“Nokturno” – virtualna izložba kakvu još niste vidjeli!

Istovremeno duhovito, ironično, kritično, ali i izuzetno iskreno i autentično

Umjetnica Gorana Težak – isječak iz videa

Od početka pandemije do danas internet je preplavljen online sadržajima. Doslovce se cijela kulturno-umjetnička scena preselila u virtualni svijet, stoga se, stoji u službenom obraćanju, nastojalo osmisliti virtualnu izložbu koja bi se izdvajala od ostalog ponuđenog sadržaja.

Akademska slikarica Gorana Težak razradila je scenarij koji je istovremeno duhovit, ironičan, kritičan ali i izuzetno iskren i autentičan. Kroz kratki intervju s umjetnicom i prezentaciju radova iz ciklusa Nokturno koji su uobličeni na način da i sami čine svojevrstan umjetnički koncept: “Nadamo se se da ćete uživati u izložbi koju smo vam pripremili te kroz nju pobliže upoznati iznimnu mladu akademsku umjetnicu Goranu Težak.” – poručuju organizatori te dodaju:

“Kada smo planirali samostalnu izložbu “Nokturno” Gorane Težak nitko nije mogao ni zamisliti da će se svijet suočiti s jednom od najvećih pandemija moderne povijesti, s virusom COVID-19, a niti da će Zagreb pogoditi najjači potres u posljednjih 140 godina. S obzirom na spomenute okolnosti i dok čekamo neko sretnije vrijeme Galerija „Idealni grad” Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja izložbu Gorane Težak „NOKTURNO“ u virtualnom obliku.”

Kustosica izložbe Sonja Švec Španjol – isječak iz videa

Virtualnu izložbu “Nokturno” akademske umjetnice Gorane Težak u organizaciji Galerije „Idealni grad” Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad možete pogledati ovdje: