Srijeda, 17 srpnja, 2024

8 najboljih web stranica i aplikacija za preuzimanje besplatne glazbe

U nekoliko jednostavnih poteza možete uživati u omiljenim glazbenim numerama, raznih žanrova online, ali i offline. Neke web stranice i aplikacije omogućuju preuzimanje melodija za slušanje izvan mreže na računalu ili mobilnom uređaju

Svijet bez glazbe nezamisliv je mnogima, a danas, uslijed napretka tehnologije i brzog protoka informacija, milijuni glazbenih zapisa dostupni su nam uz samo nekoliko klikova na pametnim uređajima.Neke web stranice i aplikacije omogućuju preuzimanje melodija za slušanje izvan mreže na računalu ili mobilnom uređaju. Naravno, pritom ne smijemo zaboraviti na autorska prava koja treba poštivati jer, pogotovo sad tijekom pandemije, ona su pojedinim glazbenicima i autorima jedini izvor prihoda. Dakle, s obzirom na puno mogućnosti koje trenutačno imate na Internetu, nužno je imati uži izbor web lokacija i aplikacija za preuzimanje glazbe. Donosimo one najbolje.

Deezloader

Gotovo sve pjesme koje možete preuzeti s Deezloadera dolaze iz baze podataka Deezera, popularne platforme za streaming glazbe sa sjedištem u Francuskoj. Za one ljude koji su pretplaćeni na Deezer, vjerojatno znate da ovaj servis za streaming glazbe naplaćuje preuzimanje glazbe iz svoje arhive. Ali, s Deezloaderom možete dobiti visokokvalitetne melodije iz Deezerove glazbene biblioteke bez trošenja novca. Deezloader ima jednostavno korisničko sučelje i korisne značajke. Uz to, nema dosadnih oglasa koji ometaju  pregledavanje. Aplikaciju možete preuzeti na uređaje Android, iOS, Mac, Windows i Linux.

SoundClick

SoundClick je savršena web stranica ako želite slušati i preuzimati glazbu bez prijave za premium članstvo. Mnogi glazbeni umjetnici koji na ovu web stranicu prenose svoje pjesme i albume omogućuju korisnicima da besplatno slušaju i preuzimaju njihove kreacije. No, nije sva glazba na SoundClicku besplatna. SoundClick također ima mobilnu aplikaciju koju možete preuzeti za iOS i Android. Aplikacija omogućuje stvaranje popisa za reprodukciju, interakciju s glazbenicima i pridruživanje forumu s ostalim korisnicima.

Soundcloud

Ova glazbena platforma dobro je poznata većini neovisnih glazbenika i glazbenih kuća. Uz Soundcloud, neovisni izvođači prenose svoje pjesme i albume do obožavatelja. Postoje i tone drugih glazbenih zapisa koji su dostupni za preuzimanje na raznim uređajima. Možete odabrati besplatno ili premium članstvo u Soundcloudu. Osim slušanja i preuzimanja glazbe, možete stvarati i popise za reprodukciju, pratiti omiljene umjetnike i dijeliti glazbene zapise na društvenim mrežama. Soundcloud je među velikim igračima u industriji streaming glazbe, s više od 125 milijuna pjesama u zbirci. Ako želite preuzeti videozapise sa Soundclouda za izvanmrežno gledanje, možete besplatno isprobati DumpMedia Video Downloader da biste dobili video visoke kvalitete.

MP3 Music Download Hunter

Ova glazbena aplikacija nudi pjesme za preuzimanje koje su zaštićene licencama Creative Commons. U osnovi, ljudi koji stoje iza ove nevjerojatne glazbene platforme traže glazbene zapise bez autorskih prava za vaš užitak. Kao i Jamendo Music, MP3 Music Download Hunter uglavnom nudi glazbu indie glazbenika i glazbenih kuća. Može se pohvaliti glatkim korisničkim sučeljem i sjajnim značajkama. 

Jamendo Music

Još jedno mjesto na internetu gdje možete slušati i preuzimati neovisnu glazbu je Jamendo Music. Ova web stranica nudi besplatnu glazbu već 16 godina, a dobra stvar je što su sva preuzimanja  legalna. Trenutno Jamendo Music u katalogu ima više od 700.000 pjesama. Ali, ne gubite vrijeme tražeći mainstream pjesme na ovoj platformi jer su mnoge pjesme neovisno proizvedene.

Audiomack

Traženje novih glazbenih zapisa sada je puno lakše uz Audiomack. Osim toga, sve su pjesme dostupne za besplatni streaming, ali samo ako izvođač omogući preuzimanje njegovih pjesama. Audiomack ima web mjesto i mobilnu aplikaciju, koju možete preuzeti putem Apple Store i Google Play trgovine. Dobra stvar je što možete pristupiti glazbenoj knjižnici bez prijave.

Amazon Music

Dobro je poznata činjenica da je Amazon Music glavni igrač u industriji streaming glazbe. I vjerojatno mislite da ovdje nema besplatne glazbe, ali iznenadili biste se jer ova usluga za streaming glazbe nudi pjesme i albume – bez naknade! Ako tražite pjesme, albume i kompilacije koje možete preuzeti besplatno, morate samo pregledati besplatni odjeljak za preuzimanje glazbe. Sadrži nekoliko starih klasika i modernih napjeva iz različitih žanrova. Nakon što ste ih preuzeli, pjesme možete slušati offline.

TakeTones

TakeTones mrežna je glazbena knjižnica bez naknade. Web stranica je jasna i laka za navigaciju, tako da nećete imati problema s pronalaženjem i preuzimanjem glazbe. Sadrži brojne zvukove koji su savršeni za izradu video zapisa. To je zapravo dodatna prednost TakeTonesa – njegova je glazba savršena i za osobnu i za komercijalnu upotrebu. Znači, ako ste bloger na YouTubeu i tražite glazbu za pozadinu svojih videozapisa, TakeTones je savršen za vas. Možete odabrati jednu od pet opcija licenci za preuzimanje pjesme. Jednostavno preuzmite pjesme i slušajte ih na bilo kojem uređaju.

Pročitajte još...

Povezano

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime