Nema ništa gore od činjenice da ste gladni a ne da vam se nakuhavati obrok sat i više vremena. Naime, obično se podrazumijeva da za kvalitetno jelo treba ipak malo više pažnje.
Varate se, svi možemo jesti i zdravo i uravnoteženo, a da nam za pripremu ne treba previše vremena. Zato donosimo 3 savršena recepta – salate pune vitamina, koje se brzo i jednostavno pripremaju a zadovoljit će i probrana nepca.
Salata od tjestenine s orasima
Za 4 osobe
Skuhajte 400 g tjestenine prema uputama s pakiranja i potom je ocijedite. Očistite 1 mrkvu, 1 crvenu papriku, ½ poriluka i ¼ krastavca. Operite ih i narežite na prutiće. Zatim pomiješajte 200 g klipića kukuruza (iz konzerve), 50 g nasjeckanih oraha, 200 g razmrvljenog svježeg kozjeg sira, povrće, tjesteninu, 5 žlica ulja, 4 žlice octa i sol.
Salate s rezancima – lagani i osvježavajući obroci za gastro uživanje
Krumpir salata s rikulom
Za 4 osobe
Operite 1 kg manjih krumpira pa ih kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Za dresing pomiješajte 2 žličice naribane limunove kore, po 5 žlica limunova soka i maslinova ulja, sol, papar po vlastitom ukusus i 100 ml povrtne juhe. Krumpir ogulite, narežite na ploške i, dok je još topao, pomiješajte s dresingom. Salatu ostavite oko 1 sat da odstoji. Po 1 zelenu, žutu i crvenu papriku očistite, operite i nasitno nasjeckajte. Operite i raspolovite 500 g mini rajčica. Očistite 2 svežnjića rikule, operite je, protresite i natrgajte na komade veličine zalogaja. Izmiješajte sve sastojke.
Jedno bez drugoga ne može: Otkrijte najbolje dresinge za salate!
Pileća salata ‘Azija’
Za 4 osobe
Očistite 150 g mrkve i 1 komadić đumbirova korijena, pa ga narežite na trakice ili ga nasjeckajte. Zatim operite 150 g svježih klica graha. Mrkvu, đumbir i klice blanširajte oko 2 minute u kipućoj vodi, izvadite ih u cedilo da se ocijede, a tekućinu sačuvajte. Operite 400 g pilećeg filea, posušite ga te kuhajte oko 15 minuta u tekućini od blanširanja. Meso izvadite i ostavite da se ohladi.
Za umak popržite 2 žlice curry paste u 2 žlice ulja, umiješajte 200 ml kokosovog mlijeka pa pustite da zakuha. Umiješajte mus od kikirikija i umak začinite s 2 žlice soka od limuna i 2 žlice smeđeg šećera. Kuhajte oko 15 minuta. Meso narežite na prutiće, pomiješajte ga s povrćem i 2 žlice sezama, pa na kraju posolite i popaprite. Po želji dodajte pokoji listić korijandra, a umak od kikirikija umiješajte neposredno prije posluživanja.