Utorak, 23 srpnja, 2024

Nova era kućne zabave: Samsung predstavio napredne TV-e i soundbarove s AI značajkama

'Pomičemo granice kućne zabave integracijom umjetne inteligencije na načine koji nadilazetradicionalna iskustva gledanja', rekao je SW Yong, predsjednik i voditelj poslovanja vizualnih zaslona u Samsung Electronics

Tvrtka Samsung predstavila je novu liniju televizora i soundbarova za 2024., Neo QLED 8K i 4K, OLED televizore i soundbarove na ovogodišnjem Unbox & Discover događaju. Kao vodeći svjetski proizvođač televizora 18 uzastopnih godina, ponuda novih Samsung uređaja na ovogodišnjem događaju unaprjeđuje iskustvo kućne zabave nizom snažnih rješenja vođenih umjetnom inteligencijom.‘Pomičemo granice kućne zabave integracijom umjetne inteligencije na načine koji nadilaze
tradicionalna iskustva gledanja’, rekao je SW Yong, predsjednik i voditelj poslovanja vizualnih zaslona u Samsung Electronics. ‘Ovogodišnja linija potvrda je naše predanosti inovacijama, nudeći proizvode koji pružaju iznimna iskustva gledanja i značajno unaprjeđuju životni stil naših potrošača.’

Jasnoća, zvuk i pametno iskustvo

Neo QLED 8K vodeći je model najnovije Samsung TV linije opremljen naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom. Ovaj procesor ima jedinicu neuronske obrade (NPU) koja pruža dvostruko veću brzinu od svog prethodnika, zajedno s osmerostrukim povećanjem neuronskih mreža s 64 na 512 — osiguravajući iznimno iskustvo gledanja s jasnim detaljima, bez obzira na izvor ulaza, čime označava značajan korak u AI TV tehnologiji.

Neo QLED 8K ističe najsitnije detalje s izvanrednom jasnoćom, čime svako gledanje čini
izuzetno ugodnim iskustvom. Uz 8K AI Upscaling Pro, omiljene emisije i filmovi transformiraju se kako bi se približili 8K zaslonu, omogućujući korisnicima da uživaju u razini detalja i jasnoći slike koja nadilazi konvencionalne 4K televizore. AI Motion Enhancer Pro čini brzu akciju glatkijom i jasnijom, što je idealno za ljubitelje sporta, dok Real Depth Enhancer Pro omogućuje dubinu prikaza. Sve značajke zajedno redefiniraju iskustvo gledanja na velikom zaslonu, postavljajući nove standarde u vizualnom prikazu.

Neo QLED 8K omogućuje precizan zvuk pomoću AI zvučne tehnologije. Ovogodišnji Active
Voice Amplifier Pro ističe se u izdvajanju dijaloga iz pozadinske buke, time osiguravajući da se svaka riječ jasno čuje. Object Tracking Sound Pro dodatno obogaćuje audio iskustvo
sinkronizacijom zvuka s akcijom na ekranu, omogućujući dinamičnije i zanimljivije iskustvo
gledanja. Adaptive Sound Pro poboljšava audio iskustvo inteligentnim prilagođavanjem zvuka sadržaju i akustici prostorije, za istinski bogat i realističan zvuk.

Neo QLED 8K može se pohvaliti i AI značajkama koje razumiju potrebe korisnika. AI Auto
Game Mode automatski se uključuje tijekom igranja, čime optimizira vizualne i audio materijale za još impresivnije i privlačnije iskustvo igranja. AI Customization Mode prilagođava sliku za svaku scenu na temelju korisničkih preferencija, dok AI Energy Mode štedi energiju bez ugrožavanja kvalitete slike. Ove značajke osiguravaju Neo QLED 8K jednostavno, personalizirano i energetski učinkovito iskustvo gledanja za sve potrebe zabave.

Dostupan u dva modela, QN900D i QN800D, te u veličinama od 65, 75 i 85 inča, linija Neo
QLED 8K obećava neusporedivo iskustvo gledanja koje postavlja nove standarde u kategoriji vrhunskih velikih zaslona.

Pametne značajke 

Novi Samsung zasloni s umjetnom inteligencijom trebali bi redefinirati korisničko iskustvo s
naprednim povezivanjem i paketom pametnih značajki, aplikacija i platformi. Koristeći moćni Tizen OS, ove su inovacije stvorile ekosustav koji je povezan, personaliziran i siguran. To omogućuje uređajima da se bez napora integriraju u digitalni svijet korisnika, pretvarajući zaslone u središte za sve njihove potrebe.

Najnoviji Samsung televizori dizajnirani su kako bi se s lakoćom povezali sa Samsung
ekosustavom odmah nakon postavljanja. U trenutku kada korisnici uključe svoj novi Samsung TV, televizor prepoznaje postojeće mreže i uređaje te se s lakoćom na iste povezuje. Ovo jednostavno postavljanje proširuje se na sve Samsung uređaje kod kuće, kao i na uređaje trećih strana i IoT uređaje, zahvaljujući kompatibilnosti s HCA i Matter. Ovo eliminira potrebu za dodatnim čvorištima, tako da se sa svime, od rasvjete do sigurnosnih senzora, može upravljati izravno sa zaslona.

Samsung linija zaslona za 2024. također donosi integraciju s pametnim telefonima uz pomoću koje korisnici mogu jednostavno približiti svoj pametni telefon televizoru kako bi aktivirali Smart Mobile Connect, koji uređaj pretvara u univerzalni daljinski upravljač za televizor i povezane kućanske uređaje. Korisnici od sada mogu koristiti svoje pametne telefone kao kontrolere za igrice s prilagodljivim korisničkim sučeljem (UI) i dodirnim povratnim informacijama, nudeći praktično i poboljšano igranje na dohvat ruke.

Osim mogućnosti povezivanja, Samsung pametni televizori pružaju vrlo personalizirano iskustvo s odabranim aplikacijama i platformama. S najnovijim dodatkom widgeta, TV zasloni sada su personalizirane nadzorne ploče koje korisnicima omogućuju jednostavno praćenje statusa doma, potrošnju energije, ažuriranje vremenske prognoze i više. Samsung također predstavlja Samsung Daily+ , jedinstvenu platformu pametnog doma koja spaja raznolik niz aplikacija, među kojima i SmartThings i Workout Tracker, s ciljem podrške različitim aspektima životnih stilova korisnika.

Sa Samsung Knox svaka značajka, aplikacija i platforma imaju prednosti robusne zaštite, što omogućuje da povezana iskustva ostanu privatna i sigurna, za što je, podsjetimo, Samsung dobio i Common Criteria certifikat za visoke sigurnosne standarde 2024 linije televizora.

Neo QLED 4K, OLED i zvučni uređaji

Samsung ove godine predstavlja proširenu i poboljšanu ponudu televizora i zvučnih uređaja
dizajniranih kako bi potrošačima ponudili širok izbor koji odgovara različitim stilovima života. Ova sveobuhvatna linija naglašava Samsung predanost inovacijama i pristupu usmjerenom na kupca.

Linija Neo QLED 4K donosi vrhunske inovacije uz pomoć NQ4 AI Gen2 procesor koji
transformira iskustvo gledanja. Ovaj napredni čip udahnjuje život gotovo svakom sadržaju,
prikazujući ga u zapanjujućoj 4K razlučivosti. Poboljšana Real Depth Enhancer Pro i
Quantum Matrix tehnologija omogućuju da zaslon ostvari besprijekoran kontrast u svim
uvjetima. S prvim Pantone validiranim zaslonom na svijetu i Dolby Atmos audio iskustvom,
Neo QLED 4K podiže ljestvicu za 4K UHD iskustvo. Neo QLED 4K dostupan je u veličinama od 55 do 98 inča, prilagođenih različitim okruženjima gledanja.

Samsung također predstavlja prvi OLED bez odsjaja na svijetu, eliminirajući nepotrebnu
refleksiju uz očuvanje duboke crne i jasne slike u svim uvjetima osvjetljenja. Pokretani istim sjajnim NQ4 AI Gen2 procesorom kao Neo QLED 4K linija, Samsung OLED televizori mogu se pohvaliti značajkama kao što su Real Depth Enhancer i OLED HDR Pro.

Uz to, sa značajkama kao što je Motion Xcelerator 144Hz koje osiguravaju glatke i brze
pokrete, Samsung OLED je ultimativni izbor za igranje. Nadopunjeni elegantnim dizajnom, novi OLED televizori dostupni su u dva modela — S95D i S90D — u rasponu dijagonala od 48 do 83 inča.

Nova linija također uključuje najnoviji Soundbar iz Q-serije, Q990D, koji se može pohvaliti
11.1.4-kanalnim postavom s bežičnim Dolby Atmos ozvučenjem. Ovaj model dolazi s nizom
značajki koje stoje kao potvrda kontinuiranog vodstva tvrtke Samsung kao najprodavanije
marke soundbarova na svijetu u posljednjih 10 godina 10 . Sound Grouping ispunjava prostoriju te nudi opciju za osobno slušanje, koja korisnicima omogućuje uživanje u sadržaju putem stražnjih zvučnika bez ometanja drugih.

Iznimno tanki soundbarovi S800D i S700D pružaju iznimnu kvalitetu zvuka u nevjerojatno
elegantnom dizajnu koji ne zauzima mnogo prostora. Osim toga, ovi uređaji, kao i modeli S60D, S50B i Music Frame na primjer, dolaze s naprednom audio tehnologijom Q-Symphony, koja besprijekorno integrira Samsung TV i soundbarovi za vrhunsko zvučno isksutvo.

Na kraju, Samsung je predstavio potpuno novi Music Frame, koji je zaslužan za spajanje
vrhunskog zvuka s umjetničkim dizajnom inspiriranim The Frameom. Ovaj svestrani uređaj
omogućuje korisnicima prikazivanje osobnih slika ili umjetničkih djela dok uživaju u bežičnom zvuk. Music Frame obećava poboljšano zvučno iskustvo koje nadopunjuje svaki prostor, bez obzira koristi li se kao samostalni uređaj ili uparen s TV-om i Soundbarom.

Događaj Unbox and Discover možete pratiti na Samsung Youtube službenom kanalu, na kojem će biti predstavljena najnovija linija Samsung televizora i soundbarova za 2024. godinu.

Zakoračite u novu Samsung AI TV eru

Uživajte u WOW efektu jer vam uz kupnju određenih modela TV uređaja darujemo brojne poklone i popuste do 400 €. Uz Neo QLED 8K, Neo QLED i OLED veći od 65” ili The Frame
veći od 55” poklanjaju Music Frame, popust do 400 €, kao i Q-series Soundbar uz Neo
QLED 8K i 4K ili OLED, a uz The Frame 55” ili veći poklon okvir. Ako odaberete Neo QLED ili
OLED od 55” kao poklon vas očekuje Music Frame i popust do 400 €, dok uz Neo QLED ili The Frame od 43” ili 50”; dobivate Music Frame.

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime