Subota, 23 ožujka, 2024

Zbog višeg cilja: Koje su sve bolove žene spremne pretrpjeti – uime ljepote?

To što su žene spremne učiniti za ljepotu – vjerojatno nije baš najjasnije nijednom muškarcu, ali kako ne volimo odustati od svog cilja, tako smo spremne i pretpjeti štošta za malo više samopouzdanja i dobar izgled

Koliko ste se puta zatekli ujutro pred ogledalo i u žurbi se nastojali obući i dotjerati, ‘nabaciti’ malo make-upa, utegnuti u omiljene (ali preuske) traperice i još pri izlasku iz stana pokušati koliko-toliko održati ravnotežu na najdražim cipelama – ali s mrvicu previsokom petom?



Vjerujemo da bi se većina žena prepoznala u nekom od ovih primjera, a oni su samo djelićak ‘tretmana’ koje ćemo pretrpjeti samo zbog jednog (višeg!) cilja – da što ljepše izgledamo!

Uvijanje trepavica

Očito nije dovoljno što svaki dan nanosimo crnu olovku na kapke i cijeli niz raznobojnih sjenila (naravno, ne sve odjednom!), nego uz sve to još smo spremne i trepavice uvijati spravicom koja nas svojim izgledom može asocirati i na srednji vijek – vrijeme kada su sprave za mučenje bile vrlo ‘popolarne’! Prirodno je da su naše trepavice štit koji sprečava eventualne ‘napadače’ na naše oko, no mi se ipak vrlo često borimo upravo protiv prirode i nastojimo trepavice što više odmaknuti od oka – sve pod izlikom da nam oko tada izgleda veće i ljepše!

Savjet: Uvijajte trepavice jednom tjedno i to pritiskom uvijača samo dvaput – nikako više i češće!

Šminka

Za upornost koju pokazujemo svako jutro kada se uređujemo za odlazak na posao (pa čak i ako ne radimo, ali odlazimo nekim poslom iz kuće), treba nam stvarno odati priznanje! Gledano iz muške perspektive (sasvim sigurno) nema šanse da bi se oni svako jutro toliko ‘lickali’. Umivanje, stavljanjem hidratantne kreme, pa tekućeg pudera i korektora kako bi prikrili podočnjake i bore oko očiju, pa zatim senila, olovke na oči, maskare… malo rumenila, pa ruž ili sjajilo… priznat ćete to je čitav ‘arsenal oružja’ koji nam pomaže da budemo lijepe. U konačnici, vjerojatno bi svaka žene radije ustala pola sata ranije samo da ne izađe iz stana bez šminke na licu!

Savjet: Vježba čini savršenstvo – pa ćete tijekom vremena steći naviku i uspjeti se našminkati bez problema u svega desetak minuta! Vrijedi truda, zar ne?!

Depilacija

U nastojanju da uklonimo dlake za svakog centimetra svoga tijela, osim na glavi, pretrpjet ćemo takve bolne tretmane od kojih bi muškarci – pobjegli glavom bez obzira (i nikad ne bi mogli podnijeti tu količinu boli)! No, za lijepe i glatke noge i baršunasti dodir pod prstima u stanju smo doista biti vrlo hrabre.

Savjet: Ako ste pobornica brijanja – pripazite samo da redovito održavate higijenu britvica, tj. redovito ih mijenjate. No, ako se depilirate onda znate da što češće i duže to radite – da dlake postaju tanje i rjeđe!

Kosa

Ispeglati, nakovrčati, oprati, isfenirati… mnogi bi mogli pomisliti da razgovaramo o nekom teškom fizičkom zanatu, premda vrlo često upravo tako i možemo opisati brigu o kosi! Naime, ako niste od onih rijetkih sretnika kojima je dovoljno oprati kosu i osušiti je fenom, tada znate da je pranje kose za vas ustvari složena operacija koja obuhvaća pranje kose, pa stavljanje regeneratora i ispiranje, zatim po mogućnosti apliciranje nekog ulja za zaštitu kose prije sušenje i(li) peglanja kose. Potom malo ulja ili nekog drugog zaštitnog preparata za zaštitu (regeneraciju) kose nakon sušenja i peglanja i na koncu, malo/dosta laka za stiliziranje. Kada vas netko sretne i pohvali za izvrsnu frizuru, vi ćete, u pravoj ženskoj (skromnoj) maniri sasvim sigurno odgovoriti: ‘Joj, samo sam je oprala i ošušila’, zar ne?

Savjet: Ovisno o tipu kose, svakom je potrebna ciljana njega. No, ako već duže vremena radite sve gore navedene rituale, možda je vrijeme da razmislite o promijeni frizure i skraćivanju kose. Barem na kratko vrijeme (i dok ne naraste) kako bi se malo regenerirala, a vi ulovili više energije!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime