Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Google Maps lansirao alate za pomoć ovisnicima o drogama i alkoholu

Prvi novi alat naziva - Recovery Locator, koristi podatke kako bi korisnicima pružio mogućnost da pronađu lokacije sastanaka za podršku ovisnicima u njihovoj blizini - s detaljnim informacijama i uputama kako doći što brže do pomoći

Google Maps jedna je od najkorištenijih aplikacija na svijetu, koristimo ju kao sustav navigacije, da pronađemo hotele, restorane i sl., ali i da provjerimo stanje u prometu… Unaprjeđujući svoje usluge Google Maps je predstavio još dva nova alata koji su namijenjeni ljudima koji se liječe od ovisnosti o drogama i alkoholu.Prvi novi alat naziva – Recovery Locator, koristi podatke kako bi korisnicima pružio mogućnost da pronađu lokacije sastanaka za podršku ovisnicima u njihovoj blizini. Lokalni sastanci Anonimnih alkoholičara, Anonimnih narkotika, SmartRecovery i Al-Anon bit će prikazani na karti sa svim bitnim detaljima. Cijeli postupak traje svega nekoliko sekundi i vrlo je jednostavan.

Pokretanje i web stranice “Oporavi se zajedno”

Drugi dodatak aplikaciji Google Maps je Naloxone Locator Tool. Ova značajka omogućuje onima koji se bore protiv ovisnosti o opioidima – ili njihovim prijateljima, obitelji i drugim voljenima – da vide popis obližnjih ljekarni koje izdaju Naloxone (lijek za smanjenje prekomjerne doze opioida) bez recepta. Oni koji žele pronaći lokalnu ljekarnu koja izdaje lijek, mogu jednostavno potražiti “Narcan u mojoj blizini” ili “Naloxone u mojoj blizini” za najbolje rezultate. Naloxone je odgovoran za spašavanje bezbroj života od smrti uzrokovane predoziranjem opioidima. Preporučuje se da svi ovisnici ili oni koji su njima bliski imaju dozu ovog lijeka u blizini.

Zajedno s pokretanjem web stranice “Oporavi se zajedno” Googleova najnovija inicijativa dolazi u vrijeme kada je američku naciju zahvatila, osim epidemije koronavirusa, i epidemija zlouporabe droga.

Google tvrdi da se više od 21 milijun Amerikanaca trenutno bori s ovisnošću i zbog toga svakodnevno umire oko 130 američkih građana

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime