Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Idealno za vikend: sočni odresci s limunom, mahunama i krumpirom

Zašto ne biste ovaj vikend isprobali jedan novi recept koji će, ako volite meso, oduševiti vaše ukućane. Uživajte!

Vikend je vrijeme kad se malo dulje možemo posvetiti kuhanju, no ponekad nam nedostaje inspiracije te nam svaka sugestija ili recept za novo jelo dobro dođe. Donosimo recept za sočne teleće odreske s limunom, mahunama i krumpirom. Uživajte!



Sastojci:

  • 1 limun
  • 8 žlica maslinova ulja
  • 16 tankih telećih odrezaka (od 35 g)
  • 200 g mahuna
  • 3 žlice brašna
  • Sol, papar
  • 400 ml telećeg temeljca
  • 1 žlica jestivog škroba
  • krumpir (po želji)

Priprema:

  1. Operite limun vrućom vodom, posušite i fino naribajte koru pa istisnite sok. Pomiješajte 4 žlice ulja sa sokom od limuna. Lagano stucite odreske, prelijte umakom od limuna te stavite na sat vremena u hladnjak. Narežite mahune po dužini na trake, blanširajte 5 sekundi pa ocijedite.
  2. Posušite meso, pospite brašnom te pržite na preostalom ulju u teflonskoj tavi 2 minute sa svake strane. Začinite solju i paprom te ostavite na toplom. Stavite umak od limuna i temeljac u tavu te zakuhajte.
  3. Razmutite škrob u malo vode, zgusnite time umak, umiješajte koru od limuna pa začinite.
  4. Poslužite s mahunama, a odličan prilog je i pečeni krumpir.

Dobar tek!

Pročitajte još...

Chez Darling: Galette Bretonne ili francuski doručak kakav još niste probali

Složena u kvadrat, tako da su obli dijelovi podvijeni, tamna, predivna palačinka koja je punjena ementalerom i šunkom, a na vrhu jaje na oko... Lagano popaprena, svakako malo i posoljena, a sa strane malo neke salatice-sad bih ju nazvala mišancom. Pečeno na putru, ofc. Ekstaza...

Chez Darling: Male tajne i prave ‘mjere’ recepta za najbolju pincu ikad!

Znači, moš se udat' na brzake, moš se i rastat još brže; na reklamama kažu da možeš i kredit dobit brzo, ali pincu, sestro slatka, ne možeš. Ooooo, ne. Trebat će vam sigurno 3 sata, ako ne i više...

David Skoko i Bruno Vokal otkrivaju zašto ne znaju kuhati bez – češnjaka

Ne samo da češnjak koriste u svježem obliku, nego i fermentirani crni češnjak, kiseljene stapke od cvijeta češnjaka, ponekad naprave i neku kremu od konfitiranog češnjaka ili češnjaka kuhanog na pari, čips od češnjaka a njime čak i plaše - vampire

Izbalansirana prehrana: Crveno meso – zdravije i od špinata!

Crveno krto meso je među najbogatijim izvorima željeza - dovoljno je 100 g ovog mesa da osiguramo i do četvrtinu dnevnih potreba za ovim važnim mineralom koje naše tijelo koristi za bolji rad imuniteta, proizvodnju energije i povećanje kisika u svim organima

Povezano

Za gurmane: 5 jednostavnih koraka do savršeno pahuljaste – kvinoje

Kada se pripremi pravilno, preukusna je, puna proteina, a kuha se brže u odnosu na hranu koju ćete naručiti i dobiti dostavom. Želite li izbjeći zamke vlažne, gorke kvinoje, slijedite naših 5 smjernica za pripremu ove gurmanske poslastice

Za svakoga ponešto: 5 brzih i jednostavnih recepata s tjesteninom

Čak i posebna jela mogu biti pripremljena u vrlo kratko vrijeme. Donosimo vam 5 recepata s tjesteninom za čiju pripremu je potrebno samo 20-30 minuta

Chia Cups Studio i Philips: Međunarodni dan kave uz limitiranu kolekciju šalica

Ove preslatke šalice za espresso s hrvatskim potpisom napravljene su za uživanje u malim trenucima, baš kao što je opuštanje uz omiljenu šalicu kave iz Philips aparata

Stanley Tucci i ‘U potrazi za Italijom’ je sve što nam je nedostajalo

Stanley strastveno voli hranu što se vidi sa svake stranice knjige 'Okus' i iz svakog kadra televizijskog dokumentarca

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime