Iako u hladnijim danima češće jedemo tešku hranu, danas smo se odlučili za nešto laganije. Ovo jesensko jelo svježe je, hrskavo i zdravo! Brzo je za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati u okusu ovih rolica.
Sastojci:
- 2 Tikvice (po 180 g)
- 2 Patlidžana (od 250 g)
- 1 Žlica kapara
- 80 g sušenih rajčica u ulju
- 500 g svježeg sira
- 3 žumanca
- 1 žlica vinskog octa
- Svježi ružmarin- sol i papar
Upute:
1/ Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U međuvremenu operite tikvice i patlidžane te im odrežite krajeve. Narežite ih na tanke, duguljaste ploške.
Ocijedite kapare, kao i rajčice, i pritom sačuvajte ulje. Oboje nasitno nasjeckajte. Ružmarin properite, otresite višak vode, otrgnite iglice i nasjeckajte ih. Pomiješajte svježi sir sa žumancima, octom , kaparima, rajčicom i ružmarinom pa nadjev posolite i popaprite.
2/ Ploške tikvica i patlidžana tanko premažite kremom od sira, smotajte ih i gusto posložite u vastrostalnu zdjelu tanko premazanu uljem od sušenih rajčica. Stavite zdjelu u pećnicu i pecite povrće 20-25 min dok se lijepo ne zapeče. Rolice ukrasite ružmarinom te ih po želji ponudite uz ostatak kreme od sira. Poslužite uz što želite.