Petak, 22 ožujka, 2024

Samo za najhrabrije: Najbolja mjesta za bungee jumping na Jadranu!

Donosimo vam popis savršenih lokacija u Hrvatskoj na kojima možete doživjeti siguran i uzbudljiv bungee jumping i osigurati si jedinstvenu adrenalinsku uspomenu, ali možda se i osloboditi straha od visine i slobodnog pada

Ako ste dovoljno hrabri i želite iskusiti jedan od najuzbudljivijih trenutaka u vašem životu – bungee jumping je savršen izbor za vas. Bungee nije za svakoga, ali isto tako ne trebate prolaziti nikakvu posebnu obuku kako biste skočili, samo trebate imati želju, volju i malo više hrabrosti.Ovi skokovi, osim što pružaju veliki adrenalin i uzbuđenje, također su nezaboravno iskustvo zbog pogleda koji se pruža s platformi prije, ali i tijekom skoka – a na našoj predivnoj obali to je izniman prizor. Donosimo vam nekoliko savršenih lokacija u Hrvatskoj na kojima možete doživjeti siguran i uzbudljiv bungee jumping i osigurati si jedinstvenu adrenalinsku uspomenu, ali možda se i osloboditi straha od visine i slobodnog pada.

Otkud uopće bungee jumping?

Prema legendi, bungee jumping nastao je na otocima Pentecost u Južnom Pacifiku za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tada su, naime, zapadnjaci prvi puta došli na otok i otkrili domorodce i njihov zanimljivi ritual. Legenda kaže kako je domorodac Tamelie zlostavljao svoju ženu koja je jednog dana odlučila pobjeći. Bježeći od supruga, popela se na drvo, a on se popeo za njom. U trenutku kada ju je Tamelie pokušao dohvatiti, zavezala je lijane oko svojih gležnjeva i skočila s drveta. Tamelie je skočio za njom, ali je poginuo.

Nakon toga su muškarci odlučili vježbati skokove s lijanama kako ih više nikada ni jedna žena ne bi nadmudrila. Sagradili su 28 metara visok toranj namijenjen skokovima. Muškarac se ritualno okupao prije skoka, a njegova supruga bi ispod tornja morala slušati kako suprug prije skoka iznosi svoje pritužbe na nju. Radio je to pred cijelim selom te bi onda skočio da dokaže svoju muškost. Tradicija se zadržala do danas i pretvorila se u pravu turističku atrakciju. Zapadni svijet je za ovaj običaj saznao tek 1955.godine iz reportaže Irvinga i Electe Johnson u časopisu National Geographic.

Danas se najviša platforma za bungee jumping nalazi u Macau tornju u Kini, a visoka je 233 metra. Slobodni pad traje šest sekundi, a ako se odlučite na skok, zaustavit ćete se samo 30 metara od zemlje.

Ako želite isprobati ovaj jedinstveni skok, ali ipak se bojite, sve što trebate znati jest da je bungee oprema iznimno sigurna, užad prolazi brojne testove, a vas će prije skoka izvagati te vezati na više točaka na tijelu, kako biste bili što sigurniji.

Također, u većini slučajeva postoji više opcija silaska nakon skoka, a užadi su posebno dizajnirana tako da vas vuku gore dolje, a ne lijevo desno, kako bi bili što sigurniji. Ekipa koja radi s vama objasnit će vam postupak skoka, a vaše je samo da se pridržavate uputa i uživate u skoku života.

Najatraktivnija mjesta za skakanje na Jadranu

1) Maslenički most

Najpoznatija i najatraktivnija lokacija za bungee jumping u Hrvatskoj definitivno je Maslenički most visok 56 metara. Maslenički most je ujedno i najviša točka s koje u Hrvatskoj možete iskusiti ovo adrenalinsko čudo. Skokom s ovog mosta zaustavit ćete se na samo 5 metara od površine mora, a sve to možete zabilježiti go pro kamerom.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bungee Jumping Maslenica (@bungee_maslenica)

2) Šibenski most

Još jedna od predivnih lokacija za bungee u Hrvatskoj jest Šibenski most, gdje skačete s visine od 40 metara. Nakon skoka, za još predivnog iskustva trebate se prikačiti za uže te, umjesto da vas spuštaju, dižu vas na početnu točku, a putem uživate u predivnom pogledu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli BungeeJumpingŠibenik (@bungeejumpingsibenik)

 3) Dubrovnik

Skočiti skok života možete i u Dubrovniku, gdje skačete s visine od 53 metra s mosta Dr. Franjo Tuđman.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bungee Jumping Dubrovnik (@bungee_dubrovnik)

4) Otok Pag

Na popularnom party odredištu Zrću, nakon neprospavane noći, najbolje se dobro odmoriti, a nakon toga osvježiti u moru. Ako vam i dalje nedostaje adrenalina, i ovdje možete skočiti, i to s krana koji se nalazi na visini od 41 metar.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ⓣⓞⓜⓜⓨⓐⓡⓡⓞⓦⓓⓙ (@tommy_arrow_dj)

I na kraju, koje god odredište odabrali, sigurni smo da ovaj ljetni poduhvat nikada nećete zaboraviti. A tko zna, možda sljedeće godine dođete ponovno ili odlučite otputovati u daleku Kinu i skočiti u avanturu sa 233 metra!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime