Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kako je filmska industrija mistificirala ženski orgazam

Svi bismo voljeli izgledati kao filmske zvijezde za vrijeme seksa, no koliko smo milja u stvarnosti udaljeni od izmišljenih scenarija?

Bez obzira na činjenicu da većina žena ne može doseći vrhunac samo uz penetraciju, preplavljeni smo sadržajem koji prikazuje upravo to, upozorava Dr. Laurie Mintz, profesorica psihologije, seksualna terapeutkinja i stručnjakinja za seks i veze brenda LELO.Takve slike o ženskom zadovoljstvu dovode do velikih zablude, jer muškarcima ostavljaju lažni dojam o ženskom zadovoljstvu, a žene se osjećaju kao da imaju grešku i kako nešto nije u redu s njima. NA koncu, nitko ne da nije zadovolj(e)an, nego je isfrustriran.
LELO, brend seksualnih igračaka, u više je navrata obrađivao ovu temu, čak je išao toliko daleko da je svoju internetsku stranicu posvetio umjetnosti višestrukog orgazma. (Svakako je posjetite!) Ono za što se on zalaže jest ravnopravnost u postizanju orgazma i kvalitetno seksualno obrazovanje – jer jedno ne ide bez drugog.
Zašto bi se brand seksualnih igračaka uopće uključio u ovu borbu? Ponajviše zbog toga što se kao brand zalaže za seksualni wellness jer je seksualno blagostanje ono što našim životima daje ravnotežu.

Zbog nepotrebne mistifikacije ženskog orgazma naše društvo i dalje zaostaje kad je riječ o spoznaji svih funkcionalnosti klitorisa, a najbolji pokazatelj te zablude je pop kultura.

Igrajmo se brze igre asocijacija- kada mi kažemo ženski orgazam – vi kažete vrhunac nakon 3 sekunde misionarske poze, zar ne? E pa, to jednostavno ne funkcionira tako, a Dr. Mintz to potvrđuje i rezultatima istraživanjakoja otkrivaju da vrlo mali postotak žena (oko 4-20%) može postići orgazam samo kroz penetraciju. Velika većina postigne orgazam uz stimulaciju klitorisa (sama ili u kombinaciji s penetracijom).

Ovaj nedostatak realnog prikaza ženskog zadovoljstva u filmovima odražava i naše cjelokupno društveno obezvređivanje najpouzdanijih načina kako žene postižu orgazam!

Stručnjaka za seks iz Velike Britanije, Kate Moyle pokrenula je ovu temu na svom  blogu Volonté, gdje piše o seksu u filmovima i onima u  stvarnom životu. Iako bismo svi voljeli izgledati kao filmske zvijezde za vrijeme seksa, ipak znamo da je seks ponekad znojan, nespretan i prepun čudnih grimasa – i daleko od onog kakvog viđamo u raznoraznim filmovima!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime