Petak, 22 ožujka, 2024

Čudesan spoj savršenog okusa: Juha od bundeve s narančom

Nadamo se kako ćete uživati u ovom čudesnom spoju namirnica, za čiju vam pripremu neće trebati više od 20 minuta, a savršeno krijepi i dušu i tijelo. Dobar tek!

Svi znamo kako tople juhe krijepe cijelo tijelo tijekom hladnijih mjeseci, a posebno u ove prijelazne jesenske dane – kada se lako prehladiti i uloviti neku virozu. Zato u ovo doba posebno volimo juhe, zar ne?



Stoga vam predlažemo jedan jednostavni, ali fini recept koji ćete skuhati u samo nekoliko koraka – juhu od bundeve s narančom. Za sve će vam biti potrebno najviše 20 minuta.

Mali savjet, želite li da juha od bundeve bude malo gušća, na kraju dodajte malo vrhnja. 

JUHA OD BUNDEVE S NARANČOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 800 g bundeve
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • ½ žličica currya
  • 150 ml svježeg narančina soka
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 20 g svježeg đumbira
  • po 2 žlice bundevinih sjemenki i listića badema 
  • sol, papar
  • kajenski papar

Priprema: 

  1. Bundevu narežite na kockice. Propirjajte na vrućem maslacu te pospite curryjem i šećerom. Zatim ulijte narančin sok i temeljac. Đumbir ogulite i dodajte bundevi u komadu. Kuhajte 20-ak minuta. 
  2. Bundevine sjemenke i listiće badema popržite u tavi bez dodavanja masnoće. Zatim ih odmah prebacite na tanjur (da ne potamne). Uklonite đumbir, a sastojke u juhi zgnječite ili izmiksajte. Dobro začinite solju, paprom i kajenskim paprom. Zatim juhu pospite bundevinim sjemenkama i listićima badema. Po želji pakapajte s malo bučina ulja. 

Nadamo se kako ćete uživati u ovom čudesnom spoju namirnica, za čiju vam pripremu neće trebati mnogo vremena. Dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime