Petak, 17 studenoga, 2023

Put pod noge: Sve što vam je potrebno za savršeni roadtrip

Tko kaže da trebate ići do zračne luke kako bi to bio pravi godišnji odmor ili bukirati apartman godinu dana prije, mogućnosti je bezbroj, a mi vam u nastavku donosimo opcije koje će vas bezbrižno pripremiti za nezaboravni ljetni roatrip

Do prije nekoliko godina, uzeti stari kombi ili autobus i preurediti ga u pravi dom na kotačima bio je samo za odvažne mlade ljude željnih avantura i pustolovina. Danas se sve više ljudi okreće samoodrživosti, nomadskom životu i življenju punim plućima. Zahvaljujući brojnim profilima na Instagramu puno je lakše približiti se toj ideji te možda baš sutra ostaviti sve i zaputiti se u nepoznato. Tko kaže da trebate ići do zračne luke kako bi to bio pravi godišnji odmor ili bukirati apartman godinu dana ranije? Mogućnosti je bezbroj. a mi vam u nastavku donosimo opcije koje će vas bezbrižno pripremiti za nezaboravni roatrip.Outfit pogodan za roadtrip

Zlatno pravilo svakog roadtripa svakako je priprema odjeće prema lokacijama koje planirate posjetiti. Outfit treba biti udoban pošto je neimenovano sjedenje u autu, kombiju ili mini vanu nekoliko sati. Lagana košulja, hlače i tenisice su outfit koji vam neće otežavati put, već naprotiv, dati slobodu da uživate u kilometrima ceste i lokacijama koje planirate posjetiti.

Opušteni raspored

Možda i najveća zamka svakog putovanja je pretrpavanje rasporeda lokacijama i mjestima koje želite posjetiti, te to dovodi do bezveznog gubitka živaca i stresa. Pošto najčešće svaki roadtrip počinje s nepoznatom rutom, nikad ne znate što će vam zapeti za oko. Možda predivne plaže gdje se želite okupati i relaksirati, brda i planine na kojima želite uhvatiti dobar pogled ili restoran u kojem želite probati lokalne specijalitete. Iako možda ovo zvuči teško za one koji vole imati sve isplanirano, pokušajte ići bez jako detaljnog plana, jer sve dok znate gdje idete, nemate ikakvih problema ili straha od izgubljenosti. Za svaki slučaj dostupna je Google Maps aplikacija ako si želite na bilo kakav način olakšati pronalazak lokacije gdje se želite opustiti.

Prava playlista i grickalice

Svako putovanje osim goriva za vaš automobil, iziskuje i gorivo za vaš želudac. Iako je svaki roadtrip idealan za fanove junk fooda te ako oni nisu dostupni na vašim destinacijama, kvalitetnije je rješenje da se osigurate voćem i dobrim grickalicama poput badema, kikirikija, sjemenke suncokreta te mnoge druge. Naravno, ne zabravite ostati i hidratizirani!

Nakon što ste se napunili zalihama hrane, vrijeme je da složite savršenu playlistu koja će vam obogatiti putovanje. Iako možda mislite da će vas spasiti silne radijske stanice, neka od gorskih i planinskih mjesta nemaju signala stoga imati vlastitu playlistu sa mnoštvom muzike opcija je koju se ne smije zanemariti. Razni web alati i mreže poput Spotifya ili Youtubea olakšati će vam posao u stvaranju prave ljetne atmosfere koju nećete zaboraviti.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime