Subota, 23 ožujka, 2024

Ususret vikendu u Zagrebu: Gdje otići subotom na prefini brunch?

Brunch je u Zagrebu postao idealna subotnja prigoda za izlazak iz kuće i guštanje u hrani te dozu druženja i razgovora s prijateljima. Odlazak na brunch smatramo dozom vikend self-carea. Ako ste u potrazi za novim mjestima priželjkivanog brunch-dejta, donosimo provjerene adrese koje možete posjetiti već ove subote

Preko tjedna radimo i čekamo vikend. Tjedan nam prolazi, užurbano zbog obaveza. Subotu čekamo kao spas. Vikendom lakše dišemo, dva dana punimo se optimizmom i guštamo u slobodnom vremenu. Vikend je rezerviran za izlazak s prijateljicama, šetnju gradom, druženje s obitelji i osobama koje volimo. Idealnu subotu zamišljamo kao ležernu: ujutro ćemo se izležavati i ostati u pidžamama, slušati neku dobru glazbu ili podcast. Potom ćemo se odjenuti i otići do grada na druženje.



Zagreb je najljepši vikendom. Vibrantan je i prepun ljudi, svi izlaze iz svojih skrovišta. U subotnje jutro, Zagreb nas podsjeća na svoj potencijal i u svakom od nas izaziva onu misao da je zapravo prekrasno živjeti u Hrvatskoj.

Vrijeme je da prigrlimo tradiciju bruncha

Iako, smo svi svjesni da živimo u vremenu kulta doručka, možda je vrijeme da prigrlimo tradiciju bruncha. Brunch je u Zagrebu postao idealna subotnja prigoda za izlazak iz kuće i guštanje u hrani, te dozu druženja i razgovora s prijateljima. Odlazak na brunch, smatramo dozom vikend self-carea.  

Tradicija bruncha proizašla je iz američke tradicije, ali se unazad nekoliko godina proširila cijelim svijetom. Brunch objedinjuje najbolje od doručka i ručka u kategoriji vremena i prehrambenih namirnica. U njemu se uživa od kasnog jutra do ranijih popodnevnih sati. Brunch je proizašao kao slavlje životne filozofije koja stvari pojednostavljuje. To je koncept koji definitivno sve više i više Zagrepčana, obožava.

Ako ste u potrazi za novim mjestima priželjkivanog brunch-dejta, donosimo provjerene adrese koje možete posjetiti već ove subote:

1/ KUT

Kut je novo mjesto u Zagrebu. To je malena, šarena zalogajnica u Varšavskoj sa genijalnim konceptom. Oni su svoj identitet izgradili na gablecima. Jede se od 11 sati ujutro do 15 sati. A vlasnica Ivana Bekavac osmislila je novi koncept poslovanja, rezervacija nema, a restoran radi sve dok ima hrane. Na meniju su dva do tri jela, od kojih je jedno vegetarijnsko ili vegansko. Hrana je prekrasno dekorirana, to su poznata jela, izokrenuta u drugom ruhu, s novim slojevima okusa i drugačijom prezentacijom. Porcije su velike, a cijene su vrlo pristupačne.

Ovo je definitivno drugačiji brunch nego što ste navikli. Hrana koju jedete, pažljivo je pripremljena, svakog jutra kuhar odlazi na Dolac i bira sastojke. Poslovanje i hrana zasniva se na filozofiji održivosti. Pretjeranog zadržavanja u Kutu nema, svi poštuju vrijeme onih koji ovdje rade, i vrijeme koje je potrebno da se jelo pripremi. U jelima se uživa na maloj simpatičnoj terasu. Možete popiti fino vino, ili domaći sok od bazge, nema kave niti čajeva.

Ovdje se uvijek dobro jede, a Kut je poseban po odličnoj atmosferi. Šarmantan je i zato je osvojio Zagrepčane koji žele otići s posla i preko tjedna da uspiju ovdje pojesti. U Kut dođite što prije, najbolje oko podneva, kada jela još ima. Na njihovom Instagram profilu možete provjeriti jelovnik za taj dan, ali koje god da je jelo pripremaju, vaše nepce osjetit će eksploziju začina i okusa.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli KUT (@kut.510)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Darko Kontin (@darkokontin)

 

2/ BROOM 44

Broom 44 je novo srce zagrebačkog placa Dolac. Lokal je prekrasno uređen, prati skandinavske trendove uređenja prostora. Kada sjednete u Broom, bit ćete okruženi lijepim knjigama i biljkama. Atmosfera je ugodna, a kava fantastična. Broom 44 prati upotpunosti plant based gastro filozofiju. Sva hrana na meniju je vegetarijanska i veganska. U ponudi imaju doručak i brunch, a hrana koju pripremaju bazira se na namirnicama koje su u sezoni. U Broom 44, mislilo se na one intolerantne, tako da postoje jela bez glutena.

U Broomu možete jesti od ranog jutra sve do 15 sati.  Svi ljubitelji koji traže nutritivno bogati prvi obrok, trebali bi se zaputiti na Dolac. Od omleta, tofu tosta, do vjerojatno, danas, najpopularnijeg avocado-egg tosta, kojeg posebno preporučamo, možete se razveseliti i slasticama. Broom 44 vikendom nudi i jedno iznenađenje: samo subotom možete probati ukusne ručno rađene krafne zbog kojih se subotama stoji u redu da se stigne kupiti barem jedna.  

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli broom44 (@br00m44)

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli broom44 (@br00m44)

3/ Darling & Shegrts

Darling & Shegrts  je prekrasna kavana na zagrebačkim Ravnicama. Ako svoju subotu zamišljate u šetnji Maksimirom, još jedan razlog više je super mjesto za brunch. To je kvartovsko pet-friendly mjesto, prekrasno uređeno, s domaćom atmosferom.Ono što je posebno ovdje je koncept domaće hrane u cosy ambijentu. Oni se promoviraju kao mjesto s najboljim doručcima i slasnim brunchom. U 10 ujutro prije šetnje Maksimirom, sjednite i naručite omlet za do 25 kuna ili probajte njihov tradicionalni Quiche.

U zimsko doba oni su posebni po preukusnom kuhanom vinu i svojim snjegović vrućim čokoladama, a u ljetno doba, na terasi možete piti prefine domaće sokove i limunade od ananasa, maline ili lubenice. Uz sve to imaju veliki izbor kolača, američkih palačinki i waffla, a nas je posebno oduševio Ledeni vjetar i Volim jabuku.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kavana Darling & Shegrts (@darling.and.shegrts)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kavana Darling & Shegrts (@darling.and.shegrts)

4/ Kavkaz kazališna kavana

Kavkaz je omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave vikendom. Pogled na HNK-a i tradicija ove kavane, osigurali su mu slavu. Malo tko zna, da oni imaju i u ponudi odličan brunch kojeg poslužuju svakog dana do 12 sati. Dan na njihovoj terasi možete započeti hit accai bowlom, kajganom s mariniranim lososom ili s povrćem te avokado tostom. Kavkaz je poznat po višim cijenama zbog obožavane lokacije, ali definitivno je it lokacija za classy vikend brunch. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kazališna kavana Kavkaz (@kavkaz_kazalisna_kavana)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kazališna kavana Kavkaz (@kavkaz_kazalisna_kavana)

5/ Fetish Bistro

U Martićevoj, novom najdražem zagrebačkom kvartu, nalazi se Fetiš Bistro. Vlasnici je ideja je bila otvoriti bistro za brunch poslovni sastanak. Ipak Fetiš su prepoznali svi, a vikendom je prepun. U ponudi se najviše ističu jela bez glutena. Njihovi slani zalogaji poput focaccia sendviča i briocha od avokada i lososa su zaista ukusni. Oni imaju veliku ponudu raznolikih slastica, a posebice ističemo njihov banana bread. Ako želite popiti cijeđeni sok i zagristi nešto, ovo je idealno mjesto. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Fetiš bistro & deli (@fetis.bistro)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Fetiš bistro & deli (@fetis.bistro)

Naslovna fotografija: @kavkaz_kazalisna_kavana

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime