Hrvatski otok koji svojim prirodnim ljepotama ostavlja svakog posjetitelja bez daha, nedavno je prema izboru čitatelja portala Big 7 travel, proglašena petim najljepšim otokom na svijetu te se tako našla u izabranom društvu Sejšela, Bora Bore, Barbadosa, čuda s Havaja i Kariba te otočića Zanzibara. Osim svoje bogate povijesti, brojnih znamenitosti i prelijepih plaža, iz godine u godinu upisuje se na najviša mjesta gastronomske karte Hrvatske sa svojom ponudom raznovrsne spize i brojnih restorana.
Ako slučajno ljetujete na Korčuli, te osjetite kruljenje u želucu, ovaj otočni raj je pravo mjesto za sve ljubitelje dobre hrane, a mi vam u nastavku donosimo mjesta sa raznovrsnom gastronomskom ponudom.
Konoba Melaina
Smještena na rubu stare gradske jezgre s prekrasnim pogledom na korčulanski arhipelag, konoba Melaina pruža vam nezaboravno iskustvo. Ono što ju posebno razlikuje od drugih je entuzijazam njihovih mladih kuharica Tine (21) i Ivone (25) koje svako jelo pažljivo kreiraju. Konoba surađuje s malim lokalnim poduzećima kako bi dobili svježe, najkvalitetnije sastojke koji se mogu pronaći na otoku Korčuli ili u blizini. Stoga ako ste u blizini, prepustite se stručnom vodstvu konobara i doživite nevjerojatne okuse hrane sparene s nekim od najboljih lokalnih vina.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ignis Tapas bar
Inspiriran španjolskom, norveškom i mediteranskom kuhinjom, Ignis je bistro/tapas bar s fokusom na svježe namirnice. Ignis je osnovao tim gurmana istomišljenika; grupa prijatelja koji su oduvijek voljeli zajedno jesti, piti i stvarati nevjerojatnu hranu. Ignis je mjesto gdje se ljudi iz cijele Korčule mogu sastajati kako bi uživali u posebnim jelima i ugodnoj atmosferi. Zbog velike količine rezervacija preporuča vam se rezervaciju stola obavite preko aplikacije na njihovoj web stranici.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Konoba Aterina
Na Trgu korčulanskih kipara i klesara, iznad lučke kapetanije na otoku Korčuli, smjestila se Aterina. Ova popularna i šarmantna konoba na jednom od najvećih hrvatskih otoka osvaja simpatičnim uređenjem, cvjetnim stolnjacima na terasi, kamenim podovima i pogledom na zapadnu obalu Korčule. Što se predjela tiče, na meniju, između ostalog, možete pronaći namaz od slanutka sa slanim inćunima, pršut, marinirane inćune, popečeni kruh s pestom od rikule i oraha te juhu dana po izboru kuharice. Od glavnih jela izdvajaju se litnja leća sa začinskim biljem, makaruni na pesto te slanutak s povrćem.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Adio Mare
Adio Mare jedan je od najstarijih restorana u gradu Korčuli, otvoren je davne 1974. I oduvijek slovi kao dobro mjesto za ručak ili večeru. Otpočetka su bili orijentirani na domaću lokalnu hranu, s time da se kuhalo na “teće”, uz neizbježne gradela, koje i danas dominiraju na ulazu u restoran. Među prvima su doveli gril majstore iz Leskovca, ali kako se nalaze na otoku, nerijetko su znali ispeći ulov koji bi donijeli stalni gosti. Novu renesansu Adio Mare je doživio prije pet godina, kada su se maksimalno orijentirali prema ribi – i to onoj pravoj koju za njih love ribari. Ljubitelji mesa nisu zakinuti jer mogu odabrati i neki mesni klasik poput janjećih kotleta na gradela.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Lešić Dimitri
Lešić Dimitri najprepoznatljiviji je restoran otoka Korčule i može se pohvaliti jednom Michelinovom zvjezdicom. Smješten je na glavnoj šetnici stare gradske jezgre, a pogled vam puca na Pelješki kanal i otočiće u neposrednoj blizini Korčule. Dolaskom u Lešić Dimitri najbolje se prepustiti kulinarskim specijalitetima chefa Marka Gajskog.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Naslovna fotografija: @visitkorcula