Ponedjeljak, 3 lipnja, 2024

5 lokacija za fotografiranje na Jadranu koje oduzimaju dah!

Hrvatska je zaista prepuna očaravajućih mjesta koja su idealna za fotografiranje, bilo da želite zadiviti prijatelje preko društvenih mreža ili ih želite zadržati samo za sebe kao dragu uspomenu

Društvene mreže dio su naše svakodnevnice, a fotografiranje jedna od najvažnijih aktivnosti tijekom putovanja. Hrvatska je zaista prepuna očaravajućih mjesta koja su idealna za stvaranje fotografija koje će predivno izgledati na vašem Instagram feedu.Istražili smo neka od najljepših mjesta za fotografiranje na Jadranu:

1/ Polja lavande na Hvaru

Iako je Provansa u svijetu najpoznatija po poljima lavande, nema potrebe da kupujete avionsku kartu za lijepu fotografiju s ovom ljubičastom biljkom specifična mirisa. Posjetite najsunčaniji otok u Hrvatskoj i uživajte u mirisima i ljepotama polja lavande. Lavanda pretežito raste na višim predjelima Hvara, Pitava, Zastražišća, Starogradskog polja i Malog Grablja. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Visit Hvar (@visithvar)

2/ Podvodni arheološki park Lošinj 

Ako želite zaista posebne fotografije, podvodni muzej u Lošinju je idealno mjesto za posjet. Podvodni povijesni park u Malom Lošinju nalazi se u sklopu ronilačkog centra Dive Point Čikat, smještenog u uvali Čikat. U parku se nalazi ukupno 11 različitih eksponata postavljenih na dubini od 5 do 15 metara, a mogu ga posjetiti svi licencirani ronioci, kao i osobe bez ronilačkog iskustva uz pratnju vodiča.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Official instagram Mali Lošinj (@instalosinj)

3/ Lokrum 

Otočić nedaleko od Dubrovnika raj je za dobre Instagram slike. Lokrum je poseban rezervat šumske vegetacije i iz tog razloga je strogo zabranjeno na bilo koji način ugrožavati prirodna i kulturna dobra na otoku, bacati otpatke, dovoditi pse ili paliti vatru. U sklopu otoka se nalazi botanički vrt te Tvrđava Royal. Ipak, najpoznatije fotografije su pokraj slanog jezeru ‘Mrtvo more’ koje je s vanjskim morem povezano kanalom.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Love Lokrum (@lovelokrum)

4/ Rt Kamenjak Premantur

Ovu lokaciju bismo opisali kao spoj Afričkog safarija i ljuljačke na Baliju. Za fotografiju na ljuljački na Baliju red se čeka nekoliko sati, ali u Hrvatskoj postoji, usudili bismo se reći, ljuljačka s još boljim pogledom. Smještena na samom jugu istarskog poluotoka u sklopu The Safari bara, ova ljuljača privlači ljubitelje dobrih fotografija. Dok ste na ljuljački, okružuje vas zelenilo, a gledate u predivno Jadransko more, može li bolje? Također, ljuljanjem ćete se malo rashladiti na ovim vrućinama 🙂

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Andy (@the.stefans)

5/ Zmajevo oko, Dugi otok

U samom srcu Dugog otoka nalazi se prirodni fenomen nazvan Zmajeve oko. Smješten nedaleko od uvale Brbišćice, ovaj “bazenčić unutar stijene” nastao je zahvaljujući trošenju vapnenca stijene. Do njega se može doći šetnjom preko stijena ili brodom, a za ulazak u “bazen” je potrebno zaroniti ispod stijena. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatia Full Of life (@croatiafulloflife)

 

Naslovna fotografija: Web stranica Dugog otoka

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime