Subota, 23 ožujka, 2024

Imamo opaki plan za vikend: Vrijeme je za adrenalinski provod u Istri

Bilo da uživate u vodenim, zračnim ili kopnenim sportskim izazovima, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe i svoje društvo. Provedite malo drugačiju vrstu vikenda i ponesite kući nezaboravne uspomene

Istra je poznata po dobrim vinima i gastronomskim delicijama, ali je i raj za avanturiste. Prije uživanja u ukusnoj hrani i vinima, iskušajte se u nečemu što do sada možda još niste isprobali.Sve ove avanture možete isprobati sami ili u društvu, a potrebno vam je samo malo hrabrosti. Provedite malo drugačiju vrstu vikenda i ponesite kući nezaboravne uspomene. Bilo da uživate u vodenim, zračnim ili kopnenim sportskim izazovima, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe i svoje društvo. 

Winsurfing

U posljednje vrijeme windsurfing je sve popularniji sport koji privlači domaće, ali i strane turiste. Velika prednost ovo sporta je što se može učiti u skoro pa savršenom okuženju, sve što vam je potrebno, uz opremu, jest mjesto na moru na kojem stalno pušu lagani vjetrovi. Windsurfing je ekstremni sport, ali to može postati samo ako vi želite. Ako se pridržavate nekih bitnih sigurnosnih načela, nećete doći u opasne situacije, pa se kao početnik ne morate bojati. Vježbanje vam omogućuje napredak i veći užitak. 

Windsurfing Center Premantura

Centar je nastao sada već davne 2000. godine, a u svojoj ponudi imaju razne tečajeve. Probni, osnovni, junior, napredni i fun tečaj, a ako želite moguće je i uzeti privatne sate. Trajanje tečajeva je od 1 do 8 sati, a napredni i fun se mogu mijenjati na zahtjev polaznika ili prilagoditi znanju polaznika. Osim u Premanturi u kampu Stupice imaju i centar u Medulinu u kampu Medulin. Uz windsurfing nude i Stand Up Paddle, kajake, biciklizam i snorkeling.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli boris ivancic (@windsurfingcenterpremantura)

Sportsko penjanje

Povećanje snage i izgradnja mišića, izazovni kardio treninga i izvrstan način razvijanja fleksibilnosti samo su neke od prednosti sportskog penjanja. Osim fizičkih prednosti, penjanje je odlična mentalna aktivnost jer je potrebna koncentriranost i pristupljuje mu se kao slagalici koja mora biti složena. Penjanjem izazivate sami sebe, sa svakim korakom se susrećete s novim izazovom koji morate riješiti, bilo da se radi o pomicanju fizičkih ili psihičkih granica.

Planinarsko društvo Glas Istre

U Isti je ova aktivnost veoma popularna i moguće ju je pronaći na raznim lokacijama. Planinsko društvo Glas Istre već 30 godina njeguje i razvija temeljne planinarske djelatnosti: izgradnja domova, održavanje planinarskih staza, školovanje planinara, školovanje alpinista, organiziranje i vođenje planinarskih izleta u zemlji i inozemstvu, izdavaštvo, popularizacija planinarstva putem foto izložbi, predavanja itd. Redovito organiziraju škole penjanja, kao i izlete.

Skok iz padobrana

Jeste li ikad sanjali o letenju? Nismo li svi? Zar nije ludo što danas možemo letjeti na razne načine? Međutim, između letenja avionom, helikopterom, balonom i ostalim,ipak je skok jedan od najbližih osjećaja letenju koji možemo osjetiti. Ako nikada prije niste skakali i želite ga isprobati, najbolja opcija je odraditi to u pratnji stručnog pilota s pogledom na predivnu zelenu Istru.

FlyClub Poreč

Ukoliko se pronađete u Istri i odlučite se na za skok iz padobrana, Fly Club Poreč je sportski aerodrom koji nudi tandemski skok, kao i tečaj padobranstva. Tandem skok je najsigurniji i najlakši način za stjecanje iskustva slobodnog pada. Potrebno je oko 20 minuta priprema s tandem instruktorom i uputa – koje su daleko lakše od klasične obuke. Skokovi se izvode s visine od 2500 m do 4000 m. Slobodan pad traje do 55 sekundi (min 25 sekundi). Postoji mogućnost snimanja cijelog procesa, ukoliko se usudite pogledati snimku. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli FLY Club Poreč (@flyclubcro)

Speleologija

Je li speleologija sport? Postoje elementi speleologije koji su definitivno sportski. Nalet adrenalina dok koračate u ponor i spušte se u mrak i to sve na užetu. Možete li zamisliti kako se probijate kroz usku okomitu pukotinu, a ispred vas nema ništa osim mraka, čvrsti kameni zid čvrsto vam se zabio u leđa, a suprotni vas zid urezao sprijeda. Kad vam otkucaji srca toliko glasno zakucaju u ušima da ste uvjereni da netko udara po kamenu koji vas okružuje – eto uzbuđenja kao kod bilo kojeg drugog ekstremnog sporta. 

Speleoli

Poligon Speleolit postoji od 2003.godine, a nalazi se u sklopu kompleksa Jame Baredine, poznatog spomenika prirode i prvog speleološkog lokaliteta Istre uređenog za turističku namjenu. Organiziraju Speleoavanturu i Speleopenjanje. Na Speleoavanturi ćete postati speleolog na jedan dan i otkriti svijeta stalaktita i stalagmita, započinje se na pologonu, a zatim slijedi ulazak u jamu i njezin oblizak, dok se Speleopenjanje odvija na poligunu u cijelosti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Speleo Adventure (@speleolit)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime