Utorak, 19 listopada, 2021

Učite od generacije Z: 7 savjeta kako što uspješnije dejtati – online?

Ako ste samac, i tražite ljubav - bez obzira na godine, nije loše pitati nekoga tko pripada generaciji Z za nekoliko savjeta. Mi smo skupili 7 ključnih savjeta koji će vam u startu dati prednost koju trebate

Od toga koliko vremena potroše do načina komuniciranja na aplikacijama, generacija Z živi drugačije od onoga kako smo navikli bilo da je riječ o mentalnog podršci, potrebi za izražavanje ili želji za inkluzijom svih.

Da biste bili uspješni u ovome polju, potrebne su vještine od toga kako izbjeći one koji vam uopće ne odgovaraju ili razgovore, samopouzdano tražiti što želite, do razumijevanja ljubavnog života kakav zapravo i jest.

Ključni savjeti za što uspješniju online komunikaciju

Generacija Z mnogo lakše pristupa online komunikaciji i upoznavanju s drugim osobama. Ne srame se, pogotovo kada je riječ o seksu, podržavaju i pokazuju seksualnu orijentaciju, postavljaju pitanja o tome što mogu naučiti od društva kada je riječ o odnosima…

Ako ste samac, i tražite ljubav – bez obzira na godine, nije loše pitati nekoga tko pripada generaciji Z za nekoliko savjeta. Mi smo skupili 7 ključnih savjeta koji će vam u startu dati prednost koju trebate.

1/ Otvorenost prema tome kako može teći prvi spoj

Lako je kada se nađe dvoje s istim načinom razmišljanja o svemu. No, često su u ovim situacijama dogode situacije da druga osoba traži samo povremenu zabavu i površinski odnos. Ako ne date priliku susretu uživo, ne znate što se sve može odigrati.
Korištenje ovih aplikacija ne mora značiti da istog trena želite brak, već to možete gledati kao ozbiljan način za učenje i istraživanje. Ulaskom u ovaj svijet ne znači da odmah znamo što želimo i ne želimo, možemo i saznati kako se osjećamo upoznavanjem novih ljudi.

Snack: Kako je postao najpopularnija aplikacija za dejtanje u pandemiji

2/ Iskomunicirati jasno svoje potrebe

Mnogi smatraju kako je potrebno hrabrosti želite li kročiti u online svijet upoznavanja. I ako želite neke stvari koje možda društvo ne odobrava iz bilo kojeg razloga, to treba iskomunicirati tako da su svi upoznati. To može biti ključna stavka u odluci da se započne komunikacija. 
Iako nije nužno da u opis ili u prvoj poruci stavite detaljan opis i želje, no imati samopouzdanja u željama i komuniciranje svojih potreba je aktraktivno. To vas ne čini ovisnima ili egoističnima, ali ovako jasnim komuniciranjem možete sačuvati svoje i tuđe vrijeme. 
Bez obzira na to pronađete li ljubav svog života online putem, ovako se mogu upoznati zanimljivi ljudi. Nije rijetkost da korisnici ovih aplikacija ne smatraju lošim imati veze otvorenog tipa. Otvoreni su i monogamiji i poligamiji. Ovo vrijedi za pojedince, ne sve. 

3/ Korištenje aplikacija za upoznavanje bez srama 

Bilo da se radi o upoznavanju druge osobe online ili uživo, kako je došlo do toga stvarno nije bitno već samo to da se slažete s osobom, podržavate tuđa mišljenja i slično. 
Ovakav način online upoznavanja procvjetao je još prije 10-ak godina kada su se Milenijalci prvi put suočili s ovima, a generacija Z su zasigurno usavršili online vještine, pogotovo kada je riječ o online upoznavanju. Neki kažu da je ovo budućnost početaka ljubavnih odnosa, a tko zna koliko ima lijepih ljubavnih priča koje su u početku bile online.

Mixer jednog imidža: Virtualni dating kao zlatni rudnik najmlađe milijarderke na svijetu

4/ Društvene mreže otkrivaju, ali ne stvarajte pretpostavke unaprijed

Činjenica je da većina progoogla i istraži svoje simpatije preko društvenih mreža prije nego ih upozna uživo. No, i ovo treba uzeti s rezervom, jer društvene mreže ne pokazuju realno stanje i život pojedinca. Možda znate informaciju o njihovom ljetovanju, radnom mjestu i slično, no da biste upoznali osobu – treba ipak sagledati sve iz dublje perspektive. Stoga, ne stvarajte pretpostavke nego se osobno uvjerite. 

5/ Koketiranje online

Prije društvenih mreža, čak i pametnih telefona, čavrljanje sa simpatijom bilo je moguće samo na dva načina: uživo ili putem telefona.
Ali sada oni koji žele izlaziti imaju puno više tehnoloških i online mogućnosti. Time dolazi i više pitanja, primjerice, simpatija vam lajka post, ali ne odgovori na poruku i slično. No, reagiranje na story ili komentiranje posta ne odražava kvalitetnu komunikaciju. Ali, generaciji Z i ovakav način komunikacije predstavlja jednu vrstu zabave. 

13 novih dating izraza nastalih zahvaljujući Covidu-19

6/ Ne ustručavaju se definirati odnos ako osjećaju potrebu za time

Ovo je jedno od najvećih pitanja svakog odnosa u nekom trenutku – kada definirati odnos iako ste nervozni ispred simpatije.
Ali neki od generacije Z smatraju kako treba prebroditi strah i ovakve stvari jasno reći. Uz nekoliko zrelih i argumentirajućih razgovora, vaš odnos može zapravo procvjetati. Postavljanje i pomicanje granica uvijek može biti tema razgovora. Ili održavanje kompromisa, zato što nisu svi spremni za određene korake. Stoga, izraziti vlastite želje, ali i čuti tuđe dat će vam osjećaj da ne gubite vrijeme. 

Pročitajte još...

Reduce, reuse, recycle: Stara odjeća i obuća zaslužuju – drugu šansu!

U Hrvatskoj je reciklaža odjeće sve popularnija, a osim što njezinom kupnjom čuvate prirodu i okoliš, takvi proizvodi su i unikatni - o tome nam svjedoče i hrvatski brendovi Humana Nova, Neha Neha i Recyle and Wear

Domaći brendovi za ljubimce: Sve za influensere na – četiri noge!

Sve je više brendova koji se bave kreiranjem korisnih stvarčica za četveronožne ljubimce, od ogrlica i povodaca za pse i mačke, preko slatkih jastučića za odmaranje, eko kućica ili preslatkih odjevnih predmeta. Boa’s design, Qushin, GoodBonny i Dawg Swag samo su neki od njih

Heklane torbice s hrvatskim potpisom – modni dodatak koji čini razliku!

Heklanje je tradicionalna vještina koja se sve više vraća u naše živote, a nisu mu odoljele ni naše sugovornice koje su iskoristile društvene mreže da promoviraju heklane torbice - i priznajemo teško im možemo odoljeti. Upoznajte, dakle, hrvatske brendove Blue Hand Made, My Story i Mara Li

Dino Škare: Ako živiš lažno i licemjerno, stradat će ti psiha, zdravlje, a onda i život…

Dino Škare, Dino Tremens ili Dino More, glumac, reper, vozač, humanitarac, novopečeni otac malene Rime, otvoreno priča o tome kakav svijet očekuje i ostavlja svojoj klinki...

Povezano

Vrijeme je da konačno izvedete najposebniju osobu na spoj – sebe!

Bilo da sami sebi napravite večeru, pročitate dobru knjigu, slušate omiljenu ili opuštajuću glazbu, pripremite si kupku... prijedloga je mnogo, no iskoristite vrijeme za sebe kvalitetno i prema vlastitom ukusu! To je spoj - i neka bude bajkovit spoj iz snova!

Senzualni vs erotski seks: Kratki vodič kroz različite stilove seksa

Senzualni i erotski seks su primjerice različiti, no, ako malo bolje pogledate, zapravo imaju i dosta sličnosti. Iskreno, iznenadit ćete se kad saznate malo više o svakom od njih

8 velikih istina o sretnim parovima i stvari koje definitivno ubijaju vezu!

Koliko znate osoba da su se rastali nakon što su sklopili brak? Doduše, koliko znate osoba da su u odnosu (partnerskom, bračnom), a da nisu sretni zajedno? 

Jasna Jasna Žmak: Žene učim da o seksualnosti govore na otvoren i pozitivan način

Jasna Jasna autorica je knjige 'One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti' a na vodi radionice na kojima je fokus na ženskoj seksualnosti, ali je i nekoliko kraćih, jednodnevnih radionica na temu "autanja" i biseksualnosti. U budućnosti se nada, jednom kada pandemija to dopusti, da će češće održavati radionice na različite teme – o grudima, menstruaciji, poliamoriji, sramežljivosti, masturbaciji, mršavosti

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime