Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Ušne sjemenke su najnoviji wellness hit za samoizlječenje!

Unatoč nazivu, ušne sjemenke ne pružaju blagodati samo uhu – ono je tek 'alat' na kojem se nalaze brojne akupresurne točke koje su povezane s ozdravljenjem cijelog tijela i duha

Kako razina stresa i anksioznosti svakim danom raste, a kao posljedica i ograničenja koja nam je nametnula pandemija koronavirusa, tim smo više otvoreni za sve ideje koje mogu ponuditi malo olakšanja u našoj svakodnevici.Unatoč nazivu, ušne sjemenke ne pružaju blagodati samo uhu – ono je tek ‘alat’ na kojem se nalaze brojne akupresurne točke koje su povezane s cijelim našim tijelom. Ova praksa postoji tisućama godina, a sjemenke poput biljke vaccaria ili prerijskog karanfila, koriste se na sličan način kao i akupunkturne igle.

Naime, naše je uho mikrosredište cijelog tijela, s desecima akupresurnih točaka koje pomažu osnažiti ozdravljenje tijela i uma. Te točke imaju ljekovita svojstva kao što su smanjenje stresa, jačanje imuniteta, podrška probavi, smanjenje boli i još mnogo toga.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli EarSeeds – 24k & Swarovski (@earseeds)

Ušne sjemenke u obliku malenih kuglice lijepe se na školjku uha, a njihovim pritiskanjem djelujemo na različite točke koje su energetski povezane s ostatkom tijela, odnosno s određenim zdravstvenim tegobama! Vizualno djeluju kao da imate piercing u uhu, a postoje i brendovi koji na njih ugrađuju čak i – Swarovski kristale. Zbog estetskog dojma, naravno!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli EarSeeds – 24k & Swarovski (@earseeds)

Kako su ušne sjemenke osmišljene kao alternativa liječenja bez uboda igala, primjenjive su i kod kuće – možete ih staviti sami, bez posjeta stručnjaku.
No, potrebno je malo prakse kako biste naučili gdje ih točno pozicionirati, a možete staviti i nekoliko sjemenki odjednom – za sinergijsko djelovanje i bolji učinak. Primjerice, možete koristiti sjemenke za uravnoteženje hormona i sjemenke za smirivanje uma.

Stručnjaci savjetuje ipak da pričekate 24-48 sati nakon primjene prvih sjemenki, a prije dodavanja drugih – kako ne biste desenzibilizirali akupresurnu točku. Također, područje uha mora biti čisto i suho, da se sjeme dobro zalijepi. I dok njihovo djelovanje može trajati znatno duže, stručnjaci ipak savjetuju da ušne sjemenke uklonite nakon tri do pet dana, ako prije ne otpadnu same.

U nastavku pogledajte nekoliko najpopularnijih upotreba ušnih sjemenki, a ako vam je i dalje potrebna pomoć, pogledajte video vodič kako što lakše primjeniti ovu izvrsnu ‘terapiju’.

Anksioznost, stres i insomnia

Stavite sjemenke uha na Shen Men (točku stresa) i Point Zero (hormoni) da opustite um i uravnotežite razinu hormona. Za najbolje rezultate preporučujemo kombinirati ušne sjemenke sa esencijalnim uljima, zvučnom terapijom i akupunkturom. Nježno pritisnite sjemenke da biste potaknuli njihovo djelovanje svaki put kada se osjećate pod stresom, tjeskobno ili uzalud pokušavate zaspati.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STRESSED ? Tranquilizer ear pressure point is a great point to stimulate to give you an overall RELAXING? feeling #earpressure #tranqulizer #relaxing #earseeding

Objavu dijeli Glo Ear Seed studio (@gloearseeds)

Glavobolje
Ušne sjemenke su izvrsne protiv bolova. Za glavobolju koristite točku vrata i ramena jer napetost vrata i ramena može doprinijeti glavobolji, kao i točke za opuštanje uma. Nježno masirajte sjemenke kada osjetite bol i kombinirajte ih s magnezijem – da u potpunosti opustite mišiće.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli EarSeeds – 24k & Swarovski (@earseeds)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime