građevina iz ranog srednjeg vijeka u Hrvatskoj, a zahvaljujući svojoj akustičnosti prigodna je za različite vrste koncerata.

2/ Rekreativci 

Jednom kad dođete u Zadar sve vam je nadohvat ruke. Za ljubitelje planinarenja tu su strme litice predivnog Velebita i prirodna oaza borovih šuma koje vam nudi Nacionalni park Paklenica. U slučaju da ne preferirate visine, a ne bojite se mraka i dubina, na Velebitu možete pronaći 80 jama i špilja od kojih su najprivlačnije špilja Modrič i Cerovačke špilje. U cijeloj zadarskoj regiji djeluju i ronilački centri pa uz njih možete istražiti podmorske litice ispod Parka prirode Telašćica i otkriti zanimljive olupine bordova kraj obližnjih otoka. 

Dvije najpoznatije moderne znamenitosti Zadra su naravno Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Dok Morske orgulje stvaraju predivne melodije pod utjecajem vjetra i valova, Pozdrav Suncu uz pomoć raznih svjetlosnih efekata ujedinjuje čovjeka s prirodom. 

3/ Obitelji s djecom

 a one koji preferiraju aktivni obiteljski odmor Zadar je idealno mjesto za putovanje. Falkensteiner Club Funimation Borik & Falkensteiner Premium Camping Zadar su mjesta na kojima ćete pronaći pregršt zabave za najmlađe, ali i odrasle. U sklopu FUNtastic weekends, organizirane su brojne radionice, predstave i zabave za djecu, poput Kockastog vikenda (17.3 -19.3. 2023.) tijekom kojeg je naglasak na Lego kockicama. Održat će se radionice, izložbe, predstave i natjecanja za najmlađe. Zatim slijedi Vikend magije (24.3 – 26.3.2023.) na kojem će prisustvovati poznati mađioničari Mr. Mončino i Magic Leon, a sva djeca će moći sudjelovati u školi magije i položiti tečaj za mađioničara.

Ne smijemo zaboraviti ni na Uskršnji vikend (7.4. – 9.4) kada će se djeca moći družiti s najvećim uskršnjim zekom u Hrvatskoj, a osim farbanja jaja i igranja raznih igara, djeca će naučiti peći i uskršnji kolač. Posebna ponuda za FUNtastic weekends postaje još bolja, jer sva djeca do 12 godina borave besplatno u objektu. 

4/ Vrijeme za sebe

Znamo koliko svakodnevica može biti zamorna. Konstantna jurnjava s jednog mjesta na drugo, popis obveza za dan koji je teško privesti kraju, a kvalitetan odmor tijela i duše je često prva stavka na listi želja. Zahvaljujući bogatom programu FUNtastic weekends, ne morate se brinuti gdje ćete ostaviti djecu i hoćete li se uspjeti odmoriti. Pregršt zabave za djecu, znači – vrijeme za sebe za roditelje. Opustite se i uživajte u i Acquapura Thalasso & SPA Center, wellness centru koji se prostire na čak 2500 m2. 

Uživajte u unutarnjim i vanjskim bazenima, prepustite se u stručne ruke masažera i kozmetičara, te se riješite nakupljenog stresa u saunama. U ponudi imaju Finsku saunu (90°C), Aromatičnu parnu kupelj (45°C), tuševe s raznim mlaznicama i bazene s hladnom vodom. A za sve one koji žele biti fizički aktivni, dostupna je i teretana za vježbanje. 

Club Funimation Borik

5/ Intiman obiteljski boravak

Odlazak na vikend s obitelji je odlična prilika za odmor, ali i bolje povezivanje. Pa ako ne želite boraviti u klasičnom hotelskom smještaju, odlučite se za Falkensteiner Premium Camping Zadar i doživite kampiranje na originalan način. U ponudi su razni smještaji od Camping Family Home koji sadrži smještaj za pet osoba i opremljena je s dvije spavaće sobe, Camping Family Home + s tri spavaće sobe za sedam osoba do Camping Cozy Home u kojoj ima mjesta za tri osobe i Glamping Premium Home koja se nalazi na čak dva kata.

Ovakav način boravka će vam omogućiti intimniju atmosferu boravka. U sklopu camping kućica, osim što si možete sami pripremati hranu, možete uživati u à la carte jelima restorana Amore i to u doručku i večeri, a međuobrok uvijek možete pronaći među brojnim jelima dostupnim u lounge baru.

Club Funimation Borik

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime