Utorak, 19 rujna, 2023

Čudesan spoj savršenog okusa: Juha od bundeve s narančom

Nadamo se kako ćete uživati u ovom čudesnom spoju namirnica, za čiju vam pripremu neće trebati više od 20 minuta, a savršeno krijepi i dušu i tijelo. Dobar tek!

Svi znamo kako tople juhe krijepe cijelo tijelo tijekom hladnijih mjeseci, a posebno u ove prijelazne jesenske dane – kada se lako prehladiti i uloviti neku virozu. Zato u ovo doba posebno volimo juhe, zar ne?



Stoga vam predlažemo jedan jednostavni, ali fini recept koji ćete skuhati u samo nekoliko koraka – juhu od bundeve s narančom. Za sve će vam biti potrebno najviše 20 minuta.

Mali savjet, želite li da juha od bundeve bude malo gušća, na kraju dodajte malo vrhnja. 

JUHA OD BUNDEVE S NARANČOM

Sastojci (za 4 osobe):

  • 800 g bundeve
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • ½ žličica currya
  • 150 ml svježeg narančina soka
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 20 g svježeg đumbira
  • po 2 žlice bundevinih sjemenki i listića badema 
  • sol, papar
  • kajenski papar

Priprema: 

  1. Bundevu narežite na kockice. Propirjajte na vrućem maslacu te pospite curryjem i šećerom. Zatim ulijte narančin sok i temeljac. Đumbir ogulite i dodajte bundevi u komadu. Kuhajte 20-ak minuta. 
  2. Bundevine sjemenke i listiće badema popržite u tavi bez dodavanja masnoće. Zatim ih odmah prebacite na tanjur (da ne potamne). Uklonite đumbir, a sastojke u juhi zgnječite ili izmiksajte. Dobro začinite solju, paprom i kajenskim paprom. Zatim juhu pospite bundevinim sjemenkama i listićima badema. Po želji pakapajte s malo bučina ulja. 

Nadamo se kako ćete uživati u ovom čudesnom spoju namirnica, za čiju vam pripremu neće trebati mnogo vremena. Dobar tek!

Pročitajte još...

KUHAČA & TELECASTER | Juha naša svagdašnja (2. dio): ‘Ajngemahtec’ je zakon!

Povjesničari gastronomije drže da je najstarija juha krepka juha od nilskog konja. Europska najstarija juha – sudeći po arheološkim nalazima - bila je juha od graška, a zanimljivo je da se u svim gastronomskim podnebljima juha drži, ako ne baš ljekovitom, ono svakako prikladnom i okrepljujućom, papicom za bolesnike

Eliksir zdravlja: 7 provjerenih recepata za najukusnije juhe od kostiju

Odlična je za potporu crijevima, a time i imunološkom sustavu, te za smanjenje upala i sprječavanje infekcija. Koštana juha doprinosi i glađoj koži, i sjajnijoj kosi a ujedno olakšava bolove u mišićima. Možete ju i zamrznuti, a kasnije od nje napraviti i puno drugih hranjivih obroka...

10 namirnica koje fantastično hidratiziraju kožu – iznutra!

Želite li izgubiti višak kilograma ali i pomladiti kožu kvalitetnom prehranom? U svaki obrok uključite ove slasne namirnice - one će vas 'stanjiti', pomoći u probavi i podariti koži zdravi sjaj

Kako Božić slave vegani: Tri priče o blagdanima s etičkim predznakom

Popričali smo sa nekoliko hrvatskih vegana o važnim odrednicama njihovih božićnih i novogodišnjih blagdana. Na njihovom svečanom stolu ne nedostaje ni tradicionalnih delikatesa poput sarme i francuske salate, kao ni kolača u svim oblicima...

Povezano

Recept dana: Tjestenina s pestom i piletinom

Donosimo recept za ukusnu tjestenini s pestom i piletinom koja je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu

Otvorena je nova oaza talijanske gastronomije u srcu Zagreba

Zagreb je obogatio svoju gastronomsku ponudu novim restoranom Tomassino, koji donosi komadića Italije  u luksuznom okruženju Sheraton Zareb Hotela. Ovaj restoran spojio je eleganciju...

Recept dana: Čips od kelja

Obzirom da se ne želimo odreći ove ukusne namirnice, donosimo recept za čips od kelja omogućava vam uživanje u hrskavim zalogajima bez stresa

Recept dana: Smoothie od maline

Ovaj napitak ne samo da će vas hidrirati, već će vam pružiti i važne hranjive tvari koje će vas pokrenuti i pripremiti za sve izazove koji vas čekaju

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime