Nedjelja, 11 veljače, 2024

Ove godine svi putevi vode na Advent u Salzburgu

Advent u Salzburgu postaje prava oaza za sve one koji žude za tradicionalnim božićnim iskustvom i žele zakoračiti u svijet bajke

U trenucima kada se godina polako bliži svom kraju, a zima unosi čarobnost u gradove diljem Europe, postoji jedno odredište koje neodoljivo mami posjetitelje svojom bajkovitom atmosferom i božićnim duhom. Salzburg, poznat po svojoj glazbenoj baštini, predivnoj arhitekturi i šarmantnim ulicama, tijekom prosinca pretvara se u pravu zimsku čaroliju. Advent u Salzburgu postaje prava oaza za sve one koji žude za tradicionalnim božićnim iskustvom i žele zakoračiti u svijet bajke. Otkrivamo vam zašto biste ove godine trebali posjetiti Advent u Salzburgu i iskusiti sve čarolije koje ovaj prekrasan grad ima za ponuditi tijekom blagdanske sezone. Središnju adventski sajam u samom srcu Salzburga otvoren je za posjetitelje od 23. studenog 2023., a trajat će do 1. siječnja 2024. Božićni sajam ispred dvorca Mirabell 

Osim središnjeg božićnog sajma, posjetitelji će moći uživati u blagdanskoj atmosferi na još nekoliko lokacija. Jedna od njih je i dvorac Mirabell. Ovdje ćete pronaći raznoliku ponudu kulinarskih delicija i suvenira, dok istražujete božićne čarolije na svakom koraku. No, ono što ovaj sajam čini posebno magičnim su brojni koncerti tradicionalne i klasične glazbe koji se gotovo svakodnevno održavaju u popodnevnim satima, što atmosferu čini još bajkovitijom. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Salzburg Tourism (@visitsalzburg)

Adventski sajam u Sterngartenu

Između dvaju najprepoznatljivijih gradskih ulica, Getreidegasse i Griesgasse, nalazi se Sterngarten, gdje se održava još jedan čarobni adventski sajam poznat kao Sternadvent. Ovaj predivan sajam smješten je u jednom od najpoznatijih dvorišnih vrtova u gradu Salzburgu, koji već sam po sebi privlači posjetitelje svojom jedinstvenom atmosferom. Sternadvent nudi priliku da se uronite u čaroliju blagdanske sezone tijekom duljeg razdoblja, jer traje od 23. studenog 2023. pa sve do 6. siječnja 2024.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Salzburg Tourism (@visitsalzburg)

 Božićni sajam u utvrdi Hohensalzburg

Utvrda Hohensalzburg je impozantna srednjovjekovna tvrđava smještena iznad grada Salzburga. Datira iz 11. stoljeća i jedna je od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih tvrđava u Europi. Nudi spektakularne poglede na Salzburg i okolicu te je popularna turistička atrakcija. Tijekom božićne sezone, Utvrda Hohensalzburg postaje kulisa za sajam. Božićni sajam ovdje ima posebnu čar i pruža posjetiteljima priliku da istraže šarenilo blagdanskih štandova, kušaju tradicionalne božićne poslastice, i kupuju suvenire u intimnoj i romatičnoj atmosferi. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Salzburg Tourism (@visitsalzburg)

Naslovna fotografija: Photo by Marko Klaric Pexles

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime