Petak, 5 travnja, 2024

Ako ovaj faktor ne zadovoljite, kod žena nemate šanse!

Kada je u pitanju zavođenje i privlačenje suprotnog spola, nebiste vjerovali koliko presudnu moć mogu imati - mirisi

Ako je vjerovati brojnim istraživanjima – muškarcima je kod žena presudan fizički izgled da bi ih privukle, no u suprotnom smjeru neke su sasvim druge odrednice ključne.Naime, američka psihologinja Rachel Herz otkrila je kako je ženama kod muškaraca najvažniji – njegov miris! Ako im se ne sviđa miris kojim muškarac ‘zrači’ nemaju kod njih nikakve šanse.

Uz nos, osjet mirisa koji žene mogu primiti ide i preko – receptora na jeziku. Stoga, ako im se sviđa miris nekog muškarca vrlo je vjerojatno da će ih osvojiti i njegov ‘okus’, odnosno da će im se svidjeti ljubljenje s istim tim muškarcem.

Ako vas može utješiti, ženama su receptori mirisa umanjeni jedino kada su prehlađene, no ne znamo hoćete li time dobiti ikakvu prednost jer u takvom stanju (primjerice kod prehlada i gripe) smanjuje se i njihova seksualna želja!

Na popisu raznolikog djelovanja mirisa spomenimo kako on ima još jednu ‘moć’. Američki neurolog Alan Hirsch došao je do vrlo zanimljivog otkrića; mješavina cvjetnih mirisa i začinskoga bilja u očima muškarca vizualno žene – čini mršavijima! Naime, u provedenoj studiji, muškarci su ‘podcijenili’ težinu žena koje su nosile cvjetne mirise smatrajući da u prosjeku imaju i do šest kilograma manje.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime