Srijeda, 9 srpnja, 2025

Ljeto u Zagrebu nikad nije bilo ukusnije: Evo gdje na brunch, sushi i desert!

Bilo da ste stari znanac Evergreena ili tek otkrivate njegove okuse, sada je idealan trenutak da uživate u njegovim okusima ljeta

U samom srcu Zagreba, dok mnogi tragaju za ljetnim predahom, Evergreen Sushi Experience nudi savršeno utočište za sve ljubitelje vrhunske azijske kuhinje. Svi favoriti iz njihove kuhinje dostupni su u Ilici 49. Prostor zadržava prepoznatljiv Evergreen šarm, no u ljetnoj, ležernijoj varijanti koja se savršeno uklapa u ritam toplih zagrebačkih dana.



Restoran, koji se već više od desetljeća vodi filozofijom hand made every day, i ovog ljeta donosi autentične okuse, svježe pripremljene rolice i specijalitete koji nastaju isključivo od najkvalitetnijih namirnica. U središtu ponude ističe se svježa divlja jadranska tuna – premium sastojak koji definira okus brojnih signature jela poput Monaco rolla s tartarom od tune i hrskavim sushijem te Samurai rolla s kozicama, tartarom i blagom pikantnom notom. Upravo ta tuna, iz domaćeg ulova, izvozi se i na japansko tržište što dovoljno govori o njezinoj kvaliteti.

 

Tataki tuna

Jakobove kapice u kadaifu

Među delicijama koje valja isprobati, ističe se i Tataki nigiri s citrusnim notama, pravo ljetno iznenađenje koje spaja teksturu, svježinu i preciznost u svakom zalogaju. Osim po kvaliteti sastojaka, Evergreen se ističe i pristupačnošću, odolijevajući trendu poskupljenja u ugostiteljstvu, što ga čini još privlačnijim izborom za svakodnevni sushi ili posebne prilike.

Sakura roll

Idealno mjesto za spontana druženja 

Ono što ovog ljeta privlači posebnu pažnju, svakako je tiramisu. Ne radi se o klasičnom desertu, već o pažljivo pripremljenoj slastici koja oduševljava svježinom, savršenim omjerom okusa i prozračnom teksturom. Rađen prema tradicionalnoj recepturi firentinskog svećenika, ovaj desert postao je gradska legenda i česti razlog za povratak mnogih gostiju.

Tiramisu

Ljetna ponuda uključuje i brunch menije, osmišljene za kasne doručke, spontana druženja ili lagani obrok u pauzi od posla. Uz već dobro poznate kombinacije za dvoje poput Evergreen Classic, The Last Samurai ili Tokyo menua, gosti mogu istražiti i nova jela, svježe tempure, topla predjela i wok varijante pripremljene po narudžbi. Svaki tanjur u Evergreen kuhinji priprema se u trenutku, bez unaprijed pripremljenih sastojaka i bez kompromisa.

Monaco roll

Bilo da ste stari znanac Evergreena ili tek otkrivate njegove okuse sada je idealan trenutak da doživite japansku kuhinju u punom sjaju. Svježe, precizno, ukusno te dostupno svakog dana.

Foto: Filip Popović i Bojan Zibar

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime