Petak, 17 studenoga, 2023

Zamijenite plastične filtere za vodu – s onima od ugljena!

Uklanjaju nečistoće i osiguravaju da je naša voda čista i sigurna. No, kod većine uobičajenih plastičnih filtara njihova učinkovitost istječe nakon četiri do šest mjeseci, pa se milijuni odlažu na odlagališta svake godine

Bolja opcija su filteri za vodu od aktivnog ugljena. Najčešće izrađeni od ekološkog bambusa ili drva održivog izvora, ti se biljni materijali stavljaju u specijaliziranu peć i spaljuju na visokim temperaturama kako bi se stvorio porozni filtar ugljena nalik staklu koji će pročišćavati vodu iz slavine.Kako oni točno djeluju? Budući da su ti prirodni filtri porozni i visoko upijajući, iz vode iz slavine uklanjaju toksini poput olova, klora, amonijaka, pa čak i pesticide. Umjesto njih, filteri za ugljen dodaju zdrave komponente poput magnezija, kalcija ili drugih prirodnih minerala.

Samo jedan ili dva ugljena mogu filtrirati vodu iz slavine u roku od nekoliko sati, a trajat će do četiri ili čak osam tjedana, ovisno o njenoj veličini. Neki mogu filtrirati do litre odjednom, dok drugi mogu podnijeti galone; naravno, uvijek su dostupni manji komadići za bocu vode u pokretu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime