Četvrtak, 2 prosinca, 2021

Idealno za vikend: sočni odresci s limunom, mahunama i krumpirom

Zašto ne biste ovaj vikend isprobali jedan novi recept koji će, ako volite meso, oduševiti vaše ukućane. Uživajte!

Vikend je vrijeme kad se malo dulje možemo posvetiti kuhanju, no ponekad nam nedostaje inspiracije te nam svaka sugestija ili recept za novo jelo dobro dođe. Donosimo recept za sočne teleće odreske s limunom, mahunama i krumpirom. Uživajte!

Sastojci:

  • 1 limun
  • 8 žlica maslinova ulja
  • 16 tankih telećih odrezaka (od 35 g)
  • 200 g mahuna
  • 3 žlice brašna
  • Sol, papar
  • 400 ml telećeg temeljca
  • 1 žlica jestivog škroba
  • krumpir (po želji)

Priprema:

  1. Operite limun vrućom vodom, posušite i fino naribajte koru pa istisnite sok. Pomiješajte 4 žlice ulja sa sokom od limuna. Lagano stucite odreske, prelijte umakom od limuna te stavite na sat vremena u hladnjak. Narežite mahune po dužini na trake, blanširajte 5 sekundi pa ocijedite.
  2. Posušite meso, pospite brašnom te pržite na preostalom ulju u teflonskoj tavi 2 minute sa svake strane. Začinite solju i paprom te ostavite na toplom. Stavite umak od limuna i temeljac u tavu te zakuhajte.
  3. Razmutite škrob u malo vode, zgusnite time umak, umiješajte koru od limuna pa začinite.
  4. Poslužite s mahunama, a odličan prilog je i pečeni krumpir.

Dobar tek!

Pročitajte još...

Chez Darling: Galette Bretonne ili francuski doručak kakav još niste probali

Složena u kvadrat, tako da su obli dijelovi podvijeni, tamna, predivna palačinka koja je punjena ementalerom i šunkom, a na vrhu jaje na oko... Lagano popaprena, svakako malo i posoljena, a sa strane malo neke salatice-sad bih ju nazvala mišancom. Pečeno na putru, ofc. Ekstaza...

Chez Darling: Male tajne i prave ‘mjere’ recepta za najbolju pincu ikad!

Znači, moš se udat' na brzake, moš se i rastat još brže; na reklamama kažu da možeš i kredit dobit brzo, ali pincu, sestro slatka, ne možeš. Ooooo, ne. Trebat će vam sigurno 3 sata, ako ne i više...

David Skoko i Bruno Vokal otkrivaju zašto ne znaju kuhati bez – češnjaka

Ne samo da češnjak koriste u svježem obliku, nego i fermentirani crni češnjak, kiseljene stapke od cvijeta češnjaka, ponekad naprave i neku kremu od konfitiranog češnjaka ili češnjaka kuhanog na pari, čips od češnjaka a njime čak i plaše - vampire

Izbalansirana prehrana: Crveno meso – zdravije i od špinata!

Crveno krto meso je među najbogatijim izvorima željeza - dovoljno je 100 g ovog mesa da osiguramo i do četvrtinu dnevnih potreba za ovim važnim mineralom koje naše tijelo koristi za bolji rad imuniteta, proizvodnju energije i povećanje kisika u svim organima

Povezano

Novi okus mesa: Ukusni recepti za čiju je pripremu potrebno samo 30 minuta

Donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Omiljeni adventski miks: Recepti za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće!

Vrijeme je adventskih kolačića i moramo priznati kako jedva čekamo zavrnuti rukave, zamijesiti tijesto i pripremiti sve ukusne ukrase koje ćemo dodati u kolačiće. Danas vam donosimo recepte za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće, bez kojih Božić jednostavno ne može proći

Počelo je najljepše razdoblje u godini: Donosimo recepte za najfinije adventske keksiće

Počnite već sad pripremati sitne delicije i brže će vam prolaziti dani do Božića. Donosimo prve prijedloge slatkih keksića za najljepše razdoblje u godini

Dutch Baby Pancake: Slana ili slatka, ova slasna palačinka nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Pjenaste palačinke oduševit će sve za doručkom ili za večerom svojim zanimljivim kombinacijama. Isprobajte ovu slanu kombinaciju jer je recept brz i jednostavan

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime