Nedjelja, 13 listopada, 2024

The Lincoln Lawyer: Serija koja se ne skida s vrha liste najgledanijih na Netflixu

Serija je ponovno pokretanje istoimenog filma iz 2011., u kojem je glumio Matthew McConaughey kao Mickey, uz Marisu Tomei, Williama H. Macyja i Bryana Cranstona

Dovoljno je samo da pogledate nekoliko prvih scena prve epizode serije “The Lincoln Lawyer” da shvatite je li za vas ili nije. Pravna drama prati odvjetnika i ovisnika koji je tek izašao s rehabilitacije po imenu Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo). Serija je ponovno pokretanje istoimenog filma iz 2011., u kojem je glumio Matthew McConaughey kao Mickey, uz Marisu Tomei, Williama H. Macyja i Bryana Cranstona.



Prva sezona, koja je premijerno prikazana na Netflixu prošlog mjeseca, temelji se na romanu Michaela Connellyja “The Brass Verdict” i dospjela je ravno na Netflixovu top ljestvicu 10 u 90 zemalja – u prvom tjednu, serija je prikupila više od 108 milijuna sati gledanja. Seriju od 10 epizoda na male ekrane prenijeli su redatelj “Velikih malih laži” David E. Kelley i scenarist i izvršni producent “Dobre žene”, Ted Humphrey.

Koja je radnja serije?

Haller se želi oporaviti nakon što su mu život i karijera bili na kocki. Njegove svakodnevne borbe proizlaze iz borbe s ovisnošću, elementa koji se uvodi kao karakteristika lika, iako se nikada ne istražuje dalje od toga. Pokretačka snaga koja ga gura dalje je zadatak koji je Haller dobio, a to je da preuzme teret bivšeg kolege koji je ubijen pod misterioznim okolnostima. Sve se to povezuje s njegovim najčuvenijim slučajem, gdje je slavni izvršni direktor videoigara po imenu Trevor Elliott (Christopher Gorham) optužen da je ubio svoju ženu i njezinog ljubavnika u napadu bijesa.

Haller nevoljko preuzima slučaj, iako ubrzo otkriva da stvari oko ubojstva nisu onakve kakvima se čine. Da situacija budu još kompliciranija, on pokušava popraviti odnose u svom privatnom životu dok pokušava sastaviti istinu u najvećem slučaju svog života. Nedovoljno iskorištena Neve Campbell glumi Hallerovu ženu Maggie, s kojom dijeli skrbništvo nad kćeri.

Vidjeti Hallera kako se snalazi u slomljenom pravnom sustavu i izvlači se iz naizgled nepobjedivih slučajeva koristeći svoju “uličneu pamet” je ono što ovaj lik čini zanimljivim. On ne smatra da radi išta pogrešno kada se bavi podmuklim taktikama da pobijedi kada su izgledi protiv njega.

Naslovna fotografija: @thelincolnlawyer

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime