Petak, 22 ožujka, 2024

13 novih dating izraza nastalih zahvaljujući Covidu-19

S novom situacijom pojavili su se i novi dating trendovi i izrazi. COVID-19 općenito je proširio naš rječnik i uveo neke nove termine, većinom na engleskom jeziku. U nastavku donosimo neke od njih

Dok većina parova dobar dio 2020. godine zajedno prolazi kroz pandemiju koronavirusa, samci na raspolaganju imaju dvije opcije: nositi se s pandemijom samostalno ili potražiti ljubav na dating aplikacijama.S novim situacijom pojavili su se i novi dating trendovi i izrazi. COVID-19 općenito je proširio naš rječnik i uveo neke nove termine, većinom na engleskom jeziku. U nastavku donosimo neke od njih.

Antibody boys/girlsosoba koja se na dating aplikacijama hvali da ima antitijela COVIDA-19 ili da je negativna kako bi si povećala šansu za upoznavanjem nekoga.

Corona-zoned – kad netko (iz vrlo razumljivog razloga) ne želi doći u vaš dom radi opasnosti od širenja virusa. Kad se radi o muško-ženskim odnosima, neki ovaj termin uspoređuju s terminom friend-zoned.

Covidivorce (korona rastava)rastava braka kojoj su pandemija i karantena barem djelomični krivci. Neki stručnjaci svjedoče o porastu broja rastava braka uslijed pandemije koronavirusa, dok drugi vjeruju da takav val tek slijedi.

COVID-worthy (vrijedan COVID-a)– kvaliteta koju bi potencijalni partner trebao imati prije nego se odlučite družiti s njim. Trebao bi biti vrijedan rizika od zaraze virusom.

Ex-text, COVID edition – poruka koju niotkud šaljete bivšem partneru uslijed proživljavanja globalne zdravstvene krize i nostalgije za normalnom prošlošću.

Neka bude malo čudno – ovo tehnički nije termin za spojeve, ali je trenutačni savjet medicinskih stručnjaka za siguran seks tijekom pandemije. Ministarstvo zdravstva New Yorka napisalo je “Neka bude malo čudno. Budite kreativni sa seksualnim položajima i fizičkim preprekama, poput zidova, koji omogućuju seksualni kontakt, istovremeno sprječavajući bliski kontakt licem u lice.”

Pandemic pickup lines – barijera razgovora o koronavirusu, kao glavnoj temi u svijetu, koju morate prijeći na početku svakog razgovora na dating aplikacijama.

Quarantine and chill – kad s partnerom napravite romantičnu opuštajuću atmosferu u kući, dijelom zbog dosade, dijelom zbog seksualne uzbuđenosti, prakticirate „quarantine and chill“. Zapravo se radi o popularnom američkom izrazu „Netflix and chill“ ali u doba COVID-a.

Qurantine bae – odnos s osobom koji se razvio tijekom karantene, a opisuje se kao opuštena varijanta prave ljubavne veze.

Seksualna izolacija – prekidanje seksualnih odnosa zbog sprječavanja širenja virusa.

Turbo veze – odnos koji je intenzivniji i ubrzaniji od vaše prosječne veze prije pandemije. Istraživanja su pokazala kako trećina partnera koji su nedavno počeli živjeti zajedno, zadnja dva mjeseca veze doživljavaju kao prosječne dvije godine veze.

Virtualni spoj – spoj preko FaceTime-a, Zoom-a i sl.

Zumped – (od eng. dumped) – odbijen, ‘nogiran’ preko video aplikacije (Zoom-a)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime