Subota, 23 ožujka, 2024

Otkrijte 13 najčudnijih mjesta koja možete pronaći na Google kartama

Jeste li se ikada prošetali nekom napuštenom ulicom na Google Mapsu ili otišli u daleke napuštene krajeve svijeta. Ako niste - sada je prilika. Donosimo vam neka od najzanimljivijih i najjezivijih mjesta s Google Mapsa. Odvažite se na šetnju - ako smijete!

Svakakvih mjesta postoji na ovom svijetu, a na neka vjerojatno ne bismo zakoračili svojom nogom – ako baš ne moramo. No, s razvojem tehnologija, a posebno s mogućnostima koje nam pruža Google Maps neka od tih mjesta možemo ‘posjetiti’ i iz sigurnosti vlastitog doma.A mi smo za vas izdvojili neka poprilično ‘strašna’!

Lutke prirodne veličine u japanskom seluStreet View link

Nismo sasvim sigurni što se dovraga događa u ovom selu. Ali jedno je jasno – vole lutke u prirodnoj veličini, koje su stvorene da izgledaju poput njihovih bližnjih koji su umrli.

Sačmarica u DetroituStreet View Link

Pripazite na momka sa sačmaricom, ako se slučajno nađete u pogrešnom kvartu Detroita, koji je bio prikazan na fotografiji, ali ga je Google sada zamutio.

Otok sjeverni SentinelGoogle Maps link

Pokrivenost drvećem tolika je da cijeli otok izgleda poput zelene mrlje kad se gleda iz svemira. Na ovom se otoku nalazi jedan od posljednjih nekontaktnih naroda na Zemlji, netaknut modernom civilizacijom. O ovom otoku ili stanovnicima znamo malo ili ništa, osim što odbijaju kontakt i vjerojatno će ubiti sve koji pokušaju to.

Napušteni kamp na AntarktikuGoogle Maps link

Postoji napušteni kamp s početka 1900-ih na Antarktiku IIRC, koji je od tada gotovo potpuno netaknut. Google Maps čak ima slike kampa iznutra.

Japanski narod pticaStreet View link

Prilično je nezgodno pretpostaviti što se ovdje zapravo događa. Je li Halloween? Ili su to neki članovi bande ili nešto sasvim treće?

Najveća plišana životinja na svijetuGoogle Maps link

Da, to je zeko. Zapravo najveća plišana životinja na svijetu. Nalazi se u Alpama i može se vidjeti iz svemira.

KrateriGoogle Maps link

Pogledajte sve one male kratere ostavljene za vrijeme hladnog rata. Na ovom mjestu testirano je na stotine običnih, ali i atomskih bombi.

Groblje zrakoplovaGoogle Maps link

Simbolično nazvano groblje zrakoplova, sadrži velik broj starih, napuštenih zrakoplova koji izgledaju prilično strašno.

Otok HashimaStreet View link

Možda ste čuli za ovaj zaboravljeni otok na obali Japana. Tamo su za Skyfall snimljene neke zadivljujuće scene, a izgleda zaista jezivo.

Freaky ArtStreet View link

Umjetnost ili ne – zamislite proći ovuda tijekom noći.

Div AtacamaGoogle Maps link

Div Atacama je ludi simbol ostrugan u zemlju u pustinji Atacama. To je samo jedan od tisuću pronađenih širom Čilea. I izgleda prilično uredno kada se gleda na Google kartama.

Jezivi balkon ČovjekStreet View link

Nismo sigurni tko je taj čovjek, ali izgleda doista jezivo.

Otok Poveglia, Italija – Google Maps link

Otok je nekoć bio karantena za žrtve koje su se razboljele od Crne kuge. Također, na otoku 1930-ih, ludi je liječnik ubio mnogo bolesnika i počinuo samoubojstvo skočivši sa zvonika. Ako povećate otok, na otoku možete vidjeti nekoliko zgrada. To je mentalni azil koji je izgrađen na otoku, a 1968. je zatvoren. Danas se otok prodaje na aukciji u nadi da će netko azil pretvoriti u luksuzni hotel. Ne samo da je ovo jezivo, već se kaže da je otok jedno od, a možda i najukletijih mjesta na svijetu. Što potvrđuje činjenica da talijanska vlada nikoga ne pušta na otok.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime